بیرجند - ایرنا - فرماندار بیرجند گفت: استفاده از دستگاه کارتخوان هوشمند در همه نانوایی‌ها اجباری شود و هنوز برخی نانواها از این کارتخوان استفاده نمی‌کنند که این موضوع باید با جدیت پیگیری و رصد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا علی فاضلی‌فرد روز یکشنبه در بیست و یکمین نشست کارگروه تنظیم بازار استان که به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: همچنین با توجه به هوشمندسازی یارانه نان باید هرچه سریعتر طرح جامع نانوایی‌ها ابلاغ شود در غیر این صورت نارضایتی مردم و نانوایی‌ها بیشتر می‌شود.

وی گفت: اجاره بهای واحد نانوایی بیش از ۲ برابر شده و در کنار آن دستمزد کارگر افزایش یافته اما قیمت نان پایین است.

فرماندار بیرجند اظهار داشت: این موضوع سبب شده برخی نانوایی‌ها یک شیفت را تعطیل کنند یا به گونه‌ای دیگر زمان پخت را مدیریت کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: امسال برای برگزاری مراسم ویژه محرم و صفر ۸۱۸ تن انواع اقلام اساسی در استان تامین شد و در این زمینه نه تنها دغدغه‌ای نبود که در برخی اقلام مازاد هم داریم.

مهدی جعفری افزود: سهمیه استان در ماه محرم و صفر ۳۸۸ تن برنج هندی، ۱۰۰ تن برنج تایلندی، ۴۰ تن گوشت قرمز منجمد و ۲۹۰ تن گوشت مرغ منجمد بوده و اقلام اساسی تنظیم بازار برای تحویل به هیات‌های مذهبی با محوریت معرفی سازمان تبلیغات اسلامی انجام شده است.

وی اظهار داشت: آمادگی داریم اقلام مازاد بر نیاز هیات‌های مذهبی از جمله برنج و شکر را در اختیار آموزش و پرورش یا دانشگاه‌های استان قرار دهیم همچنین برای برگزاری مراسم اربعین ۳۵ تن برنج و ۵۰ تن آرد تامین و توزیع شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به بررسی قیمت مرغ گرم کشتارگاه در این استان گفت: فرمول تعیین قیمت مرغ زنده تا مرغ گرم کشتار روز توسط سازمان جهاد کشاورزی به کشتارگاه‌ها و توزیع‌کنندگان صنفی مرغ گرم ابلاغ شده است.

وی افزود: نرخ مصوب مرغ گرم در استان خراسان جنوبی ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان است که به سود مصرف‌کننده نیست اما باید با هنر خود این قیمت را برای متعادل نگهداشتن بازار حفظ کرده و تولیدکننده را نیز راضی نگه داریم.

جعفری گفت: در برخی شهرستان‌ها از جمله قاینات مرکز عرضه مستقیم گوشت سفید وجود ندارد و عرضه گوشت با قیمت بالاتر از مصوب موجب گلایه مردم شده است.

وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل یکی از تولیدکنندگان اعلام آمادگی کرده که با راه‌اندازی این گونه مراکز دسترسی همه مردم به مرغ با قیمت مصوب فراهم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در جلسه قبل کارگروه، مقرر شد شرکت پشتیبانی امور دام استان نسبت به انعقاد قرارداد خرید با تولیدکنندگان برتر استان و شرکت‌های تعاونی شهرستانی برای خرید دام پرواری اقدام کند و برای تسهیل هماهنگی لازم با فرمانداران و تعاونی‌های شهرستان صورت گیرد.

وی افزود: درخصوص بازرسی از نانوایی‌ها نیز جلسه قبل مقرر شد بعد از اجرایی شدن طرح هوشمندسازی نظارت بر نانوایی‌ها، عملکرد واحدهای نانوایی براساس سامانه مدیریتی به‌صورت هوشمند رصد شود که در دست بررسی است.

جعفری گفت: عرضه شیر خام باید توسط واحدهای صنفی دارای پروانه کسب معتبر و مجهز به شیر سردکن با رعایت ضوابط بهداشتی صورت گیرد و اتاق اصناف و اداره کل دامپزشکی نسبت به نظارت بر این مراکز اقدام کنند.