ونیز- ایرنا- هم‌اکنون چند سالی است که رسم نانوشته‌ای در میان بسیاری از سلبریتی‌ها رواج یافته که بر مبنای آن، هیچ گفت‌وگویی با رسانه‌ها انجام نمی‌دهند.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به ونیز، دیگر بر کسی پوشیده نیست که هر حرکت حرفه‌ای، به نقد زنده است و تا این کاوش به شکل تکنیکال خود صورت نگیرد، آن اتفاق فرخنده‌ای که باید رقم بخورد، نمی‌تواند به شکلی همه‌جانبه رخ دهد.

در همین راستا، هم‌اکنون چند سالی است که گفت‌وگو گرفتن با سلبریتی‌های شاخص، به کاری سخت در میان اهالی رسانه تبدیل شده است. این مهم البته به چند دلیل از سوی سلبریتی‌ها اعمال نمی‌شود: یا آن شخص از سواد کافی و قوه پاسخگویی خوبی در برابر پرسش‌کننده برخوردار نیست. یا از طرح پرسشی مشخص که وی از آن بیم دارد، خودداری می‌کند و یا گفت‌وگو نکردن را دلیلی در مسیر محبوبیت بیشتر و دست‌نیافته شدن (که لازمه هر ستاره‌ای است) می‌داند.

به هر حال، تنوع دلایل برای گفت‌وگو نکردن، چه این مباحث باشد و چه مباحث دیگر، اوضاع، چندان بر وفق اهالی رسانه و مردمی که می‌خواهند چیزی فراتر از اظهارات خودخواسته ستارگان در صفحات مجازی آنها، بیابند، نیست.

طی روزهای اخیر که جشنواره ونیز در حال برگزاری بود، چندین سینماگر ایرانی به شهر ساحلی لیدو عزیمت کردند. در جشنواره‌ای که تنها یکی، دو رسانه رسمی در آن حضور به هم رساندند، این انتظار وجود داشت که روند گفت‌وگو، بسیار بهتر از آن چیزی که در ایران وجود دارد، باشد اما متاسفانه مشاهده شد که بسیاری از این هنرمندان، علیرغم مساعدت شفاهی در انجام گفت‌وگو، از انجام آن سر باز زدند و در شرایطی که می‌توانستند در فضایی صمیمانه، گفت‌وگوی رسانه‌ای داشته باشند، به انجام آن تن ندادند.

وقتی هنرمندی در یک اثر به ایفای نقش می‌پردازد، در قبال آن نقش‌آفرینی، مسئولیت‌هایی دارد که سبب می‌شود تا وی در مقام پاسخ‌گویی به سوالات احتمالی برآید. اصلی که در تمام کشورهای صاحب این صنعت لحاظ می‌شود ولی متاسفانه در کشور ما با مشقت‌های بسیاری همراه است و برخی هنرمندان، این‌گونه می‌اندیشند که صحبت‌های خود را بی‌واسطه با مردم، از طریق صفحات مجازی ارائه می‌کنند که این شکل اطلاع‌رسانی، تفاوت‌های بسیاری با یک گفت‌وگوی حرفه‌ای رسانه‌ای دارد.

درحالی‌که انجام این قبیل گفت‌وگوها می‌تواند به بسیاری از ابهامات موجود پاسخ داده و مسیر فعالیت و حضور در میان مردم را با سهولت همراه کند. اتفاقی که امید است در ادامه و با تغییر این نگاه که صفحات مجازی، تمام آن چیزی نیست که یک هنرمند باید به مردم توضیح دهد، نسبت به مصاحبه‌های فنی و تخصصی، روی خوش نشان داده تا سه ضلع مثلث مخاطب، اهالی رسانه و هنرمندان، در یک فضای مسالمت‌آمیز، به سمت تببین درست امور و شرایط حرکت کنند.