به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش، امیر سرتیپ علیرضا صباحیفرد فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در گفتوگویی با بیان اینکه دشمنان فرامنطقهای ما هر از گاهی اظهاراتی را مطرح میکنند که با واقعیت فاصله بسیاری دارد، تصریح کرد: ما با توجه به این اظهارات، تهدیدات خودمان را جلوتر از این سخنان بردهایم. یکی از سخنان دشمنان فرامنطقهای ما این است که دیگر نیاز نداریم تا به آسمان ایران نزدیک شویم بلکه از راه دور اقدامات خود را انجام میدهیم.
وی افزود: اکنون قدرت موشکی باور ۳۷۳ به جایی رسیده که قادر است فراتر از مرزهای ما هواپیماهای آنها را شکار کرده و به قلبهای سیاه آنها شلیک کند.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش همه تستهای اولیه سامانه باور ۳۷۳ را با موفقیت پشت سر گذاشتهایم، بیان داشت: تست نهایی این سامانه در روزهای آینده انجام میشود و برد آن را به بالای ۳۰۰ کیلومتر میرسانیم.
سرتیپ صباحیفرد گفت: همه سامانههای پدافندی ما در لبه فناوری دنیا هستند و باور ۳۷۳ گل سرسبد آنهاست که اکنون در مدار قرار دارد. پس از این تست نیز مجدداً با تغییرات اساسی و پیشرفتهتر از تهدیدات روز وارد شبکه پدافند هوایی میشود.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش با بیان اینکه همه تجهیزاتی که در راستای ماموریت خود در اختیار داریم بومی بوده و سامانه باور ۳۷۳ نیز از این قاعده مستثنی نیست، اظهار داشت: ما از طریق اجرای یک کار علمی پیچیده با همکاری نیروی پدافند هوایی ارتش، دانشگاهها و وزارت دفاع به سامانه قدرتمند باور ۳۷۳ دست پیدا کردیم.
سرتیپ صباحیفرد ادامه داد: دانشمندان ما به این نتیجه رسیدهاند که تجهیزات خودمان را براساس تهدیدات بروزرسانی کنیم، این اتفاق در باور ۳۷۳ نیز رخ داده است.
وی با اشاره به جایگاه نیروی پدافند هوایی ارتش در میان نیروهای چهارگانه اظهار داشت: ما در میان نیروهای چهارگانه پس از نیروی زمینی ارتش، پدافند هوایی ارتش دومین نیرو از نظر سلسله مراتب است. البته اکنون شرایط فرقی نکرده و همه یگانهای پدافندی در سراسر کشور تحت کنترل شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) هستند.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر دو پدافند محکم و مقتدر شامل پدافند هوایی ارتش و دیگری پدافند مقتدر هوافضای سپاه پاسداران را در کشور داریم، تاکید کرد: ما یک ماموریت واحد را با قدرت بیشتری انجام میدهیم. تعداد سامانههای پدافند هوایی ارتش و پدافند هوافضای سپاه پاسداران باعث تبدیل پدافند هوایی کشور به یک سد محکم در مقابل تهاجم احتمالی دشمن شده است.
آسمان ایران، امنترین آسمان غرب آسیاست
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: اکنون طبق اعلام سازمان بینالمللی هوانوردی (ایکائو) آسمان کشورمان اکنون امنترین آسمان غرب آسیاست. البته چندین سال است که اعلام شده که فضای آسمان ایران اسلامی در غرب آسیا، امنترین آسمان این منطقه است.
وی با بیان اینکه پس از اعلام امنیت بالای آسمان ایران در غرب آسیا، تعداد پروازهای عبوری به ۳ تا ۴ برابر افزایش یافته است، تاکید کرد: هرچند این کار نیازمند افزایش فعالیتهای پدافند هوایی بود، اما این کار را انجام دادیم و این امنیت در موضوع اقتصاد موثر است.
سرتیپ صباحیفرد افزود: ما به همه افرادی که میخواهند در کشورمان کارهای اقتصادی و سرمایهگذاری کنند، اطمینان قلبی میدهم که تامین امنیت آسمان ایران اسلامی به خوبی انجام میشود و هر کاری اقتصادی که میخواهند انجام بدهند.
رژیم منحوس صهیونیستی حرفی برای گفتن ندارد
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به اظهارات صهیونیستها تصریح کرد: رژیم منحوس اشغالگر قدس مجبور است این اظهارات را مطرح کند تا اذهان عمومی خود را قانع کند. خودش هم میداند که در دنیا حرفی برای گفتن ندارد و مانند یک طبل توخالی است.
سرتیپ صباحیفرد با بیان اینکه هیچ کس جنگهای ۲۲ و ۳۳ روزه را از یاد نخواهد برد که آغازگر این جنگها این رژیم اشغالگر بود که زورش فقط به مردم مظلوم و بیدفاع و زنان و بچهها میرسد، افزود: خاتمه این جنگها با افتضاح و سرافکندگی برای آنها همراه بود و صهیونیستها برای پایاندادن به این جنگها، دیگران را وارد میدان میکردند که دیگر بس است و بیایید آتشبس اعلام کنید.
وی اظهارات صهیونیستها در تهدید ایران را فقط یک بلوف اعلام کرد و با بیان اینکه گنبد آهنین این رژیم هم مانع موشکهایی که به سمت آن پرتاب میشود، نیست، تاکید کرد: خود ملت آنها و همه دنیا نیز از آن آگاه است.
سرتیپ صباحیفرد افزود: پدافند هوایی کشور قدرتمند ایران اسلامی، پدافندی است که با حرفهای این رژیم منحوس قابل قیاس نیست. این رژیم چنین حماقتی نکرده و نخواهد کرد. اما، هشدار جدی من این است که اگر میخواهد چنین حماقتی انجام بدهد و عمر کوتاه منحوس خود را از این کوتاهتر بکند، این گوی و میدان.
تاکید رهبر انقلاب بر تقویت پدافندهوایی کشور
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش همچنین درباره تغییرات انجام شده در این نیرو گفت: تغییرات باعث ایجاد پویایی، تحرک و چابکی در همه بخشها میشود. در نیروی پدافند هوایی نیز این اتفاق رخ داد.
سرتیپ صباحیفرد ادامه داد: سابقه پدافند هوایی ارتش در کشورمان به یک قرن قبل باز میگردد. اما به مرور زمان دستخوش تغییرات بسیاری شده و ایجاد تغییرات رخ داده در پدافند هوایی ضرورت داشت تا به یک پدافند هوایی سریع و چابک برسیم.
وی با بیان اینکه پدافند هوایی طبق بیانات فرمانده معظم کل قوا همواره در صف اول، خط مقدم و اولویت اول است، افزود: رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بیش از ۶۰۰ مرتبه فرمایشاتی درباره اهمیت و اولویت پدافند هوایی داشتهاند.
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش در پاسخ به سوالی درباره چرایی تفکیک پدافند از ساختار نیروی هوایی ارتش گفت: تجربه دفاع مقدس، جنگهای قرن ۲۱ و نبردهای کنونی در جهان، ما را به این نتیجه رساند که باید پدافند هوایی یک هویت مستقل از نیروی هوایی داشته باشد.
صباحیفرد ادامه داد: این اتفاق بسیار مهم و تاریخی برابر تدبیر فرمانده کل قوا در ۱۰ شهریور ۱۳۸۷ رخ داد و پدافند هوایی ارتش به صورت مستقل تحت عنوان قرارگاه پدافند هوایی به ماموریتهای خود ادامه داد.
سرتیپ صباحیفرد با بیان اینکه قرارگاه پدافند هوایی دستاوردهای بسیاری برای کشور به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: این قرارگاه در آن زمان به دو شکل کار میکرد، یعنی هم به صورت یک قرارگاه فعالیت داشت و هم کار یک نیرو را انجام میداد. نیروی پدافند هوایی ارتش اکنون به عنوان یکی از نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران فعالیت دارد و قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) نیز وجود داشته و به کار خود ادامه میدهد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر هوا و فضای امن در اقتصاد کشور بیان کرد: نباید فراموش کنیم که در هشت سال دفاع مقدس بهویژه در شهرهای مرزی چه اتفاقاتی رخ میداد. آیا میشد در آن شهرها سرمایهگذاری کرد و رشد اقتصادی داشت؟ این اتفاق به سایر شهرها که از آنها فاصله داشت نیز سرایت کرده بود.