شهرکرد- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: براساس دستور استاندار تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی دارای مصوبه سفر رییس‌جمهور به استان موظفند گزارش پیگیری‌های خود در این خصوص را ارائه دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدکاظم منزوی شامگاه چهارشنبه در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی استان باید از هفته آینده عملکرد خود را درخصوص جذب اعتبارات و میزان پیشرفت اجرایی شدن مصوبات سفر رییس‌جمهور به استان را ارائه کنند.

وی افزود: همچنین مدیران دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری دو هفته فرصت دارند تا باقی‌مانده سهمیه تسهیلات روستایی و عشایری را جذب کنند.

منزوی به روند کُند برخی پرونده‌های مرتبط با تسهیلات روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری اشاره و تصریح کرد: در صورت پیگیری نکردن متقاضیان برای جذب این تسهیلات، افراد واجد شرایط جدید به بانک‌های عامل معرفی شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بالا بودن نرخ بیکاری به‌عنوان مهم‌ترین مشکل استان و دغدغه اصلی مسئولان به‌شمار می‌رود.

علی شهریارپور یادآور شد: جذب کامل تسهیلات مشاغل خانگی، روستایی و عشایری فرصتی عالی برای اشتغال‌زایی، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی است.

وی با اشاره به پیگیری نشدن و واجد شرایط نبودن برخی طرح‌های اشتغال‌زایی در این حوزه اظهار داشت: این طرح‌ها حذف و پرونده‌های جدید برای ایجاد فرصت‌های اشتغال در مشاغل کوچک تعریف و جایگزین آن شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سهم این استان از تسهیلات مشاغل خانگی در سال‌جاری یک‌هزار و ۴۷ میلیارد ریال تعیین شد.

محسن مولوی تاکید کرد: برای جذب این تسهیلات در دو هفته اخیر ۶۸۸ طرح به ارزش ۳۶۳ میلیارد ریال به چهار بانک عامل رفاه کارگران، توسعه تعاون، کشاورزی و پُست‌بانک معرفی شده است. 

وی افزود: امسال همچنین ۶ هزار و ۱۷۱ میلیارد ریال از محل تسهیلات روستایی و عشایری به چهارمحال و بختیاری ابلاغ شد.

مولوی تصریح کرد: از محل بازگشت اقساط تسهیلات روستایی و عشایری یک‌هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال منابع جدید تسهیلاتی برای بهره‌مندی جامعه روستاییان و عشایر به استان اختصاص داده شده است.

وی یادآور شد: برای جذب تسهیلات منابع روستایی و عشایری تاکنون پنج هزار و ۶۷۴ طرح به ارزش ۶ هزار و ۵۹۸ میلیارد ریال به بانک‌های عامل استان معرفی شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تسهیلات روستایی و عشایری در حوزه‌های کشاورزی و منابع‌طبیعی، صنایع و معادن کوچک، فعالیت‌های خدمات و فناوری اطلاعات، گردشگری، فرش و صنایع‌دستی و سرمایه در گردش پرداخت می‌شود.

وی گفت: تعهد ۳۹ دستگاه اجرایی چهارمحال و بختیاری برای ثبت در سامانه رصد اشتغال سال‌جاری ۱۹ هزار و ۳۶۵ فرصت شغلی است که از این تعداد ۹۵ درصد به بخش خصوصی و پنج درصد به بخش دولتی اختصاص دارد.

مولوی تاکید کرد: تاکنون ۳۸ درصد این تعهد برابر ۶ هزار و ۷۹۹ فرصت شغلی از سوی ۳۰ دستگاه اجرایی در استان محقق شده است که کافی نیست و روند آن باید سرعت گیرد.

وی افزود: چهارمحال و بختیاری هم‌اکنون در تحقق تعهد ایجاد فرصت‌های شغلی جدید ثبت شده در سامانه رصد رتبه ۱۲ کشور را دارد.

مولوی تصریح کرد: در این حوزه ۹ دستگاه اجرایی شامل آموزش و پرورش، شرکت مخابرات، تامین اجتماعی، شهرداری، نیروهای مسلح، بنیاد ملی نخبگان، تعاون روستایی، بانک‌های عامل و دفاتر امور شهری و روستایی استانداری چهارمحال و بختیاری تاکنون به تعهد خود عمل نکرده‌اند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سهمیه تخصیصی این استان از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور ۱۱ هزار و ۱۹۲ میلیارد ریال با تعهد اشتغال هفت هزار و ۸۷۴ نفر بوده است.

تهمتن عبداللهی یادآور شد: ۱۱ دستگاه اجرایی چهارمحال و بختیاری از طریق ۱۳ بانک عامل تاکنون ۱۰۳ درصد این سهمیه را جذب کرده‌اند و تا پایان شهریورماه جاری هم سهمیه بیشتری جذب می‌شود.