به گزارش خبرنگار ایرنا ، «سیدمجیدمیراحمدی» روز شنبه در جمع خبرنگاران مستقر در مرز خسروی افزود: از صبح امروز وزیر کشور، استاندار کرمانشاه و دیگر مسوولان ستاد اربعین چندین ساعت مسایل و مشکلات زائران در مرز خسروی را بررسی کردند که این مرزهم همان مشکلات سایر مرزها را دارد و بازهم بر تصمیم روز گذشته برای عدم مراجعه زائران به مر خسروی تاکید می کنیم.
وی اظهار داشت:در مرز خسروی طرف عراقی با تلاش های ارزشمند مسوولان دولتی، مرزبانی و امنیتی و موکب ها که جانانه برخورد کریمانه ای با زوار ایرانی دارند و در حال خدمات رسانی و پذیرایی از زائران هستند اما پاسخگوی جمعیت ما نیستند و گرما فرصت ایستادگی را از زائر سلب می کند.
رییس ستاد مرکزی اربعین گفت: ما تجربه های زیارت اربعین سال های گذشته را داشتیم، زائران در هر توقف گاهی امکان استراحت را داشتند ولی با وجود تسهیلات و زیرساخت های مناسب در کمترین فرصت به پایانه مرزی مراجعه می کنند اما خروج با مشکلاتی همراه است که باعث تراکم جمعیت، ازدحام و گرما زدگی می شود.
میراحمدی با بیان اینکه از زائران استدعا دارم همکاری کنند گفت: بخش قابل توجهی از مردم به تذکرات و توصیه های ما توجه کردند و از سفر منصرف شدند و این قابل تقدیر است و نیاز است سایر عزیزان هم به سلامت خود و هم به سلامت سایر زائران کمک کنند.
او اضافه کرد: در مرزهای خسروی، باشماق و تمرچین از ۶ بعد از ظهر به بعد امکان خروج نیست و مساله مهم این است از دیروز اعلام کردیم کسی به مرز مراجعه نکندکه جمعی از زائران به این توصیه و تذکرات توجه نکردند و باعث ازدحام جمعیت شده و عنوان می کنند که اطلاع رسانی نشده و یا از تردد آن ها در جاده ها جلوگیری نشده است.
وی گفت: اگر در جاده ها پلیس سخت عمل می کرد امکان تردد برای افرادی که نیاز به تردد دارند سلب می شد ضمن اینکه امکان پشتیبانی از مرزها و تامین آب و یخ نیز غیر ممکن بود چون تامین آب و یخ و پشتیبانی از مرز یک مساله مهم است.
او افزود: ما به عنوان نوکر و خادم زائران تلاشمان این است که زائران این سفر را از دست ندهند اما این سفر باید تامین کننده سلامت و امنیت زائران باشد که با محدودیت طرف عراقی و گرما مواجه است.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.