به گزارش حوزه دفاعی امنیتی ایرنا، به مناسبت ۱۸ شهریور سالروز بازگشت مقتدرانه و افتخارآمیز ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش پس از ۱۳۳ روز ماموریت دریایی و حضور در سه اقیانوس بزرگ، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از طراحان، فرماندهان و دست اندرکاران اعزام این ناوگروه دیدار و گفتوگو کرد.
فرمانده کل ارتش در این دیدار که با حضور امیر دریادار خانزادی دستیار فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در امور راهبردی انجام شد، ماموریت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش را که به همت دریادلان نیروی دریایی ارتش و با اتکا به خودباوری جوانان و متخصصان کشور با استفاده از ناوشکن ایرانی سهند انجام شد، در تاریخ ماندگار عنوان کرد.
سرلشکر موسوی تصریح کرد: مهمترین دستاورد این ماموریت دریایی که موجب اهتزاز پرچم ایران اسلامی در اقیانوسهای دوردست شد، خودباوری و خوداتکایی بود که با وجود تحریمهای ظالمانه و در سختترین شرایط حاصل شد و این اقدام ارزشمند، عزت و غرور مردم عزیز ایران سرافراز اسلامی را بیش از پیش فراهم ساخت.
وی افزود: این ماموریت که با طی مسیر طولانی ۴۵ هزار کیلومتری و عبور از ۵ تنگه مهم راهبردی با صلابت انجام شد، نمادی از خواست ملی برای حضور در اقیانوسها و بهرهمندی از مواهب دریا و اشراف هرچه بیشتر اطلاعاتی و کسب تجربه بود.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به پیام محبتآمیز و تقریظ فرماندهی معظم کل قوا(مدظلهالعالی) بر گزارش عملکرد ناوگروه ۷۵ در اقیانوس اطلس که فرمودند: «این اقدام شایسته، به نداجا، به ارتش و به کشور عزت بخشید» تصریح کرد: بیسابقه است که معظمله در یک اقدام نظامی هم پیام صادر فرمایند و هم تقریظ داشته باشند که این مهم بیانگر بزرگی و اهمیت اقدام نیروی دریایی ارتش برای حضور در آبهای بینالمللی و اقیانوسهای دوردست جهان است و موجب دلگرمی بیش از پیش آحاد فرماندهان و کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه دریادلان خدوم نیروی دریایی ارتش شده و روح امید را در آنها زنده کرد.
وی گفت: امروز نیز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای تدابیر ارزشمند فرماندهی معظم کل قوا که بر افزایش آمادگیهای حرفهای، فنی و علمی تاکید فرموده بودند، در مسیر توسعه و ارتقای توانمندی و آمادگیهای خود حرکت میکند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان از تلاش، ایثار و شجاعت طراحان، فرماندهان، دست اندرکاران و کارکنان ناوگروه ۷۵ و همچنین از همراهی و صبوری خانوادههای این عزیزان در طولانیترین ماموریت دریانوردی قدردانی کرد.
سرتیپ حاتمی: افزایش قدرت دفاعی بهترین عامل امنیت ملی و حفظ حدود و ثغور ایران اسلامی است
امیر سرتیپ حاتمی مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش در گردهمایی هیات معارف جنگ در دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) گفت: ضرورت حفظ و ارتقاء قدرت دفاعی برای کشورها متفاوت است و از آنجایی که جمهوری اسلامی ایران دارای موقعیت راهبردی، ژئو پلیتیکی و ژئواستراتژیکی است، ضرورت دارد به طور مداوم و مستمر قدرت دفاعی خود را حفظ و ارتقا دهد.
مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح قدرت دفاعی را در بهترین عامل حفظ" امنیت ملی" و محافظت از "حدود و ثغور" ایران اسلامی دانست و افزود: متاسفانه در دو جنگ اول و دوم جهانی به دلیل ضعف و ناتوانی قدرت ملی و دفاعی، کشور عزیزمان، آماج تهاجم ناجوانمردانه مهاجمین و متجاوزین قرار گرفت و صدمات و تلفات بیشماری به کشورمان وارد شد.
سرتیپ حاتمی با تشریح و مقایسه دوران پرافتخار دفاع مقدس ملت بزرگ ایران، با اشغال خفتبار کشورمان در جنگهای اول و دوم جهانی خاطرنشان کرد: در برهه حساس جنگ تحمیلی، علیرغم تحریمهای ظالمانه در ابعاد نظامی، اقتصادی، سیاسی و حمایتهای همه جانبه نظام سلطه از رژیم بعث عراق، ایران اسلامی توانست با ایستادگی، مقاومت و جانفشانی ملت و نیروهای مسلح و از همه مهمتر رهبریهای پیامبرگونه و بینظیر امام راحل عظیمالشأن در مقابل هجمه سنگین دشمن بعثی و حامیان غربی و شرقیاش بایستد و اجازه جدا شدن حتی یک وجب از خاک مقدس کشورمان را ندهد.
وی خاطرنشان کرد: با گذشت بیش از چهار دهه از شروع جنگ تحمیلی، به خوبی آموختیم که برای حفظ کیان ایران اسلامی باید قدرتمند و توانمند شویم و این قدرت آفرینی را با تکیه بر مولفهها و ظرفیتهای داخلی و بومی آغاز کردیم.
مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح گفت: عزم و اراده قاطع برای ساخت و تولید پیشرفتهترین تسلیحات و تجهیزات نظامی در تمامی حوزههای دفاعی نظیر موشکی، پهبادی، هوایی، دریایی، زمینی، پدافندی، راداری، الکترونیکی و... و. بزرگترین دستاورد گرانبهای هشت سال دفاع مقدس و رهایی از زیر یوغ استعمار و استکبار است.
سرتیپ حاتمی با اشاره به نمونههایی از محصولات و دستاوردهای شاخص دفاعی که توسط دانشمندان و متخصصین صنعت دفاعی و نیروهای مسلح به منصه ظهور رسیده است، خاطرنشان کرد: ساخت و تولید سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳، جت جنگنده کوثر، جت پیشرفته آموزشی یاسین، زیردریاییهای کلاس غدیر و فاتح، انواع موشکهای برد بلند، متوسط و کوتاه بالستیک و کروز، انواع خودروهای زرهی، ضدمین، ضدانفجار، انفرادی و تاکتیکی، انواع موشکهای هدایتشونده ضدزره، سامانههای راداری، الکترونیکی و الکترواپتیکی، انواع پهپادهای شناسایی، رهگیری، رزمی و عملیاتی و انواع سلاحهای انفرادی در حوزه رزم زمینی، گوشههای کوچکی از توانمندی نیروهای مسلح در دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و ارزشهای الهی کشور عزیزمان است.
وی با تجلیل از شهیدان والامقام، سرلشکر سید موسی نامجو، سرلشکر خلبان جواد فکوری و مصطفی چمران و همه شهدای سرافراز انقلاب اسلامی که حق بزرگی بر گردن ملت ایران دارند، خاطرنشان کرد: شایسته است در جهاد تبیین با تشریح و تبیین دستاوردهای گرانسنگ انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف بویژه پیشرفتهای خیره کننده در حوزههای نظامی و دفاعی در برابر عملیات روانی نظام سلطه با بصیرت و هوشمندی مقابله کنیم.
مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش گفت: روند پیشرفت و تعالی ایران اسلامی در تمامی حوزهها بویژه در حوزه دفاعی با هدایتهای راهبردی و حکیمانه فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنهای (مدظله العالی) سالهاست با سرعت، دقت و قاطعیت شروع شده و انشاالله به دست جوانان پرشور و شعور کشورمان استمرار خواهد یافت.
در پایان این نشست، جلسه پرسش و پاسخ درخصوص توانمندیهای دفاعی با حضور دانشجویان برگزار شد.