نوشهر- ایرنا- مدیر مرکز تحقیقات ماهیان سردابی کشور در تنکابن گفت : برای بازسازی این مرکز از محل اعتبارات سفر هیات دولت به استان مازندران ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است.

به گزارش ایرنا، سلطنت نجار لشکری روز یکشنبه در حاشیه بازدید استاندار مازندران و هیات همراه از این مرکز تحقیقاتی افزود: از این مقدار اعتبار  ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سهم جهاد کشاورزی و بقیه سهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران است.

وی اظهارداشت :  برای سال جاری پنج میلیارد تومان تخصیص یافته است و در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز بقیه پرداخت خواهد شد.

لزوم توجه به اقتصاد دریا 

سید محمود حسینی پور استاندار مازندران هم خاطرنشان کرد: اقتصاد دریا یکی از مولفه های اقتصادی استان مازندران است رهبر معظم انقلاب و شخص رییس جمهور تاکید ویژه ای در این زمینه دارند.
وی خاطرنشان کرد : به دنبال ایجاد سهم بیشتری در بازار صادراتی محصولات آبزیان هستیم و باید این اتفاق رقم بخورد.
به گفته استاندار مازندران این مرکز با نگاه دانش بنیان فعالیت می کند و هر چند در سیل اخیر متحمل خسارت های زیادی شد اما با حمایت هایی که صورت گرفته دوباره در حال احیا شدن است.
حسینی پور تصریح کرد : باید این مرکز و سایر مراکزی که در حوزه دانش بنیان فعالیت می کنند در بخش تسهیلات و پشتیبانی ها مورد حمایت قرار بگیرد.


مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور در سال ۱۳۸۴ با نام ایستگاه تحقیقات ماهیان سردآبی تأسیس شد و مورد بازدید کارشناسان شبکه مراکز آبزی‌پروری آسیا- اقیانوسیه ( NACA ) قرار گرفت و در آذر ماه سال ۱۳۸۵ به طور رسمی به‌عنوان مرکز راهبری منطقه ای شبکه مراکز آبزی‌ پروری آسیا - اقیانوسیه ( NACA ) انتخاب و معرفی شد و از سال ۱۳۸۶ به مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور تغییر نام یافت و فعالیت های تحقیقاتی خود را با تأکید بر گونه در حال انقراض و استراتژیک ماهی آزاد دریای خزر آغاز کرد.
این مرکز در مجاورت رودخانه چشمه‌کیله با در اختیار داشتن اقلیم مناسب برای تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی در زمینی به مساحت ۲۰ هزار و ۶۴۹ متر مربع واقع شده است .
در این مرکز انجام فعالیت تحقیقاتی در زمینه های تکثیر و پرورش، بهداشت و بیماری ها، فیزیولوژی تغذیه و تولیدمثل، ژنتیک و اصلاح نژاد و اکولوژی ماهیان سردآبی با تأکید بر ماهی آزاد دریای خزر، دستیابی به فناوری  های نوین جهت افزایش تولید در واحد سطح در سیستم¬های پرورش ماهیان سردآبی ، دستیابی به بیوتکنیک و روش¬های نوین تکثیر و پرورش، اصلاح نژاد، تغذیه، بهداشت و بیماری ها و اکولوژی ماهیان سردآبی ، پایه گذاری بانک ژن زنده، سلولی و مولکولی ماهی آزاد دریای خزر و قزل-آلای رنگین کمان صورت می گرفت.
همچنین پایه گذاری بانک اسپرم ماهی آزاد دریای خزر و قزل آلای رنگین¬کمان ، ارائه دستاوردهای کاربردی جهت پایداری و توسعه صنعت آبزی پروری سردآبی کشور ، همکاری با تشکل های غیر دولتی و پرورش دهندگان ماهیان سردآبی در توسعه علمی سردآبی کشور و کمک به ترویج و توسعه پایدار تولید ماهیان سردآبی در سطح ملی و منطقه به  ویژه کشورهای کمتر توسعه یافته از جمله اهداف دیگر این مرکز به شمار می رود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دولت دوازدهم نیز که در سال ۹۸ به مازندران سفر کرده بود از نزدیک این مرکز را مورد ارزیابی قرار داد و فعالیت آن را بسیار ارزشمند در جهت حفظ گونه های در حال انقراض ماهیان دریای خزر توصیف کرده بود.
در مرداد ماه سال گذشته با بارش شدید باران در مناطق بالادست شهرستان تنکابن که منجر به جاری شدن سیل در رودخانه های دوهزار و سه هزار شد ، متاسفانه به مرکز تحقیقات ماهیان سردآبی کشور آسیب جدی وارد آمد و نمامی تاسیسات برقی ، آبرسانی ، هوادهی ، تجهیزات فنی و تخصصی مثل دستگاه های غذادهی اتوماتیک ، ترازو ها و وسائل آزمایشگاهی ، سوله تحقیقاتی که در شرایط کاملا قرنطینه قرار داشت و طبق استاندارد های بین المللی فراهم شده بود ، نابود شد.
همچنین با توجه به هزینه هایی که در فاز اول و دوم چه از لحاظ پرسنلی ، هزینه ای ، مصرفی ، تامین ماهی ، نقل و انتقال ماهی ، خرید دارو و مواد ضد عفونی کننده صورت گرفت ، هزینه خسارت سیل حدود ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده بود.

استاندار مازندران در ششمین سفر شهرستانی امروز یکشنبه با ۶۵ مدیرکل استانی به تنکابن سفر کرد تا علاوه بر بازدید میدانی از طرح ها، دیدار چهره به چهره با اقشار مردم و نشست با خانواده معظم شهدا، ایثارگران و فعالان سیاسی و اقتصادی، مصوباتی برای حل مشکلات این شهرستان داشته باشد.

حسینی پور با اتخاذ این راهبرد تاکنون در شهرستان های نکا، گلوگاه، فریدونکنار، جویبار و چالوس سفر شهرستانی را به انجام رسانده که شماری از اهالی این شهرستان در گفت و گو خبرنگاران ایرنا از متد مدیریتی که برای نخستین بار در کشور عملیاتی شده است، ابراز رضایت کردند.

تنکابن یکی از شهرستان های با سبقه تاریخی در غرب مازندران است که ۱۷۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۹ درصد این جمعیت در روستاها اسکان دارند و این شهرستان با دارا بودن ۳۲۰ روستا جز شهرستان های با روستای زیاد استان مازندران است.
نزدیکی جلگه و دریا از ویژگی های این شهرستان است و بخش کشاورزی یکی از مهمترین فعالیت های درآمدزایی مردم این منطقه به شمار می رود و در زمان حاضر تنکابن به لحاظ تولید کیوی ، مرکبات ، چای و گل و گیاه حائز رتبه های برتر استانی و ملی است.