به گزارش ایرنا، سیدجواد ساداتی نژاد در پیامی به نهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در تبریز افزود: توسعه پایدار بخش کشاورزی و بهره گیری هر چه بیشتر از ظرفیت آن برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، حرکت به سمت کشاورزی دانش بنیان، ارتقای بهره وری و سطح زندگی جوامع روستایی و عشایری مستلزم برنامه ریزی جامع و بلندمدت و توجه ویژه سرمایههای انسانی و اجتماعی جامعه کشاورزی، روستایی و عشایری است.
وی ادامه داد: نظام آموزش و ترویج کشاورزی از دیرباز، پیشگام نهضت توسعه منابع انسانی بخش کشاورزی بوده است و بهبود ضریب نفوذ دانش و فناوری در بخش کشاورزی لازمه دستیابی به امنیت غذایی پایدار و بهبود معیشت جوامع کشاورزی، روستایی و عشایری است.
ساداتی نژاد گفت: خلق اتفاقی بزرگ در بخش کشاورزی ایران مبتنی بر توسعه سرمایههای انسانی و اجتماعی، مستلزم نقش آفرینی موثر ترویج و عوامل محوری آن از جمله نظریه پردازان، سیاستگذاران، برنامه ریزان، اساتید، مدیران، کارشناسان، تسهیل گران، مددکاران و مروجان با محوریت کشاورزان است.
وی افزود: اعتماد و اعتقاد به نقش تعیین کننده و بی بدیل مروجان در توسعه پایدار کشاورزی، روستایی و عشایری تسریع و تسهیل کننده دستیابی به این مهم است و بی شک قرار گرفتن مروجان در کنار کشاورزان، روستاییان و عشایر چراغ اشاعه نوآوری و توسعه دانش بنیان بخش کشاورزی را روشن نگاه میدارد.
وی ادامه داد: اعتقاد به نقش راهبری و تسهیل گری ترویج با اهتمام ویژه به مدیریت مشارکتی از طریق دخیل کردن کنش گران متعدد نظام ترویج از جمله کشاورزان، روستاییان و عشایر در شناخت مسائل، یافتن راه حل و اقدام عملی برای برطرف کردن چالشهای اساسی بخش از جمله ضروریات توفیق هرچه بیشتر کشور در تامین امنیت غذایی است.
ساداتی نژاد اظهار کرد: توسعه تحولات موثر در مجامع علمی و واحدهای اجرایی، توجه ویژه به نیازسنجی، توسعه دورههای مهارتی مبتنی بر نیاز بازار کار، بازنگری و اصلاح رشتهها، دروس، سرفصلها و محتوای آموزشی رشتههای کشاورزی و منابع طبیعی متناسب با استانداردهای به روز، صلاحیت حرفهای شاغلان و نیاز بازارکار، جذب و نگه داشت نخبگان برای فعالیت در بخش کشاورزی از جمله مسائل اساسی در حوزه توانمندسازی بخش کشاورزی به شمار میروند.
وی خاطرنشان کرد: بی شک نظام ترویج و آموزش کشاورزی همچون سایر نظامها برای بروز رسانی خویش، رفع نقاط ضعف و برخورد فعالانه با چالشها، موانع و تهدیدها و همچنین به منظور بهره گیری از نقاط قوت و فرصتهای پیش رو از نظر ساختار، رویهها و فرایندهای مدیریت سازمانی به اصلاح و بهبود مستمر در گذر زمان نیاز دارد.
وی گفت: انتظار میرود نظام آموزش ترویج کشور در افق توسعه کشور به عنوان نظامی کارآمد، جامع نگر، پایدار، پیشرو، تعامل گرا و هم افزا، برنامه محور، پاسخ گو و اثربخش برای توانمندسازی منابع انسانی و توسعه ظرفیتهای اجتماعی بخش کشاورزی و منابع طبیعی جوامع روستایی و عشایری ایفای نقش کند.
وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در این مسیر توجه به فرهنگ و روحیه جهادی، عدالت محوری، نگاه ویژه به نظامهای بهره بردار غالب، کشاورزی خانوادگی، جوانان، زنان و اقشار آسیب پذیر روستایی و عشایری، پذیرش کشاورزی به عنوان یک سبک زندگی، نگاه به زیست بوم روستا به عنوان یک نظام فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی یکپارچه از اولویت بالایی برخوردار است.
آغاز به کار نهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در تبریز
نهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار با حضور اساتید، اعضای انجمنهای علمی و جمعی از مسئولان بخش کشاورزی در تبریز آغاز به کار کرد.
در این کنگره که به مدت سه روز(از ۱۵ شهریور تا ۱۷ شهریوماه) در محل دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز برگزار میشود، اساتید و دانشجویان حوزه به ارائه مقالاتی ارسالی خود میپردازند و مقالات برتر نیز در فصلنامههای علمی-پژوهشی به چاپ میرسند.
سیدمحمود حسینی، رئیس انجمن علمی ترویج و آموزش کشاورزی ایران از ارسال تعداد ۴۶۰ مقاله علمی و ۱۹۲ مقاله میدانی به این کنگره خبر داد.