«محمدعلی داستان» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بهرهگیری از الگوهای موفق کشور برای تحول در پارک علم و فناوری استان مرکزی در دستور کار است اما برنامه اصلی، هدفگذاری و سرمایه گذاری بر طرح های بومی است.
وی بیان کرد: استفاده از ایدههای نوآفرین از دیگر برنامههای مهم است که با جدیت در اولویت کاری برنامههای پارک علم و فناوری قرار دارد.
سرپرست پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: پارک علم و فناوری سازمانی است که به وسیله متخصصان حرفهای اداره می شود و هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه از طریق تشویق و ارتقای فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکت ها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت میکنند و پارکها دارای مکانیسمهای زیرساختی مهمی هستند که باعث تولید دانش و انتقال نتایج تحقیقات دانشگاهی شده و در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقهای می شوند.
داستان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در سخنان ابتدای سال و نامگذاری آن وظیفه سنگینی را برعهده پارکهای علم و فناوری محول نموده که تحقق خواسته ایشان نیازمند روحیه جهادی مدیران، داده تصمیم گیران و تصمیم سازان و همچنین هماهنگی تمام سازمانها، نهادها و صنایع اصلی استان مرکزی است.
وی با اشاره به برخی آسیب شناسیهای مرتبط با حوزه دانشگاهها گفت: بسیاری از دانشجویان دروس دانشگاه و آموزشهای آن را در راستای نیاز صنعت نمیدانند و این موضوع علاقه دانشجویان به تحصیل عمیق را از بین میبرد.
وی تصریح کرد: دانشجویان با پارک علم و فناوری و مراکز رشد آشنایی بسیار اندکی دارند و این موضوع سبب میشود که متاسفانه فارغ التحصیلان برای فعالیت شغلی خود به دنبال جذب در مراکز دولتی باشند و استفاده از تفکرات فناورانه و خالقانه برای کسب درآمد را اتلاف وقت و انرژی ارزیابی کنند.
سرپرست پارک علم و فناوری استان مرکزی اضافه کرد: پارک باید از برنامه های بومیسازی شده خود برای کشور ایران و استان مرکزی استفاده کند و استفاده عینی از راهکارهای موجود در خارج از کشور و یا در استانهای دیگر نمی تواند لزوماً در استان مرکزی نیز موفق باشد.
داستان بیان کرد: پارک و مراکز رشد باید خدمتگزار شرکت های فناور و دانش بنیان باشد و نباید به صورت دستوری مسیر تجاری سازی را به شرکت هایی که آشنایی بالایی با بازار دارند، دیکته کند.
وی گفت: بهترین مدیران و کارشناسان پارک و مرکز رشد کسانی هستند که از قبل همکاری مدت داری را با شرکت های دانش بنیان و فناور داشته اند و این افراد آشنایی مناسبی با قوانین دارند و مشکلات را از نزدیک لمس کرده اند و فقدان چنین نیروهایی از مشکلات اصلی بوده و سبب عدم چابکی پارک و مراکز رشد میشود.
رییس پارک علم و فناوری استان مرکزی ادامه داد: همکاری جدی بین پارک و صنایع اصلی استان مشاهده نمی شود و این صنایع بیشتر دولتی هستند و با توجه به تغییرات مدیریتی چند ساله، اعتقاد چندانی به بخشهای تحقیق و توسعه ندارند که این تفکر اثرات خود را در دراز مدت نشان میدهند و مدیران صنایع باید ملزم به توسعه این بخشها باشند.
داستان اظهار داشت: قوانین دانشگاه، اساتید و دانشجویان را به سمت انتشار مقالههای متعدد، طرحهای پژوهشی و تا حد کمی ارتباط با صنعت سوق می دهد که با تصمیمات جدید وزارت این مسیر در حال تغییر است.
وی گفت: همچنین عدم آشنایی کافی اساتید، فارغ التحصیلان و دانشجویان با قوانین تامین اجتماعی، بازار و تجارت از دیگر موضوعات است که سبب شکست شرکت های دانش بنیان و فناور می شود که خوشبختانه در دانشگاههایی نظیر دانشگاه اراک شاهد اضافه شدن چنین دروس کاربردی هستیم.
سرپرست پارک علم و فناوری استان مرکزی تاکید کرد: تلاش بر تحقق دستورات و منویات رهبر معظم انقلاب به خصوص افزایش کمیت به همراه حفظ کیفیت شرکت های دانش بنیان، ایجاد تحول ساختاری با تفکر نوآفرین و بومی در پارک علم و فناوری استان مرکزی، استفاده از نظرات شرکتهای دانشبنیان و فناور در برنامهریزی و تصمیمات پارک، معرفی پارک و برنامههای آن به اقشار مختلف جامعه، واگذاری زمین مورد نیاز به شرکتهای دانشبنیان، ارتقای رتبه پارک علم و فناوری و ایجاد بستر مناسب برای رشد دانشمندان و فناوران تراز انقلاب اسلامی از مهمترین برنامههای پیشروی پارک است.
داستان عنوان کرد: کمک به ایجاد ارتباط مناسب بین شرکت های دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی ، ترغیب دستگاه ها و ارگان ها به خرید محصولات شرکت های دانش بنیان، کمک به دانش بنیان شدن صنایع بزرگ استان مرکزی، کمک به افزایش شرکت های دانش بنیان فعال در بخش کشاورزی، بهرهوری بهتر از آب و خاک، حرکت به سمت صنایع نسل چهارم و تولید محصولاتی با TRL و MRL بالا، ایجاد ارتباط نزدیک با دانشگاه های استان مرکزی به منظور ایجاد هسته های دانش محور با تاکید بر کار تیمی، ایجاد ارتباط پیوسته با صنایع استان مرکزی و فعال نمودن بخش تحقیق و توسعه آنها با استفاده از مزیت های پارک علم و فناوری و ارتباط با شتاب دهنده ها و سرمایه گذارن خطرپذیر برای گسترش گروه های فناور و شرکت های نوپا، کمک به ایجاد شرکت های نوآفرین (استارتاپ) به ویژه شرکت های نوآفرین عمیق، ایجاد بستر مناسب برای هدایت توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان بهسوی رفع نیازهای نظام جمهوری اسلامی و ایجاد زیست بوم فناوری استان مرکزی برای رشد شرکت های فناور و دانش بنیان را از دیگر برنامههای پیشروی پارک علم و فناوری اعلام کرد.
«محمد علی داستان دیزناب» سرپرست پارک علم و فناوری استان مرکزی متولد سال ۱۳۶۳ شهر تهران است که دارای مدارک تحصیلی کارشناسی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) در رشته عمران عمران، کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف در رشته عمران سازه و دکترای دانشگاه صنعتی شریف در رشته مکانیک است.
وی از منتخبان سازمان بنیاد ملی نخبگان و برگزیده جایزه دکتر گلافشانی در سال ۱۳۹۵ به عنوان دانشآموخته برتر دوره دکتری است و داور و عضو هیات تحریریه مجلات بینالمللی متعددی بوده و تاکنون در ساخت و راه اندازی شمار زیادی از محصولات فناورانه و دانش بنیان، طرح های پژوهشی و درج مقالات مختلف علمی مشارکت و فعالیت داشته است.
محمد علی داستان دیزناب در سال ۹۶ به عضویت هیات علمی دانشگاه اراک رسیده و بیش از ۴۰ مقاله داخلی و بینالمللی منتشر کرده است.
کسب عنوان مقالات برتر کشوری در کنفرانسها و میزبانی از فرصت مطالعاتی اساتید دانشگاههای آمریکا در دانشگاه اراک و انجام پایاننامههای تقاضا محور صنعتی از دیگر اقدامات این عضو هیات علمی جوان دانشگاه اراک است.