جعفر قادری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم در هوشمندسازی اظهار داشت: اگر میخواهیم اتکا به درآمدها نفتی کم شود و از منابع سرمایهای برای اجرای طرحهای عمرانی استفاده کنیم، راهی نداریم که جز اینکه هزینههای جاری را به مالیات متصل کنیم.
وی افزود: سیاستهای دولت سیزدهم تاکنون در زمینه مالیات ستانی هوشمند موفق عمل کرده است و باید نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص ملی افزایش یابد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه مالیات ستانی با اجرای پایانههای فروشگاهی مالیاتی را مبتنی بر عملکرد است، گفت: پیش از این اخذ مالیات بهصورت مودی محور و مامور محور بود، اما اکنون سیستم محوری و هوشمندسازی جایگزین روشهای قبلی شده است.
قادری ادامه داد: مودیان پیش از این نگرانیها و دغدغههایی داشتند که مأموران مالیاتی چقدر از درآمد آنها را به مالیات اختصاص میدهد که منصفانه باشد؛ اما در حقیقت سامانه پایانههای فروشگاهی نگرانیها را برطرف کرد.
این نماینده مجلس تأکید کرد: در گذشته تفاوتهایی در محاسبه مالیاتی وجود داشت؛ اما اکنون در مناطق مختلف با اجرای این طرح پایانههای فروشگاهی این نگرانیها را از بین میبرد.
وی با بیان اینکه اجرای قانون پایانههای فروشگاهی اقدام ارزشمند دولت سیزدهم بود، گفت: این امر به شناسایی مودیان جدید کمک میکند و باعث میشود که افراد امکان فرار از مالیات را نداشته باشند و مالیات را پرداخت کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: اقدامات مختلفی ازجمله طرح ملی پایانههای فروشگاهی، شناسایی مودیان جدید مالیاتی، ساماندهی دستگاههای کارتخوان، تحقق کامل درآمدهای مالیاتی بدون فشار به مودیان خوشحساب و بخش تولید و مبارزه با فساد که در این دولت انجام شده که ارزشمند است و باید این نوع اقدامات که منجر به عدالتمحوری و شفافیت میشود، ادامه پیدا کند.