قصرشیرین- ایرنا- نماینده وزیر کشور در امور مرز خسروی گفت: از زائران می خواهیم با توجه به گرمای هوا و کمبود زیرساخت ها در عراق تا اطلاع بعدی به مرز خسروی مراجعه نکنند.

سردار «سیروس صابری» عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در محل پایانه مرز رسمی خسروی  افزود: مردم و زائران با شور و اشتیاق می آیند اما سمت عراق جوابگو نیستند اگرچه مرز باز بوده و تا کنون حدود ۳۰ هزار نفر از مرز عبور کردند اما گرما بیداد می کند.

 وی اظهار داشت: تا کنون حدود ۳۰ هزار نفر از مرز خروج پیدا کرده اند و امکان خروج کسانی که داخل پایانه هستند وجود دارد اما  تا اطلاع بعدی کسی به مرز مراجعه نکند.

نماینده وزیر کشور گفت: زائرانی را می بینیم که نوزاد و یا کودک یکی، ۲ ساله همراه دارند، درست است که موکب ها آب خنک توزیع می کنند و آب پاشی در پایانه تا خروج زائران انجام می شود اما اگر پنج دقیقه این امکانات نباشد شرایط برای بزرگسالان هم غیر قابل تحمل می شود و آوردن کودکان درست نیست.

وی اضافه کرد: این عشق خوب است اما واقعا در عراق امکانات نیست و امکان عبور به سختی است و زائرانی که از مرز عبور می کنند باید ۳۰۰ کیلومتر دیگر را طی کنند و کسانی که از مرز رد می شوند تازه اول مسیر هستند و امید است که امام حسین (ع) از همه قبول کند.

 وی افزود: زائران در تصمیم خود تجدید نظر کنند چون  عشق حسینی هست اما با این شرایط گرما جان مردم در خطر است.

سردار صابری ادامه داد: تا اطلاع بعدی کسی به مرز مراجعه نکند، سعی بر این است که تمام کسانی که اکنون در پایانه هستند خروج یابند، در ایران کارها به سرعت انجام می شود اما سیستم فنی عراق قدری کند است و درخواست کردیم که کمی تسریع بخشند.

  خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به حلب و سپس ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.