به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسن خیریانپور روز چهارشنبه در نشست تمهیدات صادرات مرکبات مازندران به چین که در محل استانداری مازندران در ساری برگزار شد، افزود : هماهنگیهای لازم با رایزن اقتصادی و همچنین سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین انجام شده است تا زمینه صادرات مرکبات مازندران به این کشور تسهیل و تسریع شود.
وی از مسوولان جهاد کشاورزی مازندران خواست نسبت به تهیه فهرستی از صادرکنندگانی که دارای کارت بازرگانی هستند، اقدام کنند تا پس از تصویب در کمیسیون اقتصادی استان، مشخصات آنان به رایزن اقتصادی کشورمان در چین ارسال شود.
خیریانپور همچنین بر لزوم شناسایی موانع فراروی صادرات مرکبات مازندران به چین تاکید کرد و اظهار داشت : با شناسایی و رفع موانع و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت های موجود، میتوان گام های مهمی برای توسعه مبادلات تجاری با چین برداشت که در صورت تحقق این مهم، ارزآوری و سود مناسبی نیز نصیب تجار و کشاورزان مازندران خواهد شد.
معاون استاندار مازندران بر لزوم تامین تجهیزات مورد نیاز سورتینگداران استان برای فرآوری محصولات صادراتی تاکید کرد و افزود : تعدادی از واحدهای سورتینگ مازندران با دریافت تسهیلات ناچیز، به امکانات مورد نیاز تجهیز میشوند که باید در این زمینه نیز اقدام اساسی صورت گیرد.
خیریانپور تصریح کرد: مازندران ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن مرکبات و همچنین ۱۸۰ هزار تن کیوی با کیفیت صادراتی را دارد که باید با برنامهریزی اصولی برای شناسایی بازارهای هدف فروش این محصولات در خارج از کشور برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
وی، وجود سه بندر و همچنین سه فرودگاه در مازندران را ظرفیت بزرگی عنوان کرد و با بیان این که در حوزه زیرساختی نیز سرمایهگذاری مناسبی در این بخش صورت گرفته است، گفت: فعالیت سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار و همچنین سه فرودگاه در استان زمینه مناسبی را برای صادرات کالاهای مازندران به چین فراهم کرده است و باید از این ظرفیتها به شکل درست و منطقی استفاده کرد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مازندران نیز در این نشست با بیان این که بازار چین فرصتی برای صادرات یک میلیون تن محصول مرکبات تولیدی استان را فراهم کرده است، گفت : دولت برای صادرات این محصول به چین زمینه سازی و برنامه ریزی کرده است و بخش خصوصی نیز آمادگی دارد تا از این فرصت به شکل مطلوب استفاده کند.
عبدالله مهاجر، قیمت هر کیلو گرم مرکبات در بازار چین را ۳۰ تا ۴۵ یوان معادل ۱۳۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود که در حال بررسی هزینهها برای صادرات مرکبات به این کشور هستند.
وی بیان کرد: در تلاش هستیم تا با صادرات مرکبات مازندران به چین، اتفاق مطلوبی برای تجار، بازرگانان و کشاورزان مازندران رقم بخورد و برای تحقق این مهم نیز باید زمینه رضایتمندی کشاورزان را نیز فراهم کنیم.
مهاجر هزینه تعرفههای گمرکی به چین را ۱۱ درصد اعلام کرد و گفت : در حال بررسی هستیم تا مرکبات مازندران با کمترین هزینه برای تجار و بازرگانان، به چین صادر شود.
مرکبات مازندران پس از برنج دومین محصول مهم اقتصادی و منبع درآمد کشاورزی استان است؛ محصولی که تولید مازاد بر مصرف داخلی با نگاه اقتصادی دولت سیزدهم و با تعیین استانداردهای صادراتی از سوی طرف مقابل این روزها تاییدیه کشور چین را هم اخذ کرده و تولیدکنندگان و تجار مازندرانی برای تحقق این امر به صف شدند.
طبق پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی امسال نیز همانند سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع مرکبات برابر با نیمی از مرکبات کشور در این استان تولید خواهد شد. ۷۰ درصد این میزان تولید پرتقال است و لازم است دستکم یک میلیون تن آن صادر شود.