«حمید قلی پور» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ، افزود: کشت گیاه کاملینا در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها از سال گذشته در شهرستان خنداب آغاز و سال گذشته به صورت آزمایشی این گیاه در یک هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کشت شد.
وی زمان کشت گیاه کاملینا را از اواسط مهرماه تا اواسط آبان ماه عنوان کرد و ادامه داد: ورود بذر این گیاه به شهرستان در دستور کار اداره جهاد کشاورزی شهرستان خنداب بوده و پیش بینی می شود این گیاه امسال در ۳۰ هکتار از اراضی دیم شهرستان خنداب کشت شود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خنداب خاطرنشان کرد: مقاومت گیاه کاملینا در برابر گرما و تنش آبی، برداشت این گیاه در اوایل خرداد ماه و پیش از تنش گرمایی، قرار گیری این گیاه جزو گیاهان شاخص دیم و امکان برداشت این گیاه توسط کمباین برداشت غلات از جمله عوامل و مزایای کشت این گیاه در اراضی دیم شهرستان است.
قلی پور ادامه داد: گیاه کاملینا در برابر ریزش مقاومت مناسبی دارد و ریزش این گیاه هنگام برداشت و کوبیدن توسط کمباین انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون محصول گندم کشت قالب اراضی دیم استان مرکزی است و کشت این محصول در سالهای متوالی در اراضی دیم بازدهی لازم را نداشته و افزایش تولید نیازمند دوره تناوب است.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: کشت گیاه کاملینا در سالهای دوره تناوب و سال هایی که کشت گندم در اراضی دیم استان مرکزی انجام نمی شود، افزایش یک و نیم برابری کشت گندم در سالهای عادی را به همراه دارد.
قلی پور افزود: قیمت تضمینی گیاه کاملینا و افزایش تولید گندم در اراضی دیم استان مرکزی در سالهای عادی از دیگر مزایای کشت این گیاه در اراضی دیم استان است.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.