کرج - ایرنا - معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری با اشاره به استقرار ۱۱ هزار و ۴۰۰ واحد فناور در پارک‌های علم و فناوری کشور ، گفت: از مجموع این تعداد ۲ هزار و ۳۵ شرکت دانش بنیان هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی خیرالدین روز چهارشنبه دربازدید از پارک علم و فناوری استان البرز افزود: ۱۷ تا ۲۰ درصد شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری دانش بنیان هستند اما پارک علم و فناوری البرز با ۸۴ شرکت فناور مستقر دارای ۳۱ شرکت دانش بنیان است که سهم ۴۰ درصدی تعداد شرکت‌های دانش بنیان، حاکی از موفقیت این پارک در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است.
وی با اشاره به اشتغال یک هزار و ۶۰۰ نفری پارک علم و فناوری البرز، گفت: این آمار و دستاوردها در پارک علم و فناوری البرز خوب و امیدبخش است اما باید تلاش کنیم آمار اشتغال با توجه به پتانسیل‌های استان افزایش یابد.
خیرالدین اظهار داشت: برنامه‌های پارک‌های علم و فناوری ساخت فضای فیزیکی و ساختمان نیست، بلکه توسعه فناوری است و در این زمینه گرنت فناوری و نیز دستیار فناوری باید به جد از سوی مدیران پارک‌های علم و فناوری دنبال شود.
وی با اشاره به کمبود نیرو در پارک‌های علم و فناوری، گفت: پارک‌های علم و فناوری مشکل نیرو دارند و در این زمینه جذب ۳۰۰ نفر در پارک‌های علم و فناوری در دستور کار است.
خیرالدین بر توسعه ساختارهای فناورانه در شهرستان های ساوجبلاغ  و طالقان استان البرز توسط پارک علم و فناوری تاکید کرد و افزود: ایجاد و توسعه ساختارهای فناورانه مثل مراکز رشد و مراکز نوآوری در هشتگرد ، طالقان  توسط پارک علم و فناوری یک ضرورت است و ما نمی‌توانیم نسبت به ایجاد این مراکز در این شهرستان‌ها بی‌تفاوت باشیم.
وی با اشاره به معافیت مالیاتی کارکنان پارک‌های علم و فناوری، گفت: این اتفاق که بر اساس تصویب قانون جهش تولید صورت گرفته اتفاق خوبی می‌افتد؛ همچنین باید حمایت‌های معیشتی از سوی کارکنان پارک‌های علم و فناوری دنبال شود تا فعالان این مجموعه‌ها مشکلی نداشته باشند.
پردیس صنایع غذایی در پارک علم و فناوری البرز ایجاد شود.
معاون فناوری و نوآوری  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ایجاد پردیس توسط پارک‌های علم و فناوری تاکید کرد و گفت: پردیس شیلات در قشم راه‌اندازی می‌شود و پارک علم و فناوری البرز می‌تواند پردیس صنایع غذایی با توجه به ظرفیت‌های استان ایجاد کند. 

وی با اشاره به اینکه بودجه پارک علم و فناوری البرز خیلی کم است، افزود: این موضوع را سال گذشته دنبال کردیم و امسال هم با جدیت بیشتری دنبال می‌کنیم تا بودجه این پارک متعادل شود. همچنین تلاش می‌کنیم از طریق معرفی این پارک به معاونت علمی، این پارک بتواند شرکت‌های نوع سه را هم پذیرش کند.

ایجاد پردیس صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی
مهدی عباسی، رییس پارک علم و فناوری البرز در این بازدید با اشاره به برخی دستاوردها و ظرفیت‌های پارک علم و فناوری البرز، گفت: پارک علم و فناوری البرز حدود یکصد هکتار مساحت دارد و ما تلاش می‌کنیم این پارک در چند زمینه تخصصی به قطب تخصصی تبدیل شود و به عبارت بهتر می‌خواهیم پارک علم و فناوری البرز در چند حوزه به صورت ویژه و تخصصی ورود کند که یکی از آن‌ها بحث پسماند و مدیریت پسماند است، همچنین موضوع ایجاد پردیس صنایع غذایی را در پارک با جدیت دنبال می‌کنیم.
وی بر تعامل پارک علم و فناوری البرز با همه بخش‌های علمی و اجرایی، بخش خصوصی و دولتی اشاره و گفت: هم‌افزایی و تعامل خوبی با همه بخش‌ها شکل‌گرفته و تفاهم‌نامه‌های خوبی به امضاء رسیده و تلاش می‌کنیم این تفاهم نامه‌ها به قرارداد و همکاری‌های نزدیک‌تر منجر شود.
عباسی به تشریح توانمندی‌ها و ظرفیت‌های پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی اشاره کرد و افزود: استان البرز قطب اقتصاد دانش بنیان و فناور کشور است و پارک علم و فناوری استان البرز در اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی استان نقش مهم و سازنده‌ای دارد.