به گزارش روز یکشنبه ایرنا از دادگستری کل استان تهران، علی القاصی مهر افزود: برخی از گزارشهای دریافتی از بازرسیهای انجام شده حکایت از آن دارد که در بعضی از واحدهای قضایی، گاهی پروندههای حقوقی کثیرالشاکی، با وجود ارتباط با یکدیگر مانند پرونده تعاونیها و… به شعب متعدد ارجاع میشود که این امر آسیبهای مختلفی از جمله اطاله دادرسی را در پی خواهد داشت.
رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر ضرورت قانونی مبنی بر ارجاع پروندههای حقوقی کثیرالشاکی به شعبه واحد اظهارداشت: به موجب مقررات مرتبط با آئین دادرسی، رسیدگی توأمان به شکایات و دعاوی مطروحه علیه مشتکیعنه یا خوانده واحد یک تکلیف قانونی قلمداد میشود.
وی اضافه کرد: بر همین اساس به همه مدیران واحدهای قضایی دادگستری کل استان تهران در بخشنامهای تاکید شد که پروندههای کثیرالشاکی و کثیرالخواهان به صورت منسجم و یکپارچه در شعبه واحد، مورد رسیدگی قرار گیرند تا از بروز آسیبهای متعدد از جمله اطاله دادرسی جلوگیری به عمل آید.
القاصی ادامه داد: همچنین به مدیران واحدهای قضایی دادگستری کل استان تهران مأموریت داده شد تا به محض تشکیل این گونه پروندهها در آن مرجع قضایی، گزارشی از پرونده جهت تشکیل سابقه و پیگیریهای لازم به دبیرخانه شورای هماهنگی نظارت و پیگیری پروندههای مهم، مسن و حقوق عامه مستقر در دادگستری استان تهران ارسال شود.
براساس این گزارش، «تسریع در تعیین تکلیف پروندههای کثیرالشاکی و کثیرالخواهان» و «احقاق حقوق شکات و مالباختگان در کنار مجازات مجرمان» دو رویکرد دادگستری کل استان تهران در خصوص این نوع از پروندههای قضایی است که بارها مورد تاکید رئیس کل دادگستری استان تهران قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۰
تهران - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان تهران از ایجاد رویه واحد در رسیدگی به پروندههای قضایی کثیرالشاکی و کثیرالخواهان بهمنظور پیشگیری از بروز اطاله دادرسی خبر داد.