به گزارش ایرنا، مهدی دهرویه روز پنجشنبه در نشست هماهنگی برگزاری جشنواره ملی اسب اصیل ترکمن در گنبدکاووس اظهارداشت: با توجه به اهمیت برگزاری این جشنواره برای رونق و شکوفایی بهتر صنعت پرورش اسب در این شهرستان لازم است هر چه زودتر کمیتههای اجرایی، علمی-فرهنگی، روابط عمومی و تبلیغات و پشتیبانی آن فعال شود.
وی کمک به توسعه سوارکاری و ارتقای زیرساختهای ورزشی را از اولویتهای فرمانداری گنبدکاووس برشمرد و از مسوولان برگزار کننده جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن خواست برای کمک به تامین هزینههای این جشنواره نشستی با فعالان این حوزه برگزار کنند.
فرماندار گنبدکاووس افزود: میتوان علاوه بر همکاری دستگاههای اجرایی، از کمک متمولان، خیران و سرمایهگذران حوزه صنعت اسب در سطح شهرستان برای برگزاری این جشنواره به بهترین نحوه ممکن بهره گرفت و در نشست هماهنگی بعدی که زمان آن ۱۰ روز آینده است باید مسائل مالی و نحوه دقیق میزبانی مشخص شود.
دهرویه ادامه داد: این جشنواره با پیش بینی حضور بیش از ۱۵۰ راس اسب از استانهای مختلف و حضور داور بین المللی طبق برنامه ریزی اولیه ۲۷ مهر ماه امسال در محل مجموع سوارکاری گنبدکاووس برگزار میشود.
وی تاکید کرد: در سالهای بعد میتوان در کنار جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن، همایشهایی در مباحث تخصصی با حضور محققان و پژوهشگران مطرح ملی و بین المللی هم به میزبانی گنبدکاووس برگزار کرد.
فرماندار گنبدکاووس افزود: با توجه به اینکه گنبد به عنوان مهد و خاستگاه اسب اصیل ترکمن شناخته میشود باید درآمد حاصل از فعالیت در این حوزه را برای مردم این دیار هزینه کرد.
عضو شورای اسلامی شهر گنبدکاووس به عنوان دبیر جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن در این نشست گفت: در دهه ۱۳۷۰ برای نخستین بار جشنواره اسب ترکمن با تاکید بر احیای این گونه به صورت محدود و با حضور حدود ۲۵ راس مادیان در این شهرستان برگزار شد اما به مرور روند پرورش اسب در گنبدکاووس رونق گرفت و در حال حاضر بیش از هزار راس اسب اصیل ترکمن به صورت سنتی با محوریت مناطق روستایی در این شهرستان نگهداری و پرورش داده میشود.
ناصر بارانی ادامه داد: گنبدکاووس برند پرورش اسب و پایتخت سوارکاری ایران شناخته میشود و از سال گذشته در شورای اسلامی شهر برگزاری جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن برای معرفی بهتر این جایگاه در سطح کشور مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت.
دبیر جشنواره ملی زیبایی اسب اصیل ترکمن گنبدکاووس افزود: این جشنواره با حضور اسبهای گونههای "یموت و آخال تکه" از سوی شورای اسلامی شهر و با همکاری جهاد کشاورزی و فدراسیون سوارکاری و دانشگاه گنبد با حضور داوران خارجی و داخلی ۲۷ مهر ماه به میزبانی این شهرستان برگزار خواهد شد.
بارانی ادامه داد: فدراسیون سوارکاری تامین هزینه داوران خارجی را برعهده گرفته است.
به گزارش ایرنا، حدود ۱۰ هزار راس اسب در گلستان وجود دارد که پنج هزار و ۵۰۰ سر آن از نژاد ترکمن است که در گنبدکاووس، کلاله، گالیکش، مراوه تپه، آق قلا و بندرترکمن به سبک های ایلخی داری، سنتی و صنعتی پرورش داده میشود.
اسب ترکمن با داشتن بدنی کشیده و لاغر، گونه ای زیبا از نژاد اصیل اسب محسوب میشود که بیشتر در منطقه ترکمن صحرای استان گلستان زیست کرده و پرورش مییابد و صادرات آن برای حفظ نژاد به خارج از کشور ممنوع است.
اسب ترکمن گونه ای از اسب های اصیل ایرانی است که پیشینه ای طولانی در زندگی ترکمن ها دارد و با توجه به ویژگی های خاص اش در تمام امور ورزشی پرطرفدار بوده و علاقمندان حاضر هستند مبالغ هنگفتی را برای داشتن این اسب پرداخت کنند.
گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان گلستان در شرق این استان واقع است.