به گزارش خبرنگار ایرنا، ابتدای جاده سنندج به سمت دیواندره و محدوده میدان امام رضا(ع) موکب بزرگی به نام پیامبر اعظم(ص) با همکاری ارگانهای مختلف، از جمله فرهنگ و ارشاد، شهرداری، ارتش، سپاه و هلال احمر بر پا شده است.
همه به قصد خدمت به زائران و عشق به امام حسین(ع) و اهل بیت اینجا جمع شدهاند. ارتشیها با چای و شربت از زائران پذیرایی میکنند، سپاهیها غذا میدهند، هلال احمریها فشار خون زائران را میسنجند و زحمتشکان شهرداری هم محوطه را تمیز می کنند.
جای شهدا خالی؛ موکب ارتش و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس تصاویرشان را به نمایش گذاشته اند تا زائران بدانند که کردستانیها برای حفظ انقلاب و وطن کم نگذاشتهاند.
موکب پیامبر اعظم(ص) با ۲ هکتار وسعت، امکاناتی مانند اسکان، حمام، پذیرایی، اورژانس و آتش نشانی و اینترنت رایگان دارد.
مدیر اجرایی این موکب گفت که روزانه به هفت هزار زائر اربعین خدمات ارائه می شود که تا ۱۰ هزار نفر هم قابل افزایش است.
سیدمحمد نبوی به این هم اشاره کرد که امکان اسکان هزار نفر در روز وجود دارد و ۵۰ پرسنل شبانه روز مشغول خدمت به زائران هستند و این کار را فقط به عشق اباعبدالله انجام می دهند.
حرفهایم با مدیر اجرایی موکب که تمام شد، بلافاصله چند خودرو از زائران وارد محوطه موکب شدند.
دوست داشتم با آنان گپ و گفتی داشته باشم. مهدی نورانی اهل تبریز، همراه خانوادهاش برای پنجمین بار عازم کربلا بودند.
پرسیدم از کدام مرز می خواهند به عراق بروند که پاسخ داد از مرز مهران، خبر نداشت که از مرز باشماق مریوان هم می توانند تردد کنند. پیشنهاد دادم این بار از مرز باشماق که خلوت هم هست، عازم کربلا شود که قبول کرد. بنر پشت سرمان را به او نشان دادم که مسیر سنندج به کربلا از مسیر باشماق، ۶۰۴ کیلومتر، یعنی برخلاف تصور خیلیها، از مسیر مهران و خسروی نزدیکتر است.
آمار خودروهای ورودی داشت بیشتر میشد. چند جوان از خودرویی لوکس پیاده شدند. با یکی از آنان به نام "نعمت زاده" هم صحبت شدم. برای سومین بار بود که به زیارت بارگاه امام حسین(ع) میرفت.
از تعداد و خدمات موکبهای در مسیر سقز به سنندج راضی بود. اهل میاندوآب آذربایجان غربی و مرز مهران را برای خروج از کشور و عزیمت به عتبات عالیات انتخاب کرده بودند.
برایم جالب بود که اغلب مرز مهران را با وجود ازدحام انتخاب میکنند. شاید اطلاع رسانی خوبی در این زمینه انجام نشده است.
آقای علی عبدلعلیپور اهل بناب آذربایجان شرقی هم گفت امروز برای چند ساعت در این موکب استراحت می کنند و راهی مرز مهران می شوند.
از امکانات موکبهای سر راه خیلی راضی بود. راجع به احساساشان برای رفتن به کربلا پرسیدم که خانمش اشک در چشمانش جمع شد و گفتند فقط میخواهیم زودتر به حرم آقا برسیم.
از موکب پیامبر اعظم(ص) بیرون آمدم به این فکر می کردم که ای کاش اطلاع رسانی بیشتری درباره مرز باشماق، زیرساختها و خلوتتر بودن آن نسبت به سایر مرزها می شد تا زائران این مرز را برای تردد انتخاب می کردند.
برپایی موکب فرهنگی
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم از قافله عقب نمانده و موکبی بر پا کرده و به زائران اسکان یافته و مهمان، خدمات ارائه میدهد.
در این موکب، جدا از پذیرایی از زائران، بخشی از فرهنگ و هنر استان کردستان در قالب عکس و بروشور به زائران شناسانده میشود، فرهنگی که عشق به پیامبر و اهل بیت از جمله امام حسین(ع)، در آن آکنده است.
اتخاذ تدابیر امنیتی لازم برای تردد زائران اربعین از اقلیم کردستان عراق
لازم است به صحبت های معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در رابطه با تمهیدات در نظر گرفته شده در مرز باشماق اشاره داشته باشیم.
مهدی رمضانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که تدابیر امنیتی لازم برای تردد زائران در آنسوی مرز در دیدار اخیر استاندار کردستان با مسوولان عراقی در اقلیم اتخاذ شده است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
او ادامه داد: از روز سه شنبه ۱۵ شهریور، تردد زائران از مرز باشماق به سمت اقلیم کردستان عراق و عتبات عالیات به صورت رسمی آغاز و زیرساخت های لازم ایجاد شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه چهار موکب اسکان و تغذیه در کربلای معلی و یک موکب فرهنگی نیز ایجاد شده است، افزود: یک موکب هم در سلیمانیه عراق برای خدمت به زائران بر پا شده است.
به گفته رمضانی، در حال حاضر ۳۷ موکب در استان، شهرستان مریوان و باشماق بر پا شده که ۱۰ مورد آن مربوط به مریوان و ۲ موکب در باشماق است.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی های لازم برای محل اسکان اضطراری در شهرستان های تابعه صورت گرفته است، ادامه داد: پیش بینی مکانهای لازم برای اسکان و استقرار زائران در شهر مریوان نیز انجام شده است.
امسال با تصمیم وزارت کشور، مرز باشماق مریوان برای اولین بار جهت تردد زائران اربعین انتخاب شده است.
مریوان در ۱۲۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.