رشت - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تکمیل ظرفیت گردشگرپذیری قلعه رودخان و ماسوله خبر داد و از دفاتر خدمات مسافرتی کشور خواست فعلا از بستن تورهای جدید برای این دو جاذبه گردشگری استان خودداری کنند.

ولی جهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گیلان در تابستان امسال بویژه ماه پایانی این فصل با ازدحام گردشگر مواجه شده است، افزود: با توجه به ورود حجم بالای خودرو و کثرت گردشگران، تکمیل ظرفیت مراکز اقامتی و پذیرایی، کنترل پسماند زباله از شرکت‌های خدمات مسافرتی و گردشگری خواست تا از برنامه ریزی و حضور در مسیر و مکان قلعه‌رودخان در تاریخ های هفدهم و هجدهم ماه جاری خودداری کنند.
وی همچنین از ممنوعیت اعزام تور به ماسوله خبر داد و افزود: همچنین به دلایل گفته شده و با توجه به فراهم نمودن شرایط برای حضور ارزیابان سازمان یونسکو برای ثبت جهانی شهرک تاریخی ماسوله، شرکت‌ها و دفاتر خدمات مسافرتی سراسر کشور از برنامه‌ریزی برای بازدید از مکان مذکور تا تاریخ ۱۲ مهرماه سال جاری خودداری کنند.
این مسئول، ضمن درخواست همکاری فعالان گردشگری کشور و استان برای کمک به تحقق این امر ملی عنوان کرد: از ورود تورهای گردشگری تا پایان مراحل ثبت ممانعت می شود د و به یاری خداوند متعال پس از ثبت، این خطه همچون گذشته میزبان گردشگران از سراسر جهان خواهد بود.
جهانی اظهار داشت: یکی از وظایف ذاتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی حفظ بناها و جاذبه‌های گردشگری بعنوان اموال بیت‌المال بوده و استفاده بیش از ظرفیت از سایت‌های تاریخی و مناطق گردشگری می‌تواند ضربات جبران ناپذیری به جاذبه‌های ملموس تاریخی و طبیعی استان وارد کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از رشد ۱۰۰ درصدی مسافران ورودی به گیلان در ۵ ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل خبر داد و گفت: در این مدت حدود ۳۲ میلیون مسافر به استان وارد شده‌اند.
جهانی عنوان کرد: از این جمعیت فقط طی ۲ ماه تیر و مردادماه ۱۹ میلیون نفر به گیلان سفر کردند که این رقم نسبت به دوره مشابه سال گذشته نزدیک به ۲۷ درصد رشد دارد.
ماسوله با قدمتی حدود یک‌هزار سال  در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در دل جنگل‌های البرز قرار دارد، سال ۱۳۵۴ با شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید و هم اکنون فرآیند ثبت جهانی را طی می کند.
 قلعه رودخان دژی بر بلندای گیلان زمین در ۲۳کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن و در میان جنگل‌های سر به فلک کشیده واقع شده و نمادی از کوشش گیلانیان برای حفاظت و صیانت از این سرزمین است که به شماره ۱۵۴۶ در تاریخ سی ام مردادماه ۱۳۵۴در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در حال حاضر  سه هزار و ۳۳۰ واحد گردشگری در گیلان فعال است.