تبریز - ایرنا - رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه از ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی کشور ، ۲۰ درصد اراضی به میزان ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار رفع تداخل شده است، گفت: تا پایان سال آینده رفع تداخل اراضی در کشور به پایان می رسد.

صفدر نیازی روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی رفع تداخلات ارضی در تبریز خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۴۰ اصلاحات اراضی در کشور آغاز و در سال ۱۳۴۱ ملی شدن اراضی مطرح شد و حدود ۶۰ سال بود که اختلافاتی بین مردم و دولت در زمینه مالکیت این اراضی وجود داشت و در سال ۱۳۹۴ به وزارت جهاد کشاورزی ماموریت داده شد تا کل پلاک ها را بررسی کند و اگر اراضی مستثنیات مردم بود و به اشتباه ملی شده به مردم بازگردانده شود.
وی ادامه داد: بررسی پلاک های ثبتی از سال ۹۴ در کشور آغاز شد و برآورد این بود که از صد هزار پلاکی که در کشور وجود دارد ۵۵ هزار پلاک دارای تداخل باشد.
نیازی با بیان اینکه رفع تداخل پلاک های ثبتی منجر به صدور سند می شود، ادامه داد: تاکنون برای یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور سند کاداستر صادر شده که ۵۹۰ هزار هکتار آن مربوط به پنج ماه گذشته بوده است و دولت تصمیم دارد که برای تمامی اراضی سند صادر کند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور با ابراز تاسف از اپیدمی ساخت ویلا در کشور، حفظ کاربری زمین را دشوار و نگران کننده توصیف کرد و افزود: زمینی که در سالهای قبل رها می شد و هیچ تقاضایی برای آن نبود، امروز با قیمت های گزاف معامله می شود و تنها دلیل آن عطش ساخت ویلا بین مردم است.
وی همچنین گفت: آذربایجان شرقی از استان های پیشرو در زمینه رفع تداخل پلاک های ثبتی است و تا کنون ۳۴ درصد اراضی این استان رفع تداخل شده و این استان در موضوع تعیین تکلیف پلاک ها، رتبه دوم را کسب کرده است.
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی هم گفت: ۷۰ درصد پلاک های ثبتی استان رفع تداخل شده اند و برای ۱۰۰ درصد اراضی ملی پس از رفع تداخل، سند نیز صادر شده است.