حجتالااسلام والمسلمین علی رشیدی که در کتابش اسلام را دین مهرورزی، و محبت را اکسیر سعادت معرفی میکند، روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: مردم عراق به ویژه روستاییان کمبضاعت، اندوخته هرچند اندک خود را برای آسایش زائران در طبق اخلاص میگذارند و این واقعیتی است که شرکتکنندگان در این رویداد، سراسر مسیر را با موکبهای عزاداری طی میکنند.
وی نقل قولی از «حجتالاسلام و المسلمین سیدمیر لوحی» که به گفته خودش در ۳۰ شهریور سال ۱۳۹۷ از شبکه دو سیما پخش شد، اشاره و بیان کرد: در آن برنامه خاطرهای از زائر اربعین حسینی به نقل از نماینده محترم آیت الله سیستانی «حاج آقا شهرستانی» بازگو شد.
وی مضمون آن خاطره را اینگونه بیان کرد که «در سال ۱۳۹۵ یکی از زائران ایرانی مابین مسیر پیادهروی نجف تا کربلا میهمان شیعیان عراقی میشود؛ میزبان بعد از پذیرایی، اشتاق خود برای دیدار در سال آینده را بیان میکند و به او آدرس منزل خود را میدهد؛ سال بعد زائر ایرانی در پیادهروی اربعین شرکت میکند و به همان محله میرود و درب یکی از خانهها را میزند. بعد از باز کردن درب متوجه میشود که با یک خانه فاصله، اشتباه آمده است. ولی همسایه اصرار میکند که این بار هم مهمان او شود. در این حال همسایه متوجه میشود زائری که سال گذشته میزبان او بوده، آمده است. او با تمنّا و خواهش از همسایهاش میخواهد که مهمان را به خانه خود ببرد ولی همسایه اجازه نمی دهد. بعد از بحث و گفتوگوی بسیار، میزبان در گوش همسایه زمزمهای میکند و در این حال او راضی میشود تا مهمان ایرانی با او برود. زائر ایرانی محتوای درگوشی را پرس و جو میکند و میزبان میگوید: او از بابت پرداخت دیه «حدود ۱۰۰ شتر» به من بدهکار بود؛ من در ازای میهمانم حاضر شدم از طلبم بگذرم».
حجتالااسلام والمسلمین رشیدی ادامه داد: این نشان از عشق و علاقه به اباعبدالله الحسین (ع) است که اینچنین از زائرانش پذیرایی میکنند و در هیچ جای عالم میزبانی این چنین پیدا نمیشود، جز عاشقان و محبّان امام حسین (ع).
دولتها صرفا ضامن امنیت هستند
مولف مراغهای بیان کرد: تجمّع اربعین اگرچه با حمایتهای امنیتی دولتهای ایران و عراق برگزار میشود امّا از سوی هیچ نهاد رسمی سازماندهی نشده یا دعوتی برای برگزاری آن صورت نمیگیرد.
حجتالااسلام والمسلمین رشیدی با تاکید بر اینکه دولتها در این رخداد بیش از هرچیز امنیت زائران را تأمین میکنند، اضافه کرد: ملّیتهای مختلف از ۶۰ کشور جهان بدون آنکه تسهیلات خاصی از سوی کشورهایشان دریافت کنند یا حتی در طول اقامت در عراق از امکانات رایج سفر در دوران کنونی بهرهمند شوند، در این تجمع شرکت میکنند.
وی ادامه داد: دولت ایران فقط باید نقش حامی و پشتیبانی در برگزاری راهپیمایی اربعین داشته باشد زیرا در این مورد وقتی کار به دست مردم سپرده شود، به دلیل جنس کار که به منزله نذر و نذورات در نظر گرفته میشود، کارایی مردم بسیار به چشم میآید.
وی پیادهروی اربعین را بزرگترین اجتماع دینی و مراسم مذهبی جهان خواند و افزود: همین یک ویژگی کفایت می کند تا چنین مراسم باشکوهی در سرخط خبری رسانههای مهم دنیا قرار بگیرد و از یک پوشش خبری مناسب برخوردار شود.
وی بیان کرد: اما با گذشت چندین سال از برگزاری چنین اجتماع بزرگی، رسانههای بزرگ جهان همچون شبکه خبری «فاکس»، «ایبیسی نیوز»، روزنامههای «واشنگتن وال استریت جورنال» یا نشریات «تایم» و «یو اس ای تودی» که به شدت توسط صهیونیستها کنترل میشود، کمترین پوشش خبری یا تحلیلی را نسبت به راهپیمایی بزرگ اربعین انجام نمیدهند.
مولف مراغهای همچنین به مقایسه پیادهروی اربعین و مناسک حج از نگاه یک نویسنده مصری اشاره و بیان می کند: این نویسنده در قسمتی از مقاله خود بیان میکند که سعودیها اگر بیش از ۲ میلیون حاجی وارد خاکشان شود، اعلام نارضایتی میکنند اما عراقیها اگر کمتر از ۲۰ میلیون زائر داشته باشد، ناراحت میشوند.
وی ادامه داد: جهانیان با دیدن این رویداد عظیم و جلوههای زیبای معنوی و ابعاد انسانی آن برای آشنا شدن با حقیقت قیام کربلا مشتاق میشوند و این موضوع زمینه درخشش پرفروغ تر حقیقت اسلام ناب را در سراسر جهان فراهم می کند.
وی با تاکید بر اینکه پیادهروی بزرگ اربعین نشانی از عصمت و طهارت است، افزود: مکتب و حماسه حسینی مسیحیان را هم به این پیادهروی میکشاند و یکی از صحنههای شگفتانگیز، حضور گروههایی از مسیحیان حتی کشیشان و نویسندگان مسیحی در این حماسه عظیم است که با پای پیاده به زیارت حرم مطهر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) رهسپار میشوند.
منابع غنی و بیداری شیعیان نویدبخش آینده بهتر برای آنان است
مولف مراغهای با اشاره به اینکه ۷۰ درصد جمعیت شیعه جهان در منطقه خلیج فارس زندگی میکنند، بیان کرد: یعنی تقریباً این منطقه سه چهارم مرغوبترین ذخایر نفتی دنیا را در اختیار دارد و میتواند سرمنشاء تحولات آینده باشد .
حجتالااسلام والمسلمین رشیدی ادامه داد: بدونشک این امکانات و استعدادهای بالقوه با خودآگاهی و بیداری سیاسی شیعیان همراه شده و میتواند نویدبخش آینده بهتر برای آنان باشد؛ بر همین اساس از قدرت تاریخساز راهپیمایی اربعین نباید غفلت کرد و از آن به سادگی گذشت.
به گزارش ایرنا واژه درخشان و پرارج «حسین» علیه السلام از مقدسترین، والاترین، دلنشینترین، محبوبترین، تفکرانگیزترین و شورآفرینترین واژههاست؛ «حسین(ع)» نامی به بلندای تاریخ و چراغی در جادههای تاریک است.