"پاتریک رایدر" سخنگوی جدید وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران، با تایید ادعای تلاش روسیه برای خرید مهمات از کره شمالی، مدعی شد این تلاش نشان می دهد اوضاع روسیه در اوکراین خوب پیش نمی رود.
پیش از این، یک مقام آمریکایی که نامش بیان نشده بود، ادعا کرد، یافتههای اطلاعاتی نشان میدهد که وزارت دفاع روسیه در حال خرید میلیونها موشک و گلوله توپخانه از کره شمالی برای تداوم نبرد در اوکراین است.
به گزارش ایرنا از آسوشیتدپرس، یک مقام آمریکایی که خواست نامش بیان نشود، گفت، این واقعیت که روسیه به کشور منزوی کره شمالی روی میآورد، نشان میدهد که «ارتش روسیه همچنان از کمبود شدید سلاح در اوکراین رنج میبرد. بخشی از کنترلها و تحریمهای صادراتی علت این امر است.»
مقامات اطلاعاتی ایالات متحده بر این باورند که روسها میتوانند در آینده به دنبال خرید تجهیزات نظامی اضافی از کره شمالی باشند. این یافتههای اطلاعاتی اولین بار توسط نیویورک تایمز گزارش شد.
این گزارشها پس از آن اعلام شد که دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اخیرا ادعا کرد که ارتش روسیه در مرداد ماه پهپادهای ساخت ایران را برای استفاده در میدان نبرد در اوکراین تحویل گرفته است.
آسوشیتدپرس ادعا کرد، روسیه طی چند روز گذشته هواپیماهای بدون سرنشین مهاجر-۶ و شاهد را به عنوان بخشی از آنچه که دولت بایدن میگوید احتمالاً از برنامه روسیه برای دستیابی به صدها پهپاد ایرانی به منظور بهرهگیری در اوکراین، استفاده کرده است.
ادعای ضد ایرانی سخنگوی جدید پنتاگون
سخنگوی پنتاگون همچنین بدون اشاره به اقدام غیرقانونی شناورهای دریایی آمریکا مدعی تلاش نیروی دریایی ایران برای تصرف آنها شد و با تکرار اتهامات بی اساس، مدعی شد این اقدام نمونه دیگری از رفتار غیر حرفه ای ایران در منطقه است.
این مقام پنتاگون همچنین با تایید مفقود شدن دوربین های شناور آمریکایی، خاطر نشان کرد این تجهیزات حساس نیستند اما مدعی شد مشخص نیست دوربین ها دست ایرانی ها است یا خیر.
سخنگوی پنتاگون بدون اشاره به رفتار خارج از قواعد بین المللی شناورهای آمریکایی مدعی شد که از ایران می خواهیم که در فعالیت های دریایی اش در منطقه از قواعد بین المللی پیروی کند .
پیش از این، یک مقام آمریکایی که نامش بیان نشده است، در گفت وگو با روزنامه های واشنگتن پست و وال استریت ژورنال ادعا کرده بود دوربینهای این شناورها در جریان توقیف مفقود شدند.
این مقام آمریکایی در گفت وگو با روزنامه وال استریت ژورنال در این زمینه مدعی شد: مشخص نیست آیا دوربینها هنگام توقیف ضبط شدهاند یا اینکه هنگام بیرون کشیدن شناورها و رهاسازی مجدد آنها به درون آب سقوط کرده باشند.
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی مدعی شده بود دوربینها، رادارها و دیگر تجهیزات این شناورها به صورت تجاری در دسترس هستند و جزو فناوریهای طبقه بندی شده نیستند اما دسترسی به دوربینها و بازرسی شناورها از نزدیک میتواند ایده بهتری از قابلیتهای این شناورها بدهد.
ایالات متحده آمریکا روز جمعه به وقت محلی توقیف دو شناور تجسسی نیروی دریایی خود را تائید کرد.
نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که ایران دوباره برای مدت کوتاهی شناور تجسسی نیروی دریایی این کشور را توقیف و سپس رها کرده است.
تیموتی هاوکینز سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی مستقر در خاورمیانه روز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با تائید این موضوع از ارائه توضیحات بیشتر خودداری کرد.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران جزئیات توقیف دو شناور تجسسی نیروی دریایی آمریکا را منتشر کرد.
بر این اساس، ناوشکن جماران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در حین اجرای ماموریت برقراری امنیت و ایمنی کشتیرانی در دریای سرخ و مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی با چندین شناور ویژه دادهبرداری کوچک که در مسیر کشتیرانی بینالمللی رها بود مواجه شده و با اقدام به موقع و به منظور جلوگیری از وقوع حادثه و احتمال تصادف دریایی از کنترل کننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهند.
لکن با تغییر مسیر ناوشکن نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای سرخ، مجددا مواجه با سایر این شناورها شد و ناگزیر پس از توقف و کنترل شناورهای موصوف و اطمینان از امنیت دریانوردی کشتیهای فوق را رها کرد و از کنترل کننده این نوع تجهیزات خواست به این نوع رفتار و حرکت خاتمه داده و مسیر حرکت را تغییر بدهند، لکن مجددا مواجه با کشتیها شد و ناگزیر فرماندهی برای جلوگیری از حوادث احتمالی تروریستی نسبت به کنترل و توقف شناورها اقدام کرده و مانع از بروز حوادث پیشبینی نشده شد.
پس از توقف وکنترل این کشتیها و اطمینان از امنیت دریانوردی و به تماسهای مکرر ناوشکن جمهوری اسلامی ایران پاسخی نداده و خارج از کنترل در حال دریانوردی بود و موجب ناامنی و به خطر افتادن ایمنی شناورهای در مسیر شده و احتمال انجام اقدامهای تروریستی نیز متصور بود.
در راستای اطمینان از برقراری امنیت دریانوردی با رعایت نکات ایمنی و امنیتی شناورهای فوق بازیافت و پس از بررسیهای لازم و اطمینان از امنیت دریانوردی شناورهای یاد شده با تصمیم فرمانده ناوشکن ایرانی در منطقهای ایمن رها و توسط یگانهای آمریکایی دریافت و به آنها تفهیم شد درخصوص امنیت دریانوردی مسئولیتپذیر باشند و از تکرار موارد مشابه خودداری کنند.
به گزارش ایرنا،سرلشکر عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش گفته است: ما دائماً به صورت ۲۴ ساعته در آسمان پرواز هواپیماهای نگهبانی را شاهد هستیم که دائماً در آسمان کشور در حال پرواز هستند. نیروی پدافند هوایی کشور در اقصی نقاط کشور دائماً در حال رصد آسمان است و اگر کوچکترین ورودی غیر مجاز داشته باشند با آن ورودی برخورد و مواجه میشوند.
فرمانده کل ارتش تاکید کرد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در آبهای آزاد در باب المندب، دریای سرخ، اقیانوس هند و دریای عمان وظیفه حفاظت و حراست از منافع جمهوری اسلامی ایران و باز نگه داشتن خطوط کشتیرانی و نفتکشها را بر عهده دارد که هر از چند گاهی اخبار درگیریهای آن را مشاهده و به سمع و نظر ملت ایران میرسد.