بهمن امیری مقدم روز جمعه به خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به مراجعه حجم قابلتوجهی از زائران اربعین حسینی طی شب گذشته و صبح امروز به مرز خسروی، هماکنون در پایانه بین المللی خسروی و مسیرهای منتهی به آن، شاهد ازدحام جمعیت هستیم و به همین دلیل مراجعه زائران جدید سبب معطلی و سرگردانی آنان خواهد شد.
وی گفت: تمام تلاش ما و همکارانم در استان کرمانشاه این است که انبوه زائران حاضر در مرز خسروی بهسلامت و راحتی از مرز عبور داده شوند که این کار هم احتمالاً تا پایان امروز به طول خواهد انجامید.
وی تاکید کرد: با توجه به کمبود امکانات در داخل عراق و محدودیت ورود زائر به این کشور، امکان عبور دادن همه زائران در زمان محدود وجود ندارد زیرا سبب تجمع آنها در آنسوی مرز میشود که در شرایط گرمای شدید هوا و کمبود امکانات اسکان و پذیرایی در مرز، سبب سختی و فشار برای زائران گرامی میشود.
امیریمقدم عنوان کرد: پساز عبور زائران حاضر در قصرشیرین و پایانه بینالمللی خسروی اطلاعات لازم برای مراجعه مردم از طریق رسانه ملی و رسانههای رسمی اعلام خواهد شد تا زائران گرانقدر با آرامش و امنیت خاطر به مرز خسروی مراجعه و از این مرز راهی کربلای معلی شوند.
استاندار کرمانشاه تاکید کرد: تامین یک سفر زیارتی آسان، ارزان و ایمن برای تمام زائران هدف اصلی ما در استان کرمانشاه است و در این زمینه از ماهها قبل تمام توان خود را به کار گرفتهایم اما تحقق این هدف نیازمند همراهی و همکاری زائران عزیز نیز هست.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به حلب و سپس ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.