به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر شاپور بدیعی، روز چهارشنبه در نشست خبری دهه آخر ماه صفر با اشاره به اینکه رویکرد اصلی در خدمت رسانی به زائران و عزاداران به خصوص در دهه پایانی صفر، ارائه خدمت در محل است، گفت: به دلیل جمعیت زیاد زائران و ازدحام احتمالی در مسیرهای منتهی به حرم، افرادی که دچار عارضه احتمالی میشوند در محل مداوا خواهند شد و اگر نیاز به خدمات بیمارستانی داشته باشند با استفاده از آمبولانسهای مستقر به مرکز درمانی اعزام میشوند.
وی ادامه داد: در طول سالیان اخیر آمبولانسهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد فشار زیادی را برای خدمترسانی به بیماران متحمل شدهاند.
بیش از ۲۸ درصد خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مسافران و زائران ارائه میشود
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیش از ۲۸ درصد خدمات درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مسافران و زائران ارائه می شود، اظهار داشت: بحران کرونا نیز با وجود تعداد زیاد بیماران که نیاز به اعزام به بیمارستان داشتند بار سنگینی را بر ناوگان خدمت رسانی اورژانس پیش بیمارستانی تحمیل کرد.
دکتر بدیعی با بیان اینکه بیماران کد ۲۴۷ و ۷۲۴ نیز که باید در سریعترین زمان، خدمت درمانی مورد نیاز خود را دریافت کنند از اورژانس های فوری خدمات پیش بیمارستانی بودند، افزود: از این رو پیگیریهای لازم از مقام عالی وزارت انجام شده تا با خرید آمبولانس در ۶ ماه دوم سال موافقت شود و موتورلانس نیز به ناوگان خدمتی افزوده شود.
وی با اشاره به اینکه بهسازی ناوگان فرسوده اورژانس پیش بیمارستانی از دغدغههای اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است، ادامه داد: تمام برنامهریزیهای لازم انجام شده تا خدمت رسانی به بیماران احتمالی دهه پایانی صفر در بیمارستانهای نزدیک به حرم رضوی به سرعت و با کیفیت مطلوب انجام شود.
علوم پزشکی مشهد آماده ارائه بهترین خدمات بهداشتی، دارویی و درمانی به زائران پیاده حسینی و رضوی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خبری گفت: اقدامات گستردهای در حوزههای بهداشتی، دارویی و درمانی صورت پذیرفته تا در ایام اربعین حسینی و شهادت امام رضا(ع) بهترین نوع خدمت را در هر ۳ حوزه به زائران پیاده حسینی و رضوی ارائه دهیم.
دکتر محمدعلی کیانی افزود: موضوع سلامت به جهت اهمیت بسیاری که دارد نیازمند مشارکت تمامی مجموعهها بوده و میخواهیم با همکاری قابل توجه تمامی مجموعهها بهترین نوع عملکرد را در محورهای اجرایی و نظارتی حوزه سلامت داشته باشیم و با بالاترین میزان رضایتمندی زائران امام رضا(ع) همراه باشد.
وی با بیان اینکه پیش بینی حضور بین ۶ تا ۸ میلیون زائر در مشهد برای ایام شهادت امام رضا(ع) شده است، ادامه داد: از این تعداد بیش از یک میلیون نفر از آنان بهصورت پیاده از ۸ مسیر منتهی به مشهد به سمت حرم مطهر رضوی مشرف میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در روزهای پایانی ماه صفر برای اطراف و رینگهای حرم مطهر رضوی از ظرفیت موتور آمبولانسها استفاده میشود تا در زمان ازدحام جمعیت خدمترسانی سریع در محل صورت پذیرد.
دکتر کیانی افزود: با تأکید بر اینکه کلیه بیمارستانهای دانشگاهی و غیردانشگاهی مشهد بهویژه مراکز درمانی نزدیک به حرم مطهر رضوی به حالت آمادهباش در آمدهاند تا در صورت نیاز خدمترسانی بهموقع را داشته باشند، گفت: برای این ایام اقدامات گستردهای در حوزههای بهداشتی، دارویی و درمانی صورت پذیرفته است تا در هر ۳ حوزه بهترین نوع خدمت را به عزاداران رضوی ارائه دهیم و مشابه این خدمترسانیها را به زائران پیاده اربعین حسینی خواهیم داشت.
آخرین دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا در موضوع بازگشایی مدارس و دانشگاهها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاهها آخرین مصوبات و دستورالعملهای ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا به تمامی این مجموعههای آموزشی اعلام شده و داشتن تهویه مناسب و کارت واکسن بهویژه دریافت دُز یادآور برای دانشجویان خوابگاهی الزامی است، ضمن اینکه تاکید بر تکمیل واکسیناسیون دانشآموزان، فرهنگیان و دانشگاهیان هم داریم.
دکتر کیانی با تأکید بر اینکه خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته عدد صفر فوتی کرونا را در خراسان رضوی به ثبت رساندیم، افزود: با وجود کاهش آمارهای ابتلا، سرپایی و بستری کرونا، نگرانیهایی بابت بازگشت زائران اربعین حسینی و همچنین ایام دهه پایانی ماه صفر با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها پس از شهادت امام رضا(ع) داریم و امیدواریم که با اجرای دقیق کنترلهای بهداشتی در مرزها با مشکلی در این ایام مواجه نشویم.
وی ادامه داد: گروههایی از طرف وزارتخانه، مراقبت سندرومیک را در مرزهای زمینی دارند، اما کنترل مرزهای هوایی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده و در کنار ارائه خدمات بهداشتی و درمانی کنترل مرزها را هم داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نمونه موفق مراقبتهای مرزی را در سال گذشته در مشهد داشتیم، بیان کرد: در این ماموریت که بهخوبی اجرا شد تعداد محدودی به عنوان مشکوک و یا کرونا مثبت شناخته شدند که در قرنطینه قرار گرفتند تا زمینه انتقال بیماری به دیگران بهوجود نیاید.