به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ سوئینگ که دویچه بانک به ریاست او در سال ۲۰۱۹ نتوانست با کامرزبانک ادغام شود، در نشست بانکداری فرانکفورت، با تکرار درخواست برای اتحاد نهایی بانک های اروپا، گفت: اروپا در صورتی که نخواهد زمین بازی را در حوزه بانکداری به آمریکائیان واگذار کند، باید شرایط مناسبی برای بانک های بزرگ ایجاد کند و تسلط بانک های آمریکایی پدیده گریزناپذیری نیست.
وی با هشدار در باره تهدید قابل توجه چین برای آلمان، افزود: برلین با توجه به افزایش انزوا و تنش ها با چین، باید با مسئله دشوار رویارویی با پکن روبه رو شود.
به گفته سوئینگ؛ اروپا آموخته است که وابستگی بسیار زیاد به یک کشور یا منطقه جهان تا چه انداز می تواند خطرناک باشد. کاهش دادن این وابستگی نیازمند تغییر بنیادینی به اندازه جدایی از انرژی روسیه است.
روسیه با متوقف کردن عرضه گاز طبیعی از طریق خط لوله بزرگ نورد استریم یک، درگیری اقتصادی میان مسکو و اروپا را تشدید و دورنمای بروز رکود و جیره بندی انرژی را در برخی از ثروتمندترین کشورهای این قاره ایجاد کرده است.
بانک های عمده اروپا در پی آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) هم زمان با تلاش برای قطع روابط مالی با روسیه، به اجرا گذاشتن رشته تحریم های سخت تر علیه مسکو و راهبری اقتصاد بی ثبات و تضعیف شونده، به ورطه هرج و مرج و سردرگمی فروافتاده اند.
آندریا اوراسل رئیس بانک یونی کردیت نیز با تائید پیش بینی اقتصادی سوئینگ گفت که اروپا با رکود نسبتا عمیقی روبه رو خواهد شد که تا ۲۰۲۴ و یا حتی پس از آن طول خواهد کشید.
به گزارش روز چهارشنبه شبکه خبری یورواکتیو؛ با تداوم بحران انرژی در اروپا و افزایش سرسامآور تورم، جوامع اروپایی اکنون برای استفاده از هیزم نیز با افزایش چندبرابری قیمت این منبع گرمایشی و کاهش عرضه آن روبرو هستند. با افزایش سرسام آور بهای گاز و برق، بسیاری از خانواده ها در اروپا در زمستان امسال به هیزم به عنوان منبع گرمایش جایگزین روی آورده اند. اما افزایش تقاضا و کاهش عرضه گاز به کمبود هیزم منجر شده و جوامع اروپایی را به ویژه در مناطق فقیرتر با مشکلات بسیاری روبرو کرده است.
یکی از سخنگویان "موسسه اروپایی بیوانرژی" در این خصوص به یورواکتیو گفت: زمانی که صحبت از استفاده از هیزم برای انرژی میشود، اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا با کمبود مواجه هستند، ضمن آنکه قیمت گلوله های سوختی در کشورهایی مانند آلمان و بلژیک حدود ۲.۵ برابر شده است. بر اساس اعلام موسسه بیوانرژی افزایش بهای گاز در اروپا سبب شده تا بسیاری از شهروندان اتحادیه اروپا به سمت این منبع انرژی سوق داده شوند.
از ژوئیه ۲۰۲۲ (تیرماه) ممنوعیت واردات گلوله های سوختی روسیه نیز از سوی اتحادیه اروپا به اجرا درآمد و تحریم واردات هیزم نیز به کمبود عرضه و قیمتهای بالا منجر شده است که تاثیر بسزایی در زنجیره تامین داشته است.
مجارستان، بلغارستان و رومانی از ماه مه سال جاری، نخستین کشورهای اروپایی بودند که تورم را به ویژه در بخش انرژی احساس کردند؛ کشورهایی که بسیاری از خانوادههای کم درآمد برای گرمایش به استفاده از هیزم متکی هستند. حدود نیمی از خانوارهای بلغارستان در زمستان از هیزم استفاده میکنند، زیرا ارزانترین و در دسترسترین سوخت است. ولی قیمت آن در مقایسه با سال گذشته میلای از ۴۰ تا ۵۰ یورو به حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ یورو افزایش یافته است.
در لهستان و اسلواکی نیز بهای هیزم نسبت به سال گذشته میلادی دو برابر شده ضمن آنکه تقاضا برای هیزم نیز به شدت افزایش یافته است.
در پی وضع تحریم های اقتصادی از سوی غرب علیه روسیه صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. ضمن آنکه این کشور همین حالا هم واردات گاز خود را به اروپا متوقف کرده است. این تحریمها تاکنون به افزایش بهای بیسابقه انرژی و تورم در قاره اروپا منجر شده است.