حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدرضا هاشمی روز چهارشنبه در بیستوهشتمین همایش سالیانه موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور که در مراغه در حال برگزاری است، به صورت آنلاین سخنرانی کرد و افزود: ورود پژوهشگران به بحث خاکورزی حفاظتی و تولید ارقام جدید بذر نیز از تاثیر علم در عرصههای کشاورزی حکایت دارد.
وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد محصولات کشاورزی کشورمان زراعی است، اضافه کرد: توجه به بستههای بهزراعی و افزایش دقت و مراقبت از عرصهها با هدف مبارزه به موقع و علمی با آفتها و علفهای هرز و استفاده به موقع از کودها نیز مرهون تلاش همین محققان کشورمان است.
نماینده ولیفقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: دیمزارها اغلب زمینهای کشاورزی کشورمان را به خودش اختصاص داده است و سهم محصولات کشاورزی دیم نیز متناسب با این سطح باید افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلمین هاشمی ادامه داد: بر اساس پیشبینی فائو در سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر میرسد و وضعیت فعلی تولید غذا باید دو برابر شود؛ افزایش تولیدی که باید در ایران نیز مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: امام راحل در اوایل انقلاب و رهبری نیز پس از ایشان همواره توجه به افزایش تولید و خودکفایی در محصولات کشاورزی را گوشزد کردهاند زیرا آنان جنگ جهانی دوم و برخی دیگر از تنگناهای بینالمللی را درک کردهاند و به اهمیت امنیت غذایی واقف هستند.
ضایعات در برداشت محصولات زراعی از ۲۰ تا ۳۰ درصد باید به زیر ۱۰ درصد کاهش یابدنماینده ولیفقیه در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی «تخریب خاک» و «عملکرد ادوات کشاورزی» را جزو چالشهای پیشرو خواند و افزود: اکنون برداشت محصولات کشاورزی با ۲۰ تا ۳۰ درصد ضایعات همراه است که باید تا زیر ۱۰ درصد کاهش یابد.
وی با بیان اینکه محققان کشاورزی دیم کشورمان از کاروان علم عقب نیستند، تاکید کرد: بدونشک طی سالهای پیشرو یک جهش در عملکرد تولید را به پشتوانه همین پژوهشگران شاهد خواهیم بود.
به گزارش ایرنا در زمان حاضر ارقام جدید بذر همراه با بستههای زراعی شامل نیازهای خاکورزی و مکانیزاسیون، تغذیه، کنترل آفتها و بیماریها و تمام عملیات مورد نیاز برای رسیدن به پتانسیل عملکرد، از سوی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور معرفی میشود؛ موسسهای که بخش ستادی آن در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد.