به گزارش ایرنا افزایش تولید گوشت مرغ مرهون افزایش تقاضای داخلی، تغییر فرهنگ تغذیهای، رشد روز افزون جمعیت و افزایش درآمد سرانه، ارزانتر بودن گوشت مرغ در مقایسه با سایر گوشتها، سالم بودن گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز، محدودیت تولید گوشت قرمز با توجه به محدودیت منابع آبی و نابودی مراتع در پی خشکسالی، بازگشت سریع سرمایه در صنعت طیور نسبت به سایر فعالیتهای دامی و افت کم لاشه پس از کشتار در این صنعت؛ گوشت مرغ را از وارد سفرهها کرده است.
نیاز سالانه سیستان و بلوچستان به گوشت مرغ حدود ٩٠ هزار تن است در حالیکه مرغ تولیدی در استان تنها ۳۰ درصد از نیاز شهروندان را تامین میکند و بقیه از طریق استانهای دیگر بویژه خراسان جنوبی به صورت کشتار روز و یا واردات مرغ زنده تامین میشود.
تا قبل از دولت سیزدهم حدود ٢٣٠ واحد مرغداری فعال در سیستان و بلوچستان با ظرفیت سالانه ١۶ میلیون قطعه جوجه ریزی، بیشاز ٢٧ هزار تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف میشد که فقط ٣٠ درصد نیاز استان به گوشت مرغ را تامین میکرد.
از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ارتقای ضریب خوداتکایی سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید گوشت سفید در این استان آغاز شد بطوری که از آغاز طرح توسعه مرغداریها در سیستان و بلوچستان تاکنون از ۵۴٧ موافقت اصولی صادر شده برای ایجاد مرغداری، ٣٣٣ واحد با پیشرفت فیزیکی بین ٢٠ تا ٩٠ درصد در حال اجراست.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۴٣٠ واحد مرغداری جدید برای تحقق خودکفایی تولید گوشت مرغ در این استان با سرمایه گذاری ٢ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در حال ساخت است.
سید محمد رضا سید حسینی بیان کرد: با توجه به اینکه گوشت مرغ تولیدی سیستان و بلوچستان فقط ٣٠ درصد نیاز استان را تامین میکند برای جبران ٧٠ درصد کمبود، نیاز به راهاندازی واحدهای مرغداری جدید است.
وی ادامه داد: با رفع ممنوعیت ایجاد مرغداریهای جدید بعد از گذشت ١٠ سال نهضتی جهادی برای ساخت واحدهای جدید مرغداری در استان سیستان و بلوچستان شکل گرفته است.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: هماینک ۴۳۰ واحد جدید مرغداری ٢٠ هزار قطعهای با ظرفیت جوجه ریزی هشت میلیون و ۶٠٠ هزار قطعه در هر دوره با تولید سالانه حدود ۶٠ هزار تن در حال ساخت است.
وی بیان کرد: تا قبل از دولت سیزدهم، حدود ٢٣٠ واحد مرغداری فعال در سیستان و بلوچستان بیش از ٢٧ هزار تن گوشت مرغ این استان را تولید میکرد.
حسینی اظهارداشت: از ابتدای دولت سیزدهم طرح توسعه واحدهای پرورش مرغ گوشتی با هدف ارتقای ضریب خوداتکایی سیستان و بلوچستان به تولید گوشت مرغ و دستیابی به خود کفایی در تولید گوشت سفید آغاز شد.
وی افزود: در این راستا از آغاز طرح توسعه مرغداریها در سیستان و بلوچستان تاکنون از ۵۴٧ موافقت اصولی صادر شده برای ایجاد مرغداری، ٣٣٣ واحد با پیشرفت فیزیکی بین ٢٠ تا ٩٠ درصد در حال اجراست.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه از شهریور سال گذشته تاکنون ۴۵ واحد مرغداری در استان به بهرهبرداری رسیده است، گفت: تکمیل زنجیره ارزش همزمان با توسعه مرغداریها که شامل واحدهای تولیدی جوجه یکروزه، مرغ مادر، کشتارگاه و کارخانه خوراک طیور است از دیگر برنامههای این سازمان است.
وی خاطر نشان کرد: همچنین در راستای خودکفایی سیستان و بلوچستان در تولید تخم مرغ؛ ١٠ واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت ۴۵٠ هزار قطعه در این استان در حال ساخت است.
افتتاح ۴۵ مرغداری در دولت سیزدهم
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بهرهبرداری از ۴۵ واحد مرغداری در دولت سیزدهم در استان گام ارزندهای در خودکفایی بشمار میرود، گفت: بزودی شاهد خودکفایی استان در تولید گوشت مرغ خواهیم بود.
حسین مدرس خیابانی افزود: سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اقدام جهادی و انقلابی را در جهت توسعه مرغداری در استان آغاز کرده که ثمره آن صدور مجوز احداث ۵۴۷ واحد مرغداری است.
وی ادامه داد: با اقدامات ارزشمند این سازمان از شهریور سال گذشته تا شهریور امسال ۴۵ واحد مرغداری به مجموعه مرغداری های استان افزوده شده و ۳۳۳ واحد نیز با پیشرفت فیزیکی ۲۰ تا ۹۰ درصد در حال ساخت است.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی از چهار مسیر فعال کردن واحدهای مرغداری موجود و به ظرفیت رساندن آنها، اجرای طرحهای توسعه مرغداری، احداث پروژههای جدید و همچنین افزایش دورههای جوجهریزی نقشه راه تولید مرغ استان را طراحی کرده که قابل تقدیر است.
وی بیان کرد: تمام تلاش در سیستان و بلوچستان بر این است تا با تکمیل زنجیره تولید مرغ از تولید جوجه یک روزه تا راهاندازی کشتارگاه ها بتوان شاهد خودکفایی در تولید مرغ و صادرات به کشورهایی همسایه بود.