به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز یکشنبه در جریان نود و یکمین جلسه شورای شهر تذکراتی را ارائه کردند.
علیاصغر قائمی عضو شورای شهر تهران خطاب به علیرضا زاکانی شهردار تهران تذکری ارائه کرد و افزود: در دوره گذشته مدیریت شهری، بسیاری از سرمایههای انسانی بهویژه در حوزههای فنی، طرد و از سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران منفک شدند. کارکنان موجود در آن سازمان نیز علاوه بر توانمندیهای فنی و تجربههای کسب شده، خصوصا تجارب اخیر در مدیریت و دفع حمله سایبری خرداد سال جاری، باید حفظ و بیش از پیش توانمند شوند.
قائمی ادامه داد: چالش سرمایه انسانی آن سازمان و عدم توازن حقوق و دستمزد در مقایسه با بازار کار آزاد در حوزه فناوری اطلاعات در آینده نزدیک موجب بیانگیزه شدن در بین مدیران و کارشناسان سازمان میشود.
وی با بیان اینکه لازم است در این زمینه تدبیری اندیشیده شود افزود: این مهم پس از حمله سایبری به شهرداری تهران در مکاتبه رئیس مرکز ملی فضای مجازی به رئیس جمهور به عنوان یکی از محورهای مهم آسیبپذیری نیز مورد توجه قرار گرفته است.
عضو شورای شهر تهران همچنین خواستار تعیین تکلیف هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان فناوری اطلاعات شد و گفت: متأسفانه بعد از گذشت یکسال از مدیریت شهری جدید، هنوز بلاتکلیف است و این سازمان با سرپرست مدیریت و اداره میشود.
وی یادآور شد: در هفته گذشته و بر مبنای اخبار دریافت شده از اقدامات سازمان مذکور، بدون توجه به اولویتهای اساسی، ارزیابی کارکنان با هدف تعدیل یا تبدیل وضعیت انجام شده است.
قائمی با بیان اینکه ابهاماتی در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: در لزوم اجرای عجولانه ارزیابی و ایجاد فضای ملتهب در سازمان، در حالی که هنوز برخی از سامانهها به روال عادی بازنگشته یا با کیفیت پائین در حال ارائه خدمات هستند، ابهاماتی وجود دارد.
طرحهای بزرگ مقیاس در تهران پیوست ترافیکی ندارند
سوده نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان تذکری درباره مغفول ماندن طرح عارضه سنجی ترافیکی گفت: مصوبه سال ۹۹ شورای اسلامی شهر تهران با عنوان «الزام شهرداری تهران به استفاده از نتایج مطالعات عارضه سنجی ترافیکی قبل از صدور پروانه برای ساختمانها با نرخ ساختمانهای بزرگ مقیاس»، فرایند انجام مطالعات عارضه سنجی ترافیکی را برای ساختمانهای مذکور تسریع میکند.
وی با بیان اینکه در ماده یکم این مصوبه به تشکیل کمیته عارضه سنجی تاکید شده است افزود: این کمیته شامل یک نماینده تامالاختیار از معاونت معماری و شهرسازی است که به عنوان عضو و دبیر در این کمیته حضور دارد، نماینده تامالاختیار معاونت حملونقل و ترافیک، نماینده سازمان نظام مهندسی، معاون معماری و شهرسازی و حملو نقل و ترافیک منطقه مذکور همچنین یک نفر متخصص ذی صلاح با معرفی جامعه مهندسان مشاور ایران و یک نفر هم متخصص ذیصلاح ترافیک و شهرسازی و یک نفر از اساتید دانشگاهی با تخصص حملو نقل و ترافیک نیز از دیگر اعضای این کمیته هستند.
عضو شورای شهر با بیان اینکه این طرح و تشکیل کمیته مغفول مانده است، افزود: در این سالها شاهد صدور پروانه برای ساختمانهای بزرگ مقیاس بدون عارضه سنجی ترافیکی هستیم و بیشتر طرحها پیوست ترافیک هم ندارند.
نجفی اضافه کرد: مقرر شد طبق ماده هفتم مصوبه فوق، معاونت فناوری ظرف مدت ۲ ماه فرایندی را در سامانه صدور پروانه تشکیل دهد و طبق ماده هشتم هم شهرداری تهران موظف شد ساختمانهای موجود و املاک در حال ساخت را ظرف مدت سه ماه در سامانه جامع اطلاعات مکانی شهر تهران ایجاد و در سامانه شفافیت بارگذاری کند؛ اما به این موضوع توجه نشده است.
رئیس کمیته سلامت خاطرنشان کرد: هرچه سریعتر این کمیته برای طرحهای بزرگ مقیاس وارد عمل شود.
گزارشگران فساد توسط شهرداری تقدیر شوند
مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه شورا گفت: متأسفانه در مجموعه حقوقی شهرداری اتفاقی از جنس نا اهلی و فساد رخ داده بود و توسط حراست شهرداری پیگیری شده بود.
وی اظهار داشت: این موضوع در اداره ای دیگر تکرار شده بود و تقاضا می کنیم که شهرداری در این زمینه روشنگری لازم را انجام دهد که امیدواریم اخبار کذب باشد.
عباسی تأکید کرد: کسانی که گزارشگر فساد بودند باید توسط شهرداری تقدیر شوند.
وی افزود: باید بررسی دقیقی انجام شود و افرادی که بر اساس زد و بند، جایگاه شغلی به دست آورده اند، حذف شوند.
عباسی خواستار ارایه گزارش دقیقی از اقدامات انجام شده در این خصوص شد و گفت: شهرداری برنامه خود را برای مقابله با چنین مسائلی به شورا گزارش دهد.
کمیسیون ماده ۵ نباید قلک طرح های شهری باشد
نرجس سلیمانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان تذکری درباره طرح موضعی منطقه گلابدره گفت: در ارتباط با ارسال طرح موضعی با نگرش موضوعی محله گلابدره به کمیسیون ماده ۵ که جهت گیری خیلی خوبی است، از چند وجه اول اینکه بابت گسترش برابری و کاهش فاصله معنی دار با محوریت شهرسازی ، معماری و رونق اقتصاد محلی و منطقه ای خواهد بود و برای رسیدن به تعادل در یک محدوده بیش از ۸۰ هکتاری که در حال حاضر از جهت دسترسی و فرسودگی در وضعیت ناپایدار قرار گرفته، و در عین حال در حاشیه گسل فعال دارآباد حصارک واقع شده بسیار بجا و لازم است.
وی افزود: حتما یک طرح موضعی مبتنی بر ظرفیت های موجود در طرح تفصیلی و جامع می تواند راهگشا باشد اما نکته ای که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد این که قریب به چند صد طرح موضعی در طرح تفصیلی مصوب بارگزاری شده و تا جایی که ظرفیت کمیسیون ماده ۵ در مقیاس تفصیلی و جامع موجب رونق و بهبود سطح زندگی در محلات شهر شود کار شایسته و قابل تقدیری است.
سلیمانی افزود: اما باید دقت داشت کمیسیون ماده ۵ قلک نیست و نباید به هیچ وجه بدون نگاه دقیق کارشناسی شده آن هم در سطح کلان و هماهنگ با طرح های بالا دستی اتفاقاتی یا طرح هایی در حد تک پلاک در آن فراوان بشود به دلیل اینکه شدت فراوانی طرح های تک پلاکه یا چند پلاک در تضاد معنی دار با بهبود کلی ساختاری از همه جهات در محلات شهر است.
احیای مرکز مطالعه و توسعه شهری
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به تذکر نرجس سلیمانی اظهار داشت: مرکز مطالعه و توسعه در زمان تدوین طرح تفصیلی تشکیل شد و طرح های موضوعی و موضعی بر عهده این مرکز گذاشته شده بود که متاسفانه زمانی این مرکز منحل شد و مجدداً در سال قبل احیاء شده است.
وی گفت: وقتی این مرکز منحل شد انبوهی از وظایف به معاونت شهرسازی سپرده شد که با احیای مجدد این مرکز، طرح های موضعی در آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، زاکانی شهردار تهران به عنوان پایه گذار این مرکز، خود پای کار آمد که این حضور و راه اندازی این مرکز می تواند در طرح تفصیلی بسیار مؤثر باشد.
شهردار تهران بدون مشورت و شناخت از انتصاب مدیران خودداری کند
احمد صادقی دیگر عضو و رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر خود، از نیروهایی که در مرزها به زائران خدمات رسانی می کنند، تشکر کرد.
وی با بیان اینکه تغییرات در سال دوم شهرداری تهران آغاز شده و امری جاری و ساری است، گفت: شورای اسلامی شهر تهران نیز از ابتدای انتخاب شهردار، نظرات خود را به شهردار و معاونین وی با توجه به ظرفیت درونی شهرداری اعلام کرد اما هیچ گونه دخالتی در عزل و نصب نداشته و نخواهد داشت.
صادقی با بیان اینکه چرا باید بدون اطلاع و شناخت دست به تغییر در مدیریت زد، گفت: شرکت بهره برداری مترو یکی از نهادهای مهم است و در آستانه بازگشایی مدارس تغییر این مدیریت صورت گرفته و سرپرست جدید در بدو ورود، برخی معاونین را بدون رعایت ملاحظات عزل کرده و به افراد جدید مسئولیت داده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: این موضوع به هدررفت پول شهروندان و انگیزه کارکنان منجر خواهد شد؛ فراموش نکنیم که هر هدف ارزشمندی با استفاده از نیروهای خدوم شهرداری میسر خواهد شد، لذا از شهردار تهران تقاضا می کنیم که بدون مشورت و شناخت از انتصاب مدیران خودداری و چرایی عزل برخی مدیران اعلام شود.
سوپر انقلابی ها، امروز در رسانه های معاند بولد شده اند
پرویز سروری دیگر عضو و نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در زمان تذکر ، از راه اندازی بوستان ایرانیان در منطقه ۱۹ شد، تشکر کرد و گفت: این بوستان به صورت صد در صد مناسب سازی شده و از تمام سمن های معلولین دعوت می کنم که در این بوستان حضور پیدا کنند و نظرات خود را به ما در این خصوص اعلام کنند.
وی گفت: لوکوموتیو مدیریت شهری تهران بر روی ریل حرکت قرار گرفته است و شاهد جیغ های بنفش و رنگارنگ هستیم؛ کسانی که می گفتند این شهردار یک سال هم نمی تواند بقا پیدا کند، به تعبیری نمی توانند غضب و خشم خود را نسبت به مدیریت جهادی و کارآمد نشان ندهند؛ آنها به دنبال این هستند که اقدامات دیده نشود.
سروری این را هم گفت که کسانی که سوپر انقلابی بودند امروز در رسانه های معاند بولد شده اند؛ هم افراد ضد انقلاب و هم کسانی که امید نداشتند، نگران فعالیت مدیریت شهری هستند اما باید اعلام کنم که شهرداری اقدام خود را برای تحقق شعار تهران سربلند ادامه خواهد داد.