به گزارش روز شنبه خبرنگار ایرنا، مجری خط ۱۰ مترو تهران گفت: شرکت مترو تهران برای تجهیز کارگاههای عمرانی و آغاز عملیات اجرایی احداث ایستگاههای مرحله نخست خط ۱۰ مذاکرات و جلسات منظم هفتگی را با دستاندرکاران شهرداری مناطق مربوطه پیگیری میکند و در این زمینه بخشی از اراضی مورد نیاز، آماده تحویل به پیمانکاران شده است.
محمود یوسفی اظهار داشت: به دنبال تجهیز کارگاههای عمرانی در دو ایستگاه دریاچه شهدای خلیج فارس و میدان اتریش و آغاز عملیات اجرایی در این کارگاهها، رایزنیهای متعددی با شهرداران مناطق ۲، ۵ و ۲۲ در حال انجام است تا سایر اراضی مورد نیاز برای احداث دیگر ایستگاههای مرحله نخست خط ۱۰ در اسرع وقت تحویل شود.
وی با بیان اینکه زمینهای محل احداث ایستگاههای میدان ساحل و بلوار کاشان در منطقه ۲۲ آماده تحویل شدهاست گفت: به موجب تحویل ۲۶ هکتار زمین برای ساخت پایانه خط ۱۰ در این منطقه، ایستگاه پایانی در منتهیالیه غربی خط یادشده در خیابان خادمین جانمایی شده است همچنین برای در اختیار گرفتن اراضی مورد نیاز به منظور احداث ایستگاههای وردآورد و المپیک، در حال مذاکره با اداره کل راه و شهرسازی استان تهران هستیم.
مجری خط ۱۰ وضعیت همکاری شهرداری مناطق ۲ و ۵ برای در اختیار قرار دادن زمین و شروع عملیات اجرایی ایستگاههای خط ۱۰ که در این دو منطقه واقع شدهاند را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در منطقه ۲، اراضی محل احداث ایستگاه تقاطعی خطوط ۷ و ۱۰ تحویلشده و عملیات اجرایی این ایستگاه در حال انجام است. زمین ایستگاه فرهنگ نیز شناسایی شده و در شرف تحویل است همچنین در منطقه ۵ اراضی مربوط به ساخت ایستگاههای کوهسار، جنت آباد، ایرانشهر و سردار جنگل آماده تحویل است و در مورد ایستگاه شهید اشرفی اصفهانی در حال بررسی موقعیت مناسب جهت تجهیز کارگاه و شروع عملیات عمرانی احداث ایستگاه هستیم.
وی، اشتیاق شهرداران مناطق مرتبط با احداث ایستگاههای خط ۱۰ برای بهرهمندی هرچه بیشتر و بهتر اهالی این مناطق از شبکه حمل و نقل ریلی انبوهبر را مهمترین عامل در راستای همکاری با شرکت مترو به منظور تحویل اراضی مورد نیاز و شروع هرچه سریعتر عملیات عمرانی ساخت ایستگاههای مربوطه دانست و اظهار امیدواری کرد در اسرع وقت ممکن با تامین اعتبارات مورد نیاز و منابع مالی لازم، همه کارگاههای عمرانی ایستگاههای فاز نخست خط ۱۰ فعال شود.
محور شهرستانی در میدان امام حسین (ع) بهسازی میشود
معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران از ساماندهی و آرام سازی کوچه شهرستانی به عنوان یکی از بازارچههای قدیمی شهر تهران خبر داد.
شاپور دیوسالار گفت: بازارچه شهرستانی یکی از بازارهای دارای قدمت شهر تهران است که زمانی در حد و اندازه یک بازار شهری فعالیت میکرد و اکنون نیز در مقیاس شهری و منطقهای کارکردهای خاص خود را دارد.
وی با بیان اینکه ساماندهی این محور از مطالبات شهروندان و کسبه این محله بوده است، ادامه داد: این محور با مشکلات متعددی روبه رو است که فرسودگی جدارهها، اغتشاشات بصری و فقدان امکانات شهری از آن جمله است.
دیوسالار با اشاره به پیاده راه آیینی امام حسین و میدان ۱۷ شهریور در این محدوده افزود: یکی از دلایل ناتمام بودن طرح میدان امام حسین وضعیت بازار شهرستانی است که می توانست به عنوان یک طرح، مکمل طرح ساماندهی میدان امام حسین را کامل کند.
وی با بیان اینکه در طرحهای شهری نمیتوان نگاه آمرانه و یک سویه داشت گفت: این طرح از ابتدا تا انجام کارهای اجرایی با هماهنگی کسبه انجام شده است و نمایندگان کسبه ارتباط خوبی با سازمان زیباسازی دارند همچنین در این طرح قرار شده است ساماندهی کرکره و تابلو مغازه ها با همکاری کسبه انجام شود و کف سازی و بخشی از جداره ها نیز توسط سازمان زیباسازی انجام گیرد.
به گفته معاون فنی و طراحی شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، فاز نخست این طرح از ابتدای بازار تا چهارراه پروین انجام می شود که در این مرحله کف سازی و جداره سازی مورد توجه قرار گرفته و تا انتهای سال مرحله نخست این طرح تکمیل و به بهره برداری می رسد.
دیو سالار با بیان اینکه حدود ۱۰۰ واحد تجاری در مسیر مرحله نخست قرار دارد که جدارههای آنها باید مرتب سازی شود، افزود: در این فاز چهار هزار متر مربع کف سازی خواهیم داشت. قبل از آن تاسیسات و زیر ساخت ها را بهینهسازی میکنیم و اغتشاشات کابلهای برق ساماندهی شده و کانال کشی و مرتب کردن آنها که یکی از موضوعات مهم و چالش های جدی است، انجام می شود.
خدمات حمل و نقلی اتوبوسرانی تهران در خاک عراق ادامه دارد
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از آمادگی کامل و ظرفیت مازاد ناوگان اعزامی این شرکت برای خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق خبر داد.
بهرام نکاحی با بیان اینکه با توجه به سیاست های دولت عراق مبنی بر اینکه جابهجایی مسافران ابتدا از سوی عوامل این کشور انجام شود و در صورت نیاز از ظرفیت اتوبوس های اعزامی ما استفاده کنند، گفت: چند روز است در خاک عراق هستیم و ناگزیر از ظرفیت اتوبوس ها در خاک این کشور و نزدیک مرز استفاده کردیم.
وی با اشاره به اینکه استقبال بی نظیر زائران با ظرفیت گذرگاه هم خوانی ندارد و بالطبع مشکلاتی به وجود می آید، گفت: از روز گذشته خدمات رسانی ناوگان اعزامی خادم الحسین شرکت واحد اتوبوسرانی، تهران آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تاکید کرد؛ در جابه جایی زائران گرامی آمادگی کامل داریم و با تصمیم و هماهنگی ستاد اربعین و طرف عراقی در خدمت زائران اباعبدالله الحسین (ع) خواهیم بود.
روزانه ۷۰ پیام شهروندان در منطقه ۹ ثبت میشود
شهردار منطقه ۹ از ثبت روزانه ۷۰پیام که بیشترین درخواست ثبت شده شهروندان غرب پایتخت در سامانه ۱۳۷، موضوع «خدمات شهری» است، خبر داد.
سیدمحمدرحیم مرتضوی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، بیش از ۱۰ هزار پیام شهروندی در سامانه ۱۳۷ شهرداری منطقه۹ به ثبت رسیده که ۶۰ درصد آنها با موضوع خدمات شهری است.
وی افزود: سال گذشته ۲۴ هزار پیام در سامانه ثبت شده بود و امسال نیز با توجه به قطعی چند روزه شبکه انفورماتیک شهرداری تهران، تعداد این پیامها تاکنون به ۱۰ هزار پیام رسیده است که در واقع روزانه حدود ۷۰ پیام شهروندان در منطقه ۹ ثبت میشود.
بیشترین پیام و درخواست شهروندان
شهردار منطقه ۹ درباره مهمترین درخواستهای شهروندان در حوزه خدمات شهری افزود: معمولا با توجه به شرایط فصلی موضوع پیامها تغییر میکند اما به صورت کلی بیشترین درخواست شهروندان؛ لایروبی، نظافت معابر و کاشت نهال میشود که از این میان ۱۳ درصد پیامها و درخواستهای شهروندان هم درباره مشکلات فاضلاب شهری بوده است.
مرتضوی یادآور شد: بافت صنعتی محله فتح باعث شده تا کمترین تعداد پیامهای شهروندی در این محله به ثبت برسد، درحالی که بیشترین درخواستهای شهروندی به ترتیب در محلههای امامزاده عبدالله (ع) و شمشیری به سبب تراکم جمعیتی بالا به ثبت رسیده است.
وی در این مورد توضیح داد: افزایش تعداد پیام هر محله بستگی به شرایط محیطی غالب دارد؛ در صورت وقوع مواردی مانند بارش برف و باران و سایر حوادث طبیعی و غیرطبیعی تعداد درخواستها و پیامهای شهروندان نیز افزایش پیدا می کند.
بیش از ۷۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی منطقه ۱۸ آزاد شد
شهردار منطقه ۱۸ گفت: در راستای صیانت از حریم شهر تهران، بیش از ۷۵ هزار متر از اراضی کشاورزی و باغات منطقه ۱۸ از چنگال زمینخواران رهایی یافت.
محمد جواد خسروی درباره آزادسازی زمین های کشاورزی و باغات این منطقه اظهار داشت: در راستای حفظ و صیانت از حریم شهر تهران و در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغات و به منظور جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز غیر مجاز و تغییر کاربری اراضی زراعی و نیز خلع ید افراد سودجو و فرصت طلب در محدوده حریم شهرداری منطقه ۱۸، پس از شناسایی مستحدثات غیرمجاز که در سنوات گذشته ایجاد شده بود، پس از هماهنگی های لازم شهرداری منطقه ۱۸ با مراجع قضایی و انتظامی، نسبت به رفع خلاف و آزادسازی بیش از ۷۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی و باغات اقدام کرد.
به گفته وی، در این عملیات اجرایی به تفکیک ۶۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع دیوارکشی و چهاردیواری، دو هزار و ۴۰ مترمربع بنای غیر مجاز، ۵ هزار و ۳۰۰ متر طول پرچین و حصارکشی، ۴۲ باب درب غیر مجاز، ۱۴ مورد جلوگیری از حفاری های غیر مجاز و پر کردن محل حفاری توسط شهرداری منطقه ۱۸ رفع خلاف و جمع آوری شده است.
پاکسازی روزانه ۸۰ هزار متر مربع از معابر نجف اشرف توسط خدام الحسین(ع) منطقه۱۳
شهردار منطقه ۱۳ با اشاره به فعالیت نیرو های اعزامی در سه شیفت کاری از پاکسازی روزانه ۸۰ هزار متر از معابر تحویلی منطقه در نجف خبر داد.
محمد هادی علیاحمدی، در مورد فعالیت نیروهای اعزامی به کربلا در آستانه اربعین حسینی گفت: فعالیت کارگران در سه شیفت کارگری از ساعت ۸ صبح آغاز شده و تا پاسی از شب ادامه دارد.
وی با اشاره به فعالیت نیروهای خدمات شهری در قالب سه اکیپ ۱۱ نفره افزود: روزانه ۸۰ هزار متر مربع از معابر محدوده تعیین شده از جمله خیابان شارع طوسی پاکسازی و نظافت می شود.
شهردار منطقه۱۳ افزود: علاوه بر نظافت و پاکسازی محدوده تعیین شده از سوی نیروهای های اعزامی به کشور عراق در مرحله نخست حدود ۵۰۰ نگهدارنده کیسه زباله در محل موکب منطقه۱۳ تهیه و نصب شد.
وی حفظ نظافت موکب، جلوگیری از انباشت زباله در مسیر راهپیمایی اربعین را از اهداف نصب نگهدارنده های کیسه زباله اعلام کرد و افزود: این نگهدارنده ها با استفاده از حلقه های فلزی به داربست متصل می شوند.
ابر نشانهای مفهمومی شمس الشموس(ع) با ارتفاع ۴ متر در سطح منطقه ۸ جانمایی شد
شهردار منطقه هشت گفت: در ۹ ماه اخیر علاوه بر جانمایی دو المان مفهومی، بهسازی و نگهداشت بیش از ۶۰ المان انجام گرفته است.
فاطمه تنهایی نصب دو نشان حجمی منقش به نام حضرت شمس الشموس امام رضا (ع) در ضلع غربی میدان نبوت و خیابان دماوند مسیل باختر افزود: با توجه به این که منطقه ۸ تهران منتسب به نام مبارک حضرت امام رضا (ع) است، لزوم ترویج مضامین دینی و مذهبی و طرحهای حجمی متناسب می تواند گویای این موضوع در زیبایی و هویت منطقه ای در میادین و معابر شهری باشد.
وی ادامه داد: برهمین اساس و به منظور فضاسازی در مکانهای عمومی منطقه و افزایش جلوه بصری معنوی، از هشت نشان طراحی شده سازمان زیباسازی شهر تهران دو المان مفهمومی شمس الشموس(ع) به منطقه ۸ اختصاص یافت و در دو نقطه پرتردد از منطقه جانمایی و رو نمایی شد تا تعداد نشانها در سطح منطقه هشت به بیش از ۶۰ عدد برسد.
شهردار منطقه ۸ گفت: شهرداری منطقه همواره در مناسبتهای مختلف، فضاهای شهری را متناسب با ایام ملی و مذهبی فضاسازی کرده است و ابر المانها مفهومی جدید از جنس فایبر گلاس با پایه بتنی و ارتفاع ۴ متر مربع منطقه ۸ را به نام مبارک شمس و الشموس(ع) مزین کرده است.
تنهایی به نام مبارک امام رضا(ع) در فضای سبز زیر پل خاقانی و دیگر مضامین مفهومی در سطح منطقه اشاره کرد و با ارائه گزارشی از نگهداشت دیگر المان ها تصریح کرد: در ۹ ماه اخیر بهسازی و رنگ آمیزی نماد انگشتری امامت اتوبان شهید باقری، نماد صلوات اتوبان امام علی (ع) شهید مدنی، کتیبه صلوات تقاطع خیابان کرمان و رسالت، نماد کعبه ابتدای خیابان شهید ثانی شرقی، نام حضرت زهرا(س) در اتوبان شهید باقری، تقاطع گلستان و شهید ثانی و اتوبان امام علی (ع)، نشان حجمی خبرنگار شهید خیابان جانبازان شرقی، کتاب آفرینش و نماد دروازه تمدن میدان نبوت و نماد جانباز میدان هلال احمر انجام شده است.