سمنان - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: هرزآب یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی بیابانی این شهرستان با ایجاد بندهای کوچک مدیریت شد.

علی‌اکبر عباسی راد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات ایجاد بندهای کوچک به صورت ساخت بندهای خاکی و هلالی در مسیر آبراهه‌ های کوچک برای کنترل و جمع‌آوری روان‌آبهای سطحی ناشی از بارندگی‌ها در خاک انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این طرح، کشت بذرهای گیاهان بیابانی و بومی در بندها انجام می‌شود تا تغذیه گیاهان از آب‌های موجود، سبب بیابان‌زدایی شود.

وی با بیان اینکه این عملیات در اراضی بیابانی منطقه سرکویر اجرا شده است، یادآور شد: اجرای این طرح‌ها، علاوه بر جلوگیری از هدر رفت آب و فرسایش خاک، موجب تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود، شرایط را برای تولید علوفه و پوشش گیاهی در مراتع فراهم و از تخریب تاسیسات و جاده‌ها در پایین‌دست جلوگیری می‌کند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان تصریح کرد: این عملیات توسط پیمانکار بخش خصوصی و با صرف ۵۵۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی اجرا شد.

وی با اشاره به اهمیت بذرکاری در بندهای ساخته‌شده اظهار داشت: این بندها با بذر گیاهان  بیابانی که بومی منطقه است، به روش بذرکاری در پشت بندها پوشش داده می‌شود که هدف آن حفظ، احیا و اصلاح مناطق بیابانی است.

عباسی‌راد گفت: با توجه به شکننده بودن مناطق بیابانی  به دلیل کم بودن و پراکنش نامناسب نزولات جوی  و اختلاف زیاد بین حداقل و حداکثر دما، هر ساله عملیات احیایی در این مناطق در قالب طرح بیابان‌زدایی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، حدود ۶۷۲ هزار هکتار از سطح شهرستان دامغان را عرصه های بیابانی در برگرفته است.

طرح ساخت بندهای کوچک در مناطق بیابانی علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک و تهدید اراضی کشاورزی، تثبیت شن‌های روان و مقابله با پدیده شوم بیابان‌زایی، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی و تقویت سفره‌های آبی منطقه و ایجاد جلوه زیبا را در پی دارد.