به گزارش خبرنگار ایرنا، ایوب توکلیان، روز چهارشنبه در نشست خبری برنامهریزی روزهای پایانی ماه صفر و آمادگی حوزه سلامت استان خراسان رضوی برای استقبال از زائران علی بن موسی الرضا(ع) و زائران اربعین حسینی افزود: همچنین از دیگر اقدامات حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پنج روز پایانی ماه صفر این است که اعمال جراحی بیماران غیراورژانسی (الکتیو) انجام نمیشود و بیمارستانها تنها برای بیماران اورژانسی خدمات رسانی خواهند داشت.
وی ادامه داد: همچنین حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بالاترین سطح آمادگیهای بیمارستانهای دولتی و خصوصی را در دهه پایانی ماه صفر بهویژه ۵ روز آخر این ماه، در دو بعد نیروی انسانی و تجهیزات پزشکی دارد.
لغو مرخصی کادر درمان خراسان رضوی در هفته پایانی ماه صفر
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در راستای آمادگی کامل بیمارستانها در این ایام، به تمامی بیمارستانها ابلاغ شده است که حضور کلیه نیروهای کادر درمان بیمارستانها اعم از پزشک، پرستار، نیروهای خدماتی و کادر اداری از ۳۰ شهریور ماه تا ۶ مهر ماه در محل خدمت طبق شیفتبندی صورت گرفته الزامی است و تمام مرخصی ها در این بازه زمانی لغو شود.
توکلیان افزود: همچنین با توجه به اهمیت تخصصهای بیهوشی، اورژانس و جراحی عمومی به بیمارستانها ابلاغ شده است که علاوه بر نیروهای موجود خود، گارد دوم و نیروهای تیم ذخیره خود را که در صورت نیاز باید فراخوان شوند را در حالت آمادهباش کامل نگهدارند.
وی با بیان این که در این ایام ایستگاهها وموکبهای سلامت و خدمات بهداشت و درمان راهاندازی میشوند که تصمیم بر این است حتی الامکان در این ایستگاهها از نیروهای داوطلب مردمی استفاده شود تا نیروی بیمارستانها در بیمارستانها ارائه خدمت کنند، ادامه داد: همچنین در این راستا قرار است هر یک از بیمارستانهای دولتی و خصوصی متولی یک ایستگاه یا موکب سلامت در سطح شهر و یا در محورهای جادهای بشوند.
تشکیل تیمهای واکنش سریع در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که تشکیل تیمهای واکنش سریع در این بیمارستانها در دستور کار قرار گرفته است تا در صورت نیاز این تیمها بدون فوت وقت به محل مربوطه اعزام شوند، بیان کرد: همچنین به این بیمارستانها ابلاغ شده است که علاوه بر خدمات سرپایی، پزشکی و پرستاری که در ایستگاهها وموکبهای سلامتی که در سطح شهر ارائه میکنند برای اعزام تیمهای واکنش سریع به موکبها و ایستگاههای سلامت در صورت نیاز برنامه ریزی کنند.
توکلیان افزود: علاوه بر این راهاندازی بیمارستانهای صحرایی در اطراف حرم و در محور منتهی به مشهد برای خدمات رسانی به زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی و نیز تشدید نظارتها بر بیمارستانها و مراکز درمانی به ویژه در محورهای منتهی به حرم بیمارستان ها در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین برای مواجه با حوادث احتمالی، پیشبینی و برنامهریزی شده است که در مکانهای شلوغ و پر ازدحام و در ترافیک اطراف حرم مطهر رضوی که هیات های مذهبی نیز در خیابانها تردد دارند و اعزام آمبولانس به این مناطق دشوار است، اگر حادثهای رخ داد که امکان درمان سرپایی اعم سرمتراپی، تزریقات سرپایی و از این قبیل درمانها در محل حادثه وجود داشت، تیمهای واکنش سریع بیمارستانها به محل اعزام شوند و در همان محل خدمات درمانی انجام دهند که در غیر اینصورت برای موارد مورد نیاز آمبولانس اعزام خواهد شد.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: بیش از ۱۰۰ نفر نیروی درمانی این دانشگاه، در ماموریت ویژه اربعین حسینی به دو صورت گروههای ثابت و سیار حضور دارند تا در صورت نیاز خدماترسانی لازم را به زائران پیاده حسینی داشته باشند.
توکلیان افزود: خدماترسانی فعالان عرصه سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حوزه درمان به زائران اربعین حسینی در نقاط مختلف عراق و مناطق مرزی این کشور با ایران ارائه میشود و بلافاصله پس از این ایام هم ماموریت ویژه خدمترسانی به زائران پیاده رضوی آغاز خواهد شد.