جیرفت - ایرنا - فرماندار عنبرآباد هم معتقد است که ظرفیت‌های این شهرستان آنطور که باید شناخته شده نیست؛ از بخش‌های گردشگری مثل مرتفع‌ترین آبشار خاورمیانه و تمدن کشف شده کُنارصندل گرفته تا قطب بازار خرما و معادنی که دارند صنعت تک قطبی را از کشاورزی خارج می‌کنند.

به گزارش ایرنا قرارگرفتن در شریان حیاتی ارتباطی بین جنوب و شمال استان کرمان در کنار شهرستان جیرفت، فعالیت شمار زیاد سردخانه ها و بازار بزرگ خرما که میزبان تاجران کشورهای دیگر است و نیز ظرفیت های کم نظیر گردشگری و معدنی شرایطی را پیش روی شهرستان عنبرآباد قرار داده تا بتواند توسعه را از منظری غیر از کشاورزی که سال ها بر آن متکی بوده ببیند و مسئولانش نیز برنامه ریزی ها را با این نگاه تدوین کنند.

این توسعه و تغییر ریل البته الزاماتی هم دارد که یزدان افشاری پور سرپرست فرمانداری عنبرآباد می گوید توسعه زیرساخت های جاده ای از جمله مهمترین آنهاست به طوری که در بدو قبول این مسئولیت طی ماه های اخیر از همینجا شروع کرده و یک سوم اعتبارات کل شهرستان را به حوزه زیرساخت های راه اختصاص داده است.

به دنبال حضور رییس و برخی خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی استان کرمان در جنوب کرمان و معارفه رییس دفتر ایرنا در جیرفت طی اواخر هفته گذشته، ساعتی نیز اعضای تیم خبری ایرنا مهمان سرپرست فرمانداری عنبرآباد بودند تا در خلال هماهنگی ها برای توسعه همکاری های مشترک، بر سر چگونگی رفع موانع پیش روی توسعه این منطقه و نیز معرفی هرچه بیشتر ظرفیت های آن رایزنی صورت گیرد.

افشاری پور، مدیر جوانی و بااخلاقی که باوجود خستگی ناشی از تراکم کارها و برنامه های هفته دولت با آغوش باز پذیرای تیم خبری ایرنا بود از دغدغه ها و برنامه هایش برای تدوین الگوی علمی توسعه در این منطقه با تمرکز بر ظرفیت ها و مشکلات همینجا با حرارت و انگیزه خاصی صحبت می کند و چون سابقه فعالیت های خبری نیز در گذشته داشته، بر اهمیت حوزه رسانه و نقش آن در توسعه اشراف کامل دارد و امیدوار است که در نتیجه همکاری با رسانه ها بتوان توسعه پایدار را هرچه سریعتر و از مسیرهای میانبر در این منطقه هموار کرد.

سرپرست فرمانداری عنبرآباد با بیان اینکه آنطور که باید ظرفیت های بکر و منحصربه فرد این شهرستان معرفی نشده تاکید کرد که تلاش دارند با بهره گیری از موقعیت مناسب و ظرفیت های گردشگری، کشاورزی و معدنی منطقه، ضمن ایجاد زیرساخت های مهم مثل جاده و سایر الزامات به صورت کارشناسی نسبت به معرفی این شهرستان هم اقدام شود.

افشاری پور اختصاص یک سوم اعتبارات این شهرستان در سال جاری را به حوزه زیرساخت راه از جمله اتفاقات خوب می داند و می گوید: با ایجاد راه آسفالته مناسب زمینه شکوفایی استعدادهای منطقه بسیار بهتر از پیش فراهم می شود.

وی افزود: یکی از مشکلات زیرساختی شهرستان عنبرآباد ضعف در محورهای ارتباطی است که این‌ موضوع به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته تا با ایجاد راه آسفالته زمینه محرومیت این مناطق در گذر زمان زودتر برطرف شود.

تمرکز بر ظرفیت های گردشگری

سرپرست فرمانداری عنبرآباد در ادامه به ظرفیت گردشگری منطقه اَمجَز این شهرستان اشاره و تصریح کرد: این منطقه به دلیل شرایط آب و هوایی ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر دارد.
وی ادامه داد: به طور مثال اگر راه آسفالته این منطقه گردشگری بهسازی و ایجاد شود افزون بر هشت هزار نفر از ساکنان نیز از راه آسفالته مناسب برخوردار می شوند.

افشاری پور در ادامه آبشار رودفرق در منطقه جبالبارز جنوبی شهرستان عنبرآباد را از دیگر ظرفیت های گردشگری شهرستان عنبرآباد برشمرد و افزود: این آبشار با ۱۷۶ متر مرتفع ترین آبشار خاورمیانه به شمار می رود که می تواند ظرفیت بسیار مهمی در جذب گردشگر و افزایش درآمد این بخش باشد.
وی ادامه داد: همچنین منطقه باستانی کُنارصندل در ۲ کیلومتری  عنبرآباد از دیگر ظرفیت های بی بدیل گردشگری این شهرستان است زیرا باتوجه به اهمیت تاریخی کاوش های باستانی در این محل می تواند به قطب مهم گردشگری در کشور تبدیل شود.
تغییر رویکرد تک قطبی کشاورزی به معدنی و صنعتی
سرپرست فرمانداری عنبرآباد همچنین بر تغییر رویکرد تک قطبی کشاورزی به معدنی و صنعتی تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های معدنی و صنعتی این شهرستان به دنبال شکوفایی این بخش از استعدادهای منطقه هستیم.
وی معدن مس کرور عنبرآباد را از جمله ظرفیت های بزرگ معدنی این شهرستان برشمرد و گفت: این معدن با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن جزو بزرگترین معادن مس روباز به شمار می رود که زمینه اشتغالزایی بسیاری از مردم منطقه را نیز فراهم می کند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذار معدن مس کرور عنبرآباد مشخص شده است افزود: با پیگیری های انجام شده راه ارتباطی این محور نیز تا ۲ ماه آینده ایجاد می شود تا بهره برداری این ظرفیت بزرگ و مهم معدنی به نقطه شروع برسد.

افشاری پور با بیان اینکه شهرستان عنبرآباد پایلوت(نمونه) بازار خرمای جنوب کرمان است، از فعالیت ۷۰ هزار تن فضای نگهداری خرما با ۲۳ سردخانه در این شهرستان خبر داد و گفت: بازرگانان کشورهای هندوستان، ترکیه، افغانستان و تاجیکستان در این بازار فعالیت می کنند.

جشنواره جهانی خرما

وی با بیان اینکه رویکرد ما حمایت جدی از سرمایه گذران است و با اشاره به اینکه ظرفیت شهرک صنعتی شماره یک شهرستان عنبرآباد تکمیل شده است، از پیگیری ایجاد شهرک صنعتی شماره ۲ این شهرستان خبر داد و گفت: به دنبال برگزاری جشنواره بین المللی خرمای کلوته عنبرآباد هستیم که در راستای معرفی بیشتر خرمای منطقه آبان ماه سال جاری در این شهرستان برگزار می شود.

کارخانه سیمان پس از ۱۲ سال احیا می شود

افشاری پور با بیان اینکه عنبرآباد ظرفیت های سرمایه گذاری زیادی دارد به طرح ایجاد کارخانه سیمان شهرستان اشاره و بیان کرد: این طرح پس از ۱۲ سال راکد مانده لذا پیگیر جذب سرمایه گذار برای احیای آن هستیم.
وی افزود: بیش از ۹۹ درصد مواد تولید سیمان در شهرستان با فاصله اندک از محل ایجاد کارخانه سیمان وجود دارد لذا باید از این ظرفیت در شکوفایی استعدادهای منطقه استفاده کرد.
سرپرست فرمانداری عنبرآباد در ادامه با اشاره به کارکردهای سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، ماهیت ایرنا را فوق العاده توصیف کرد و تعامل و همکاری مشترک  با این خبرگزاری مادر و رسمی کشور را برای مدیران برد برد دانست.

داود میاندهی رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان کرمان نیز در این دیدار ضمن معرفی چگونگی فرآیندهای تهیه و عرضه فرآورده های خبری در این رسانه، ابعاد مختلف سیاستگذاری خبری در این رسانه را تشریح و برای توسعه همکاری های مشترک اعلام آمادگی کرد.

در این دیدار که اواخر هفته گذشته در محل فرمانداری عنبرآباد برگزار شد معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری، امید بهمنی سرپرست جدید دفتر ایرنا در جیرفت و هادی شفیعی خبرنگار ایرنا نیز حضور داشتند.

شهرستان عنبرآباد در فاصله ۲۵۷ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.