به گزارش ایرنا؛ «بهمن امیریمقدم»، دوشنبه شب پس از دیدار با مردم و زائران اربعین حسینی در شهر سرپلذهاب افزود: امسال براساس تدابیر و هماهنگی های انجام شده و تلاش جهادی تمام سازمانها و دستگاههای استان شرایط خوب و مناسبی در اعزام زائرین داشتیم.
وی گفت: در ترافیک جاده های استان، ما بجز یک روز بواسطه حجم ورود سنگین زائران به استان، هیچگونه مشکل دیگری نداشتیم و اکنون مسیر خروج استان بسیار مرتب و منظم بود و مردم براحتی از مرز خسروی تردد می کنند.
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در ادامه گفت: مواکب خدمت در سطح استان استقرار یافته و خدمات خوبی به زائران ارائه دادند و تمام شهرستانهای در مسیر به خوبی خدمتگزاری کرده اند و شعار ما با عنوان هرخانه یک موکب در استان تحقق یافت و در شبی که ترافیک سنگینی در مرز داشتیم مردم در منازل شخصی خود از زائران میزبانی کردند.
امیریمقدم افزود: در حوزه خدمات رفاهی، امدادی، بهداشتی، درمانی، اسکان و پذیرایی ما با فراهم کردن مقدمات لازم به خوبی عمل کردیم.
وی اظهار کرد: نیروهای نظامی و انتظامی، ارتش ، سپاه ، مرزبانی ، پلیس راه ، بسیج ، نیروهای امنیتی و دستگاههای اجرایی به خوبی از زائران پذیرایی کرده اند و هنوز هم در حال تلاش هستند.
استاندار کرمانشاه در ادامه گفت: هم اکنون مرز خسروی بصورت روان شاهد خروج و ورود زائران است و هیچ مشکلی برای تردد وجود ندارد و این مرز اکنون بروی همه زائران باز است.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
امسال مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین برای تردد زائران اربعین بازگشایی شده است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.