کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به اهمیت و جایگاه ذخیره‌سازی آب و تولید برق نیروگاه پیران و اهمیت جایگاه نیروگاه در منطقه، گفت: نیروگاه برق آبی کوچک پیران در سرپل‌ذهاب تا قبل از پیک بار سال ۱۴۰۲ فعال‌سازی خواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا؛ «منوچهر فخری» در نشست بررسی وضعیت نیروگاه پیران سرپل ذهاب در محل شرکت برق منطقه ای غرب با حضور مدیران عامل شرکت برق منطقه ای غرب و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمانشاه و همچنین نمایندگان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، افزود: نیروگاه برق‌آبی پیران سرپل‌ذهاب از بهترین نیروگاه های منطقه است و باید با نگاه بسیار حساس و کلیدی به آن توجه شود.

وی خواستار انجام تعمیرات نیروگاه پیران در کوتاه‌ترین زمان ممکن توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران شد و با انتقاد از راکد ماندن تولید نیروگاه پس از سال ۹۶ تاکنون، راه اندازی مجدد نیروگاه را جزو تکالیف مهم مسئولیت‌های استانی برشمرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: پس از آماده سازی نیروگاه، با هماهنگی مسئولان ذیربط استانی، مجری و بهره بردار نیروگاه تعیین شده و نیروگاه پیران از شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران  تحویل گرفته شود.

فخری اضافه کرد: در واقع شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نسبت به تامین هزینه تعمیرات نیروگاه و رفع اشکالات قسمت‌های آسیب دیده به طور کامل، تا قبل از پیک بار سال ۱۴۰۲ (نیمه دوم خرداد ماه) اقدام نموده و پس از آن تحویل گیری و بهره برداری مجدد نیروگاه توسط دستگاه ذیربط استانی انجام شود.

سد و نیروگاه پیران شامل ۲ واحد برق آبی می‌باشد که در استان کرمانشاه، در شهرستان سرپل‌ذهاب بر روی رودخانه ریجاب احداث شده است.

این نیروگاه جزو طرح نیروگاه‌های آبی کوچک و متوسط متعلق به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است که با سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد تومان، عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۷ آغاز و در سال ۱۳۹۰به بهره برداری رسید، متاسفانه نیروگاه مذکور از سال ۱۳۹۶ و بعد از زلزله سرپل ذهاب از مدارخارج شده است.

سرپل ذهاب در ۱۰۰ کیلومتری غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.