به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای یاهوفایننس گزارش داد: کارشناسان زنگ هشدار را درباره کاهش عرضه انرژی در اروپا به دلیل جنگ روسیه و اوکراین به صدا در آورده اند.
اتحادیه اروپا به تلاش های خود برای کاهش بحران انرژی ادامه می دهد. مقامات اروپایی دور هم جمع شده اند تا بحران ناشی از کمبود انرژی به دلیل تحریم روسیه را رفع کنند.
موضوع اصل این گردهمایی ها، تعیین سقف قیمتی برای واردات گاز از روسیه است.
پیشنهاد دیگر تعیین مالیات برای شرکت های انرژی بوده است. اما طرف دیگر این قضیه موضوع تقاضای انرژی است و بسیاری از کشورها تلاش می کنند داوطلبانه تقاضای خود را کاهش دهند.
در آلمان، بناهای تاریخی عمومی در شب خاموش هستند. دانمارک نیز گفته ساختمان های عمومی خود را در شب روشن نمی کند. آنها قوانینی را در مورد کافه ها و نوع دمایی که آنها باید در داخل کافه ها یا مغازه های خود داشته باشند، وضع کرده اند.
اما اگر محدودیت ها رعایت نشود و بحران انرژی تحت کنترل در نیاید زمستان امسال با جیره بندی انرژی توام خواهم بود و حتی ممکن است این بحران به ناآرامی های اجتماعی منجر شود.
اما اروپا در شرایط سختی بسر می برد. از یک سو می خواهد برای واردات گاز روسیه سقف قیمت تعیین کند و اگر این را کار را انجام دهد از سوی دیگر با تهدید مسکو مواجه است که گفته اگر این تصمیم گرفته شود روسیه نیز به هیچ از از کشورهای اروپایی گاز صادر نمی کند.
یک وزیر اروپایی هشدار داده که راه حل ساده ای برای این مشکل بغرنج وجود ندارد. نیاز انرژی اروپا متفاوت است و راحت نمی توان این مشکل را حل کرد.
خط لوله نورد استریم مسیر اصلی واردات گاز از روسیه برای مدت نامحدودی تعطیل شده است. چه کسی این خلا را به خصوص در رابطه با گاز پر خواهد کرد؟
ترکیب تحریمهای اعمال شده توسط غرب علیه روسیه همراه با تعطیلی دو ساله به دلیل همهگیری، آب و هوای نامناسب و تعدادی از عوامل دیگر، اکنون ترس از کمبود گاز در اروپا را افزایش داده است. کمبودها برق و مواد غذایی اولیه در حالی رخ می دهد که اروپا ماه های سرد زمستان را در پیش دارد.
به نوشته فاکس نیوز، اروپا همچنین به منابع انرژی جایگزین- از نروژ تا شمال آفریقا و حوزه مدیترانه -چشم دوخته است تا این کمبود را در سال جاری جبران کند و یک بار برای همیشه به وابستگی خود به روسیه پایان دهد.
به نظر می رسد دولت های اروپایی با وجود افزایش تورم و افزایش قیمت مصرف کننده هستند که باعث اعتراضات در فرانسه، آلمان و همچنین ایتالیا و جمهوری چک شده است و قصد ندارند برای تامین نیاز خود به انرژی به روسیه بازگردند.
آلن مندوزا مدیر اجرایی اندیشکده «انجمن هنری جکسون» در انگلیس گفت: «اگر هوا سرد شود، وضعیت میتواند بسیار بدتر شود. فکر میکنم همه در اروپا میدانند که ما با چه چیزی روبرو هستیم و همه باید به مصرف انرژی خود نگاه کنند و تصمیم بگیرند که چگونه عمل کنند. مصرف انرژی خود را محدود کنید تا قبض های خود را کاهش دهید».