شهرری-ایرنا- شرکت آب منطقه استان تهران در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی و حفاظت از منابع آب های زیرزمینی ۱۶ حلقه چاه آب غیر مجاز در شهرستان های این استان را در چند روز اخیر مسدود کرد.

 شناسایی و انسداد چاه های غیر مجاز آب در سطح استان تهران همچنان در دستور کار قرار شرکت آب منطقه ای استان تهران قرار دارد و به گفته مدیران امور منابع آب شهرستان های استان ، این برخوردها در زمینه آب های ‌سطحی و زیر زمینی تا انسداد کامل چاه های غیر مجاز ادامه دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شرکت آب منطقه ای استان تهران، مدیر امور منابع آب شهرستان های شهریار، ملارد و شهرقدس، از انسداد هشت حلقه چاه غیر مجاز و جلوگیری از تخلیه سالانه ۱۲۰ هزار مترمکعب آب از سفره های زیرزمینی این امور خبر داد و گفت : این تعداد چاه به عمق کلی ۲۰۰ متر و دبی ۶.۴ لیتر برثانیه پر و مسدود گردید.

محمدرضا گیتی پژوه با تاکید بر اینکه این چاه ها در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی و حفاظت از منابع آب های زیرزمینی مسدود شد، افزود:برداشت بی رویه از منابع آب های زیر زمینی عواقب جبران ناپذیر کاهش آب‌های سطحی از جمله ایجاد فروچاله، فرونشست زمین، شورشدن و کاهش کیفیت آب را در پی دارد که با توجه به اهمیت این موضوع، این امور با جدیت تمام در راستای صیانت از منابع آبی و برخورد با متخلفین تلاش می کند.

 انسداد هشت چاه غیر مجاز در دماوند

مدیر امور منابع آب دماوند نیز اظهار کرد: با همکاری گروه گشت و بازرسی و اخذ دستور قضایی، در جهت صیانت از منابع آبی هشت حلقه چاه غیر مجاز به عمق ۴۰۰ متر و آبدهی ۴.۵ لیتر در ثانیه پر و مسدود شد.

مصطفی عباسی  افزود: با انجام این عملیات از خروج ۳۶ هزار متر مکعب آب در سال از سفره های زیرزمینی این امور جلوگیری خواهد شد.

وی در ادامه افزود: با تلاش گروه گشت و بازرسی و اخذ دستور قضایی ۲ حلقه چاه غیر مجاز در محدوده عملکرد این امور شناسایی و اخطاریه های مربوطه صادر گردید.

در سال گذشته بیش از یکهزار و ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مسدود و از برداشت غیرمجاز ۱۰ میلیون و  ۷۰۰ هزار  مترمکعب آب در سال از در سطح استان تهران جلوگیری شده است.

اخذ شش فقره سند مالکیت برای رودخانه های شهرستان فیروزکوه

 شش فقره سند شش دانگ تک برگی برای بستر رودخانه های اندور، گورسفید و ساواشی در شهرستان فیروزکوه اخذ شد.

سرپرست امور منابع آب فیروزکوه گفت: به منظور حفاظت از انفال و بستر مجاری آب‌های سطحی و جلوگیری از تعرض و دست اندازی افراد سودجو و زمین خواران به بستر رودخانه های شهرستان فیروزکوه، نسبت به اخذ حدود ۱۲۵ هکتار سند مالکیت بستر رودخانه اندور، گورسفید، ساواشی و رودخانه های فصلی شهرآباد شاخه وسط، شرق و غرب و رودخانه فصلی طارس طی شهریور ماه، اقدام به عمل آمد.

علی اکبر حسینی رمدانی با بیان اینکه طی سال های اخیر این امور توانست با همکاری اداره ثبت اسناد شهرستان فیروزکوه، ۲۶ فقره سند مالکیت به مساحت حدود ۲ هزار و ۶۷۲ هکتار اخذ کند افزود: با اخذ شش فقره سند مالکیت طی شهریور ماه سال جاری، میزان کل اسناد مالکیت  اخذ شده توسط این امور به ۳۲ فقره با مجموع مساحت ۲ هزار و ۷۹۸هکتار رسید.

به گفته وی، با این اقدام، مالکیت شرکت آب منطقه ای تهران برای مجاری سطحی و حرایم رودخانه های شهرستان فیروزکوه تثبیت و از هرگونه تعرض افراد سود جو، جلوگیری به عمل آمد و بستر رودخانه ها از تصرف سودجویان، مصون خواهد ماند.

تثبیت مالکیت ملی بیش از ۲ هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانه مبارک آباد 

سرپرست امور منابع آب تهران و پردیس گفت: با پیگیری‌های ویژه به عمل آمده توسط همکاران این امور برای بخشی از بستر رودخانه مبارک آباد واقع در اتوبان صیاد شیرازی، سند مالکیت به مساحت بیش از دو هکتار صادر شد.  

وحید مرادی نسب تاکید کرد که به منظور تثبیت مالکیت و برای اعمال حاکمیت بهتر و جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده، سند مالکیت برای بخشی از بستر رودخانه مبارک آباد با همکاری اداره ثبت اسناد و املاک قلهک اخذ شد.

وی  افزود: به دلیل وجود این بخش از رودخانه مبارک آباد در محدوده داخل شهر تهران و به منظور پیشگیری از تصرفات غیر مجاز و جلوگیری از سودجویی متصرفان، صدور این سند در حفظ مالکیت بستر رودخانه و جلوگیری از عدم تجاوز به آن دارای اهمیت بالایی است.

 به گزارش ایرنا، چندی پیش رئیس کل دادگستری استان تهران، با اشاره به حدنگاری و صدور سند مالکیت برای ۹۰ درصد از اراضی ملی و منابع طبیعی در استان تهران گفت: اجرای طرح کاداستر در بخش اراضی ملی و منابع طبیعی تا پایان شهریور باید به سرانجام برسد.

 علی القاصی مهر طرح کاداستر را از جمله طرح‌های مهم و ملی در تثبیت مالکیت اشخاص ارزیابی کرد و افزود: ظرف ۲ سال اخیر اقدامات برجسته و مهمی در زمینه اجرای طرح کاداستر در سراسر کشور انجام شده و گزارش‌ها حاکی از این است که در برخی استان‌ها تا ۹۸ درصد از اراضی ملی حدنگاری و سند تک برگ صادر شده است.

وی  ادامه داد: هر چند طرح کاداستر در استان تهران نسبت به برخی استان‌ها پیشرفت بیشتری حاصل شده اما انتظار این است که این طرح در مرکزیت کشور زودتر از بقیه نقاط اجرایی و عملیاتی شود.

القاصی مهر با تاکید بر ضرورت اعمال اراده جمعی برای تسریع در روند اجرای طرح کاداستر در استان تهران خاطرنشان کرد: تحقق این طرح مهم و عظیم بی‌شک مستلزم مشارکت همه دستگاه‌های متولی است و اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران به تنهایی قادر نخواهد بود که این طرح را پایان رساند؛ بنابراین لازمه پیشرفت کار و سرعت بخشیدن به فرایند اجرای طرح کاداستر، تعامل و هم‌افزایی همه دستگاه‌های ذی‌ربط و متولی است.