تهران- ایرنا- تارنمای خبری پولیتیکو در گزارشی با اشاره به اینکه در چند ماه اول پس از تهاجم روسیه به اوکراین، دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی دیوانه وار تلاش کردند تا متحدان و صنایع مسکو را آماج تحریم‌ها قرار دهند، نوشت: اما اکنون به نظر می‌رسد موج تحریم‌ها علیه روسیه رمق خود را از دست داده است.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا از تارنمای خبری پولیتیکو، اگر اوکراین و حامیانش اندک امیدی به تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه روسیه در کوتاه مدت داشتند، مجارستان آن را درهم شکست.

این هفته بوداپست با تمدید تحریم‌های اتحادیه علیه الیگارش‌های روسی مخالفت کرد و خواستار حذف سه تاجر از فهرست شد.

با گذشت بیش از ۶ ماه از جنگ، اکنون به نظر می‌رسد موج تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه رمق خود را از دست داده است.

در چند ماه اول پس از تهاجم روسیه در ۵ اسفند، دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی دیوانه وار تلاش کردند تا متحدان و صنایع روسیه را آماج تحریم‌ها قرار دهند. همبستگی این بلوک در تلاش برای اعمال فشار بر اقتصاد روسیه - حتی با وجود هزینه‌های داخلی برای خودشان - حتی برخی از تندروترین افراد را در اتحادیه اروپا شگفت زده کرد.

اما اکنون، همانطور که یکی از مقام‌های ارشد یکی از کشورهای اتحادیه اروپا می‌گوید، این اتحادیه دیگر به تحریم‌ها فکر نمی‌کند.

به گفته یک دیپلمات ارشد یکی از کشورهای اتحادیه اروپا، اشتهای اروپا برای تحریم‌های جدید ضعیف تر شده است.

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت، برای بسته‌های تحریمی آینده، ترس واقعی این است که مجارستان نه تنها ممکن است کلا کنار بکشد، بلکه در واقع این تصمیم را به طور کامل مسدود کند.

اما در این خصوص فقط مجارستان نیست چرا که نگرانی در مورد موضع آینده ایتالیا در قبال تحریم‌ها پس از تشکیل دولت جدید رم وجود دارد.

ماتئو سالوینی رهبر حزب راست تندروی لیگ ایتالیا استدلال کرده است که تحریم‌های غرب علیه روسیه به ایتالیا آسیب می‌زند و از دیگر رهبران اروپایی خواسته است در رویکرد خود تجدید نظر کنند.

به طور کلی در اروپای غربی، خستگی ناشی از تحریم‌ها غلبه کرده است؛ به‌ویژه یافتن اقداماتی که بیشتر از آن‌که به اتحادیه اروپا آسیب اقتصادی وارد کند، روسیه را هدف قرار دهد، سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود.

پولیتیکو می‌نویسد: مهمتر از آن، افزایش خشم رای دهندگان اروپایی به دلیل افزایش شدید قیمت انرژی و مصرف کننده، سیاستمداران اروپایی را نیز به طور فزاینده‌ای عصبی و دستپاچه کرده است.

یکی از مقام‌های اتحادیه اروپا با رد هرگونه صحبت در مورد تحریم‌های جدید گفت: «ما در خطر زمستانی پر از نارضایتی هستیم. بحران انرژی کنونی همه رهبران سیاسی را عصبی کرده است، زیرا آنها از پیامدهای سیاسی هراس دارند. در بسیاری از کشورها، قضیه به بقای دولت‌ها مربوط می‌شود.»

کمیسیون اروپا اکنون می‌خواهد بر اجرای تحریم‌های موجود علیه روسیه و بستن روزنه‌های احتمالی تمرکز کند اما حتی این هم کار آسانی نیست. ایرینا مودرا معاون وزیر دادگستری اوکراین این ماه در حال سفر به پایتخت‌های اروپا و ایالات متحده است تا دولت‌ها را متقاعد کند که دارایی‌های روس‌های تحریم‌شده را ردیابی و آنها را مصادره کنند.

اتحادیه اروپا در اوایل سال جاری زمینه‌های قانونی را برای چنین اقداماتی فراهم کرد اما پس از پیشنهاد قانونی که فرار از تحریم‌ها را جرم تلقی می‌کند و زمینه‌هایی برای مصادره دارایی‌های خصوصی ایجاد می‌کند، در تابستان اتفاق چندانی نیفتاد.

مودرا پس از دیدار با کمیسر عدالت اتحادیه اروپا، دیدیه ریندرز در روز سه‌شنبه، به پولیتیکو گفت: «آنها قصد دارند رایزنی‌ها را در مورد این دستورالعمل در ماه اکتبر آغاز کنند. آنها تمام تلاش خود را برای تصویب هرچه سریعتر این دستورالعمل انجام خواهند داد، بنابراین تمام کارهای مقدماتی باید تا پایان سال انجام شود.»

مودرا همچنین از اتحادیه اروپا خواست که دارایی‌های دولتی روسیه، نه فقط دارایی‌های خصوصی، را به نفع بازسازی اوکراین مصادره کند.

با این حال، این طرح با موانع قانونی روبرو است و بعید است به این زودی‌ها به واقعیت تبدیل شود. خود مودرا هم این حقیقت را تأیید می‌کند.

خستگی ناشی از تحریم‌ها برخی کشورهای اتحادیه اروپا را مانند لهستان و کشورهای بالتیک ناامید کرده است.

دو دیپلمات اتحادیه اروپا گفتند که کشورهای جنگ طلب تر همچنان برای دور بالقوه تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه در آینده لابی می‌کنند.

آنها طیف وسیعی از پیشنهادات را مطرح می‌کنند. یکی سقف قیمت نفت است که در G۷ مورد بحث قرار گرفت. مورد دیگر تحریم صنعت هسته‌ای روسیه و سوخت هسته‌ای با توجه به وضعیت نیروگاه اتمی اوکراین زاپوریژیا است. پیشنهادات دیگر تحریم‌های بیشتر علیه خدمات ابری، ارزهای دیجیتال و سایر فناوری‌ها است.

با این حال یک مقام اتحادیه اروپا گفت: «در مقطع کنونی هیچکس در اروپا دلش نمی‌خواهد در حال حاضر درباره تحریم‌های بیشتر صحبت کند!»