جابر ابوالفتح زاده روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این اعتبار باید از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی تخصیص یابد که بر این اساس در بازه زمانی سه ساله ساماندهی گلزار مطهر شهدای استان انجام می شود.
وی همچنین با بیان اینکه در بخش فرهنگ و آموزش به دنبال تحکیم و تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در جایجای استان هستیم، گفت: خانواده های شاهد و ایثارگر دارای مدارج علمی بالایی هستند و در آذربایجان شرقی بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ دانشجو تحت پوشش بنیاد قرار داشته و در مقاطع کارشناسی تا دکتری مشغول تحصیل می باشند که امور تحصیلی و هزینه آنها را تامین می کنیم.
ابوالفتح زاده ادامه داد: از بخش آموزشهای عمومی نیز غافل نیستیم البته وضعیت معیشتی، مسکن و اشتغال خانواده های شاهد و ایثارگر نیز در اولویت اداره کل قرار دارد.
وی یادآور شد: به علت این که درصد جذب استخدام دستگاه های دولتی کاهش یافته است بیکاری فرزندان خانواده های شاهد نیز افزایش پیدا کرده است.
اجرای طرح پایش سلامت و درمان جانبازان و والدین خانواده های شاهد و ایثارگر
وی با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت و درمان جانبازان و والدین خانواده های شاهد و ایثارگر و با اشاره به اینکه سه هزار و ۲۴۳ مادر شهید و یکهزار و ۱۲۱ پدرشهید را در قید حیات هستند، گفت: با توجه به کهولت سن والدین و نیازهای درمانی جانبازان، طرح سلامت والدین و جانبازان را در حال اجرا داریم که پس از ویزیت و ادامه درمان ۲ مرکز درمانی کلینیک فجر و بیمارستان فجر در راستای خدمات دهی به این عزیزان تلاش می کنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی افزود: البته در درمان ایثارگران از ظرفیت های درمانی و بهداشتی و امکانات شهرستان ها نیز استفاده میشود که در این زمینه از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی که همواره مساعدت می کنند یاری و مددکاری بیشتری را درخواست داریم.
طرح ثبت و ضبط خاطرات شهدا
ابوالفتح زاده همچنین با تاکید بر حفظ آثار و انجام فعالیت های فرهنگی در جهت بسط و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه، گفت: ما موظف به حفظ آثار شهدا هستیم و بر این اساس طرح ثبت و ضبط خاطرات توسط خانواده شهدا، خاطراتی از حضور رزمندگان اسلام در جبهه ها و آثار مکتوب آن ها را در دست اقدام داریم از طرف دیگر آثار و اسناد شهدای استان جمع آوری شده و در قالب آلبوم گل های آسمانی به آنها تقدیم می شود.
وی همچنین یادآور شد: البته از خود هنرمندان ایثارگر هم در بخش های فیلم، عکس، تئاتر و هنر هایی که فرهنگ و ایثار و شهادت را ماندگار می کند دعوت می کنیم تا در ثبت و ضبط آثار ما را یاری دهند تا صحنه های بدیع، فداکارانه و شجاعت هایی را که از خود به یادگار گذاشتند به مردم نشان دهیم و در انتقال فرهنگ شهادت و ایثارگری نقش خود را ایفا کنیم و صحنه های رشادت های رزمندگان اسلام را برای جوانان زنده کنیم.
ابوالفتح زاده اظهار کرد: تعداد خانواده شهدا، ایثارگر، آزاده و منسوبین آنها و در واقع افرادی که در این ارتباط تحت پوشش اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی هستند ۱۶۱ هزار و ۶۵۸ نفر می باشند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی ادامه داد: ۷۸شهید زیر ۱۵سال از این استان در هشت سال دفاع مقدس تقدیم انقلاب شده که این شهادتها و ایثارگریها وظیفه همگان را درقبال انقلاب افزایش داده و حفظ فرهنگ شهادت را به عنوان دِین در جامعه میطلبد.
ابوالفتح زاده اظهار کرد: بنیاد شهید چهار وظیفه اصلی در قبال جامعه و افراد تحت پوشش دارد که سه مورد آن بیشتر در خصوص ترویج یا حفظ فرهنگ شهادت است و در واقع تلاش می کنیم گام های بلندی برای فعالیت های فرهنگی داشته باشیم تا پس از بیش از ۳۰ سال از اتمام جنگ تحمیلی وظیفه ذاتی، دینی، شرعی و اخلاقی خود را ادا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مطالبات ایثارگران و خانواده معظم شهدا وظیفه و در اولویت است، افزود: استان آذربایجان شرقی ۹هزار و ۸۶۸ شهید سرافزار تقدیم کشور و انقلاب کرده که از این تعداد ۹هزار و ۵۶۶ شهید دفاع مقدس و ۲۶۸ شهید مربوط به شهدای مدافع حرم، مدافع سلامت، ترور و سایر موارد است.
ابوالفتح زاده با اشاره به رشادت ها و فداکاری های رزمندگان برای دفاع از حرم، افزود: در آذربایجان شرقی ۱۹ شهید مدافع حرم جان خود را تقدیم اهل بیت کردند که از این تعداد ۱۲ شهید مدافع حرم از تبریز، ۲ شهید از مرند، ۲ شهید از میانه و شهرستان های هشترود، مراغه و ملکان هر کدام یک شهید را تقدیم کردند.
وی با اشاره به فداکاری های پرستاران و کادر پزشکی در دوران کرونا، گفت: ۱۸ شهید مدافع سلامت در آذربایجان شرقی جان خود را فدای حفظ سلامت مردم کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه تبریز و آذربایجان شرقی همیشه در سنگرهای مختلف پیشرو و مدافع انقلاب اسلامی و ارزش های آن بوده است، گفت: ۲۰ شهید ترور نیز در این استان تقدیم نظام شده که شهدای محراب به عنوان نخستین شهدای محراب انقلاب اسلامی آیت الله قاضی طباطبایی و آیت الله مدنی در صدر آن شهدای گلگون کفن قرار دارند.
ابوالفتح زاده با بیان اینکه رسانه، خبرنگاران و اصحاب فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی نیز همواره پیشتاز دفاع از میهن اسلامی مان در برهه های مختلف انقلاب بوده اند، اظهار کرد: ۱۴ شهید خبرنگار و عکاس، ۳۵ شهید هنرمند، ۳۸۲ شهید کارمند و ۲۵۷ شهید ورزشکار در رشته های مختلف که حتی برخی به مسابقات انتخابی تیم ملی دعوت شده بودند تقدیم انقلاب شده است.
وی مسن ترین شهید آذربایجان شرقی را ۹۴ ساله اعلام کرد و گفت: ۲۷۶ شهیده و ۱۵۷ شهید طلبه و روحانی نیز به فیض شهادت نایل شدند که به نوعی حضور همه جانبه مردم خطه آذربایجان را در دفاع از انقلاب اسلامی نشان می دهد طوری که شهدای زیر ۱۵ سال، شهید ۹۴ ساله، شهدای ترور، مدافع حرم، مدافع سلامت، شهدای محراب، شهدای روحانی، شهدای کارمند و از تمام اقشار نشان دهنده حضور پرصلابت مردم استان در صحنه های مختلف دفاع از انقلاب می باشد.
وی خاطرنشان کرد: شهادت ۱۳۶ فرمانده دوران دفاع مقدس از آذربایجان شرقی که بالاتر از فرمانده گردان بودند نهایت تاثیرگذاری و عشق و علاقه جوانان این خطه را به ایران اسلامی نشان می دهد که البته رزمندگان شجاع و فداکار شاخص پرشماری به عنوان نمونه شهید مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱عاشورا، مرتضی یاغچیان جانشین لشکر ۳۱ عاشورا ، علی تجلایی(معاون آموزشهای تخصصی سپاه و مدتی بعد بهعنوان مسئول طرح و عملیات قرارگاه خاتم(ص) ستاد کل نیروهای مسلح)، حسن شفیع زاده (بنیانگذار توپخانه سپاه)، محمد حسن کسایی(از فرماندهان موثر و جهادگران هشت سال دفاع مقدس) ، حمید باکری(از فرماندهان لشکر ۳۱ عاشورا)، جواد فکوری(از فرماندهان موثر در نیروی هوایی از جمله فرمانده پایگاه دوم شکاری تبریز) به فیض عظمای شهادت رسیدند و نقش عمده ای را در سرنوشت جنگ ایفا کردند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی همچنین گفت: پنج خانواده معزز شهید در آذربایجان شرقی ۳ شهید سرافراز تقدیم انقلاب کرده اند که خانواده شهید ابراهیمی، خانلو، حضرت پور، صبور و آذرآبادی حق این بزرگواران جاوید در تاریخ ایران هستند که متاسفانه تنها والدین بزرگوار شهیدان آذرآبادی حق و صبور در قید حیات هستند.