سنندج- ایرنا- نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وضعیت کتاب و حوزه نشر در کشور مناسب نیست، بر لزوم نگاه حمایتی دولت و مجلس به حوزه کتاب و کتابخوانی در کشور تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، بهزاد رحیمی روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان بانه اظهار داشت: حمایت از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی و چاپ و نشر از نیازهای ضروری در این بخش است چرا که جامعه بدون کتاب رو به نابودی می‌رود و توجه به این امر یکی از مهم ترین نیازهای امروز حوزه فرهنگ در کشور است.

وی افزود: به عنوان یک نماینده و فرد حقوقی تمام تلاش خود را در راستای حمایت از این حوزه انجام خواهم داد و امیدوارم در آینده ای نزدیک شاهد آشتی هر چه بیشتر مردم با حوزه کتاب و کتابخوانی باشیم.

سرپرست فرمانداری بانه نیز در این جلسه توجه به کتاب و کتابخوانی را در جامعه مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در راستای ارتقای سرانه مطالعه نیاز به همت و تلاش جمعی دارد و مسئولان شهرستان در این زمینه باید با متولیان این حوزه به خوبی همکاری کنند.

کمال خدری افزود: با توجه به بدهی شهرداری بانه به کتابخانه‌های عمومی این نهاد باید هر چه زودتر نسبت به پرداخت ۵۰ درصد از معوقات سال جاری به حساب انجمن اقدامات لازم را انجام دهد.

وی افزود: برگزاری جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی با هدف رفع مشکلات این حوزه و ارتقای وضعیت کتاب و کتابخوانی در شهرستان بانه نیز امری است که باید مورد توجه جدی و اساسی قرار گیرد.

ارائه خدمات کتابخوانی به همه اقشار جامعه

 مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کردستان نیز با بیان اینکه مناطقی که بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارند باید کتابخانه داشته باشند، گفت: رسالت اصلی نهاد کتابخانه‌های عمومی این است که خدمات کتابخوانی را به همه اقشار جامعه ارائه دهد.

محمد مخدومی افزود: ایجاد کتابخانه عمومی در مناطق فاقد کتابخانه یکی از مهم ترین اولویت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است و در این راستا همکاری مسوولان در شهرها و روستاها با این نهاد فرهنگی ضروری است.

وی با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی اکنون یک پاتوق فرهنگی هستند، یادآور شد: نسل جدید کتابخانه‌های عمومی تنها محدود به امانت کتاب نیست و برنامه‌های متنوعی در این نهاد به عنوان پایگاههای فرهنگی و اجتماعی برگزار می شود.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کردستان توجه به منابع موجود در کتابخانه ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: تلاش می‌شود که با غربالگری، کتابی که ارزش خواندن ندارد وارد فضای کتابخانه‌ها نشود و علاقه مندان بتوانند از کتاب‌ها و مجلات مفید بهره مند شوند.

وجود ۶۷ هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی بانه

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی بانه نیز در این جلسه با بیان اینکه در این شهرستان پنج باب کتابخانه نهادی و یک باب کتابخانه مشارکتی وجود دارد گفت: زیربنای کتابخانه‌های عمومی شهرستان بانه یک هزار و ۹۳۹ متر مربع است و در کتابخانه‌های شهرستان ۶۷ هزار نسخه کتاب وجود دارد.

علی‌ حیدر آقایی با اشاره به فعالیت های متنوع فرهنگی در کتابخانه‌های عمومی، افزود: حتی در زمانی که به خاطر شیوع ویروس کرونا با محدودیت ارائه خدمات به صورت فیریکی روبرو بودیم فعالیت‌ها در فضای مجازی انجام می شد و با استقبال بسیار خوبی از سوی کتاب دوستان نیز مواجه بود.

وی گفت: تعمیر، بازسازی و تجهیز سالن امفی تئاتر کتابخانه نبی اکرم(ص) یکی از مهم ترین مطالبات فرهنگ دوستان در شهر بانه است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات لازم و همکاری برخی ارگان ها مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این فضای فرهنگی هر چه زودتر آماده استفاده عموم شود.

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی بانه اضافه کرد: حمایت مسوولان از کتابخانه های عمومی امری ضروری است و می تواند در نهایت به ارتقای سرانه مطالعه و توسعه فرهنگی شهرستان منجر شود.

در حال حاضر استان کردستان دارای ۸۱ باب کتابخانه است که از این تعداد ۵۳ باب نهادی و ۲۸ باب دیگر نیز مشارکتی است.