به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، بهروز آقائی با اعلام این خبر بیان کرد:در این بازه زمانی ترانزیت خارجی ۱۰۷ درصد، ترانشیب ۷۰ درصد و کابوتاژ ۳۰درصد در این منطقه ویژه رشد داشته که نشان از همت و تلاش مضاعف همکاران این اداره کل و بخش خصوصی فعال در این حوزه است.
وی افزود: با توجه به اهمیت کالای استراتژیک گندم در زنجیره غذایی کشور، میزان تخلیه این کالا در بندر امام خمینی(ره) از رشد ۱۵۱ درصدی برخوردار بوده است.
وی گفت: رویکرد بازار محور، توجه ویژه به موضوع مشتریمداری و تلاش در جهت بهرهمندی حداکثری از ظرفیتهای موجود دریایی و بندری موجب رشد چهار درصدی ترافیک کشتیها در این مدت در مقایسه با مدت مشابه پارسال شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با تاکید بر ضرورت پایداری زنجیره امنیت غذایی کشور بیان کرد: با تسهیل و تسریع فرآیند خروج کالاهای اساسی از مجتمع بندری امام خمینی(ره) در پنج ماه نخست سال، پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالای اساسی در شبکه توزیع کشور از سایتهای انبارش کالا خارج و به مبادی مصرف ارسال شده است.
کاهش ماندگاری کامیون در بندر امام خمینی(ره) از ۱۵ ساعت به هشت ساعت
آقائی ادامه داد: بر این اساس ضمن ایجاد تعامل با ارگانهای مربوطه و اتخاذ راهکارهای مشترک با هدف تسهیل و تسریع انتقال کالاهای اساسی موفق به کاهش مدت ماندگاری کامیون در بندر از ۱۵ ساعت به هشت ساعت شدهایم.
وی گفت: همچنین تمهیدات صورت گرفته با هدف ارتقای بهرهوری موجب افزایش توان عملیاتی، تجهیزاتی، نیروی انسانی و امکان ارایه خدمات بهینه به شناورهای متردد با وجود محدودیت موجود شده است.
آقایی با تاکید بر ضرورت ایجاد بازارهای جدید و تسهیل فرآیندهای جذب کالا و کشتی بیان کرد: با توجه به همجواری با صنایع نفتی و پتروشیمی و نیز بازار اقلیم کردستان عراق در پسکرانه منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره)، تخلیه و بارگیری عملیات نفتی در این مجتمع بندری از رشد ۸۰ درصدی برخوردار بوده که این امر به جهت ارتقای توان فنی سایتهای نفتی و بهبود شاخصهای عملیاتی در پایانههای اختصاصی فرآوردههای نفتی بوده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این در حوزه مواد شیمیایی نیز ضمن ایجاد تعامل و برگزاری نشستهای هماندیشی با صنایع پتروشیمی همجوار شاهد افزایش تعامل با جذب صاحبان کالای جدید بودهایم که موجب شده این مجتمع بندری رشد ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال را تجربه کند.
وی افزود: با توجه به تنوع سبد کالایی در این مجتمع بندری در پنج ماه نخست امسال موفق به تخلیه و بارگیری بیش از ۱۰ نوع فرآورده نفتی مختلف سبک و سنگین و در مواردی خطرناک بدون هیچ حادثه عملیاتی شدیم که بیانگر توجه به شاخصهای ایمنی و امنیت کالا در کنار افزایش میزان جریان ورود و خروج کالا به بندر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان همچنین با اشاره به برگزاری جلسات تعامل و همکاری به منظور ایجاد همافزایی میان سازمان بنادر و دریانوردی و راه آهن جمهوری اسلامی به منظور توسعه توان حمل و نقل ریلی گفت: در این بازه زمانی شاهد رشد ۲۰ درصدی تعداد واگن ورودی نسبت به مدت مشابه پارسال بودیم.
وی درباره قابلیتهای عملیاتی و تجهیزاتی بندرامام خمینی(ره) بیان کرد: این بندر با برخورداری از اسکلههایی با آبخور مناسب، تجهیزات دریایی و بندری پرقدرت و آماده به کار توان ارایه خدمات شبانهروزی به شناورها و صاحبان کالا را دارد و در آینده نزدیک با توجه به اتخاذ سیاستهای لازم این توان بهبود خواهد یافت.