به گزارش ایرنا، استاندار مازندران با هدف شناسایی دقیق مسائل و مشکلات شهرستان های استان امروز یکشنبه در قالب ششمین سفر شهرستانی خود به همراه ۶۵ مدیر اجرایی استان وارد تنکابن شده است.
ایرنا ، سیدمحمود حسینیپور با اتخاذ این راهبرد تاکنون در شهرستان های نکا، گلوگاه، فریدونکنار، جویبار و چالوس سفر شهرستانی را به انجام رسانده که شماری از اهالی این شهرستان ها در گفت و گو خبرنگاران ایرنا از متد مدیریتی که برای نخستین بار در کشور عملیاتی شده است، ابراز رضایت کردند.
برگزاری میز خدمت در ادارات شهرستان تنکابن برای پاسخگویی به مردم از جمله برنامه های مهم سفرهای شهرستانی استاندار مازندران است که بر اساس مشاهدات خبرنگاران ایرنا شماری از شهروندان با حضور در این ادارات نیازها، مسائل و مشکلات فراروی شهرستان را با مدیران حاضر در میزخدمت مطرح کردند.
همچنین طبق برنامه ریزی صورت گرفته هر یک از مدیران با حضور در ۲ تا سه روستای این شهرستان، مسائل و مشکلات مردم و روستاها را شناسایی کردند و برای جمع بندی و تصمیم سازی جهت برون رفت از آن ها در جلسه شورای اداری استان در فرمانداری تنکابن مطرح و مصوباتی برای رفع آن ها اتخاذ شود.
علی قاسم پور یکی از روستاییان زنگشا محله بخش مرکزی تنکابن دیدار با معاونان شرکت آب و فاضلاب استان و نماینده استاندار در شرکت آب و فاضلاب شهرستان تنکابن گفت : روستاییان زنگشا محله با چهار روستای همجوار سال ها در بخش مرکزی سال ها از وضعیت کمبود ، افت فشار و قطعی آب به ویژه در زمان اوج سفرهای تابستانی و تعطیلات رنج می برند.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع پنج روستا همجوار زنگشامحله دست کم چهار هزار و ۷۰۰ مشترک دارد و اهالی این منطقه می خواهند زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار گیرند که متاسفانه تاکنون این مشکل برطرف نشده است.
این عضو شورای اسلامی روستا حضور مسوولان استانی در راس آنها استاندار به شهرستان تنکابن را پشتوانه قوی و مایه دلگرمی مردم این خطه غربی استان در حل مشکلاتشان برشمرد و خاطرنشان کرد: مسوولان در دولت مردمی سیزدهم باید جهادی عمل کنند تا مشکلات دیرینه هر منطقه هرچه زودتر برطرف شود.
علی امیدیان مدیر بهره برداری و توسعه شبکه آب در شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : افزایش هفت برابری جمعیت بیشتر نقاط شهری مازندران به ویژه غرب استان امروز ارائه خدمات به مردم نقاط روستایی و شهری مشکل ساز کرده است.
وی اظهارداشت : شرکت آب و فاضلاب تنکابن دستکم ۹۷ هزار مشترک دارد که حدود ۷۰ هزار مشترک آن جزو حوزه شهری و بقیه روستایی است.
وی با توضیح اینکه در صورتی که ۱۰۰ هزار مشترک را تحت عنوان یک خانوار در نظر بگیریم آمار مصرف کنندگان به ۳۰۰ هزار نفر تا ۴۰۰ هزار نفر افزایش می یابد، بیان کرد : در حالی که جمعیت تنکابن حدود ۲۰۰ هزار نفر است بنابراین با خدمات ملی و امکانات محلی روند ارائه خدمات را دچار مشکل کرده است.
این مسوول با تایید کمبود آب، افت فشار و قطعی آب در نقاط روستایی این شهرستان یادآور شد: به عنوان مثال در بخش خرم آباد به علت ساخت و سازهای غیر مجاز و پاسخگو نبودن ظرفیت شبکه گاهی اوقات در پایان هفته و حضور چشمگیر جمعیت پنهان و شناور مردم این بخش با قطعی آب مواجه هستند.
وی طول شبکه در نقاط شهری ۴۵۰ کیلومتر و نقاط روستایی تنکابن ۷۰۰ کیلومتر ذکر کرد.
وی همچنین از اجرای طرح آبرسانی در روستاهای فلکده و دیوخانی دهستان دو هزار تنکابن با پیش بینی اعتباری بالغ بر ۱۵میلیارد تومان طی یکسال گذشته تاکنون خبر داد.
مدیر بهره برداری و توسعه شبکه آب در شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت که این طرح ها در قالب مجتمع آبرسانی فلکده حدود ۲۱ روستا و دیوخانی نیز حدود هفت روستا را تحت پوشش می دهد.
امیدیان افزود : با اجرای کامل این طرح ها که اعتبارات آن از منابع ملی و استانی تامین شده مشکل کمبود آب بیش از پنج هزار خانوار این منطقه حل می شود.
طبق آمار موجود مازندران حدود ۲۵۰۰ روستا دارد که هزار و ۷۰۰ روستا زیر پوشش این شرکت قرار دارند.
بررسی علت افزایش بهای چندبرابری گاز به ویژه گاز خانگی از دیگر خواسته هایی بود که از سوی مردم تنکابن در میز خدمت مطرح شد. رستم شکوری از روستای پسکلایه بخش خرم آباد در دیدار چهره به چهره با مسوولان شرکت گاز استان گفت: طی سال های گذشته بهای گاز خانگی چند برابر افزایش یافته که در واقع با وضعیت موجود و سطح در آمدی پایین پرداخت بهای گاز برای ساکنان این روستا را دچار مشکل کرده است.
وی از مسوولان امر خواست تا نسبت به افزایش بی حد و نصاب بهای گاز در این روستا تدابیر ویژه ای اتخاذ کنند.
مدیر اداره گاز شهرستان تنکابن در حاشیه این دیدار به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای استقرار میز خدمت با هدف دیدار مردم با مسوولان استانی دستکم ۱۵ نفر از مشترکان گاز به این نهاد مراجعه داشتند.
مسلم روستا، افزایش چند برابری بهای گاز، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در قالب ایثارگری به رسمی، تقاضای انشعاب گاز برای بناهای مسکونی خارج از بافت را از مهم ترین خواسته های متقاضیان در این سفر شهرستانی مطرح کرد.
وی تصریح کرد: بعضی از خواسته های مراجعه کنندگان با پیگیری و دستورات لازم قابل حل است مانند متقاضی در یکی از نقاط روستایی پیمانکار آن برای گازرسانی ضوابط سفت و سخت اعمال کرده بود که با یک تلفن این مساله حل شد.
رئیس اداره گاز شهرستان تنکابن توضیح داد: به عنوان نمونه فردی که در خارج از بافت واحد مسکونی ساخته است بنابراین این نهاد تحت هیچ شرایطی نمی تواند به متقاضی انشعاب گاز بفروشد چرا که او تخلف کرده است.
روستا افزود: حدود هفت درصد ساخت و سازهای فاقد گاز در این شهرستان در خارج از بافت ساخته شدند.
این مسوول همچنین از آغاز عملیات اجرایی طرح گازرسانی در ۱۹ روستای منطقه سه هزار تنکابن خبر داد و گفت: عملیات اجرایی تعداد هفت روستای جلگه ای تا پایان شهریور ماه و بقیه روستاها هم سال آینده به پایان می رسد.
روستا میزان اعتبار پیش بینی شده برای اجرای کامل این طرح را حدود ۱۱ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: با شبکه گذاری به طول حدود ۵۰ کیلومتر دستکم چهار هزار مشترک در دهستان سه هزار تنکابن افزوده می شود.
مصطفی حسن نژاد تالشی یکی از تولیدکنندگان شهرستان تنکابن دریافت مجوز ساخت دفتر کار و سرایداری در جوار واحد تولیدی گلخانه ام را مطرح کرد و از مسوولان خواست نا نسبت به رفع این نیاز تدابیری بیندیشند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان مازندران به خبرنگار ایرنا گفت : امروز از زمان استقرار میز خدمت در جهاد کشاورزی تنکابن تاکنون دستکم ۲۰ نفر مراجعه کننده داشتیم.
بهرام درخشان، تقاضای زمین برای انتقال دامسرای بالای ۲۰ راس، اصلاح و توسعه طرح هادی روستایی، نداشتن راه آسفالته روستایی، ضعف پوشش دهی آنتن تلفن همراه، واقع شدن گستره زیادی از اراضی زیر پوشش بنیاد علوی و اوقاف، تامین آب برای باغ های چای را از مهم ترین خواسته های شهروندان برشمرد.
وی با بیان که همه این خواسته ها در جلسه نهایی سفر امروز تصمیم گیری خواهد شد ، افزود: یکی از ویژگی های این سفر ها بازدید میدانی در منطقه و آشنایی با ریز مشکلات مردم است که به یقین رسیدگی به این مشکلات و ارائه راه حل آن با توجه به شناخت آسان تر است و در کوتاه مدت دستورات لازم برای حل آن ها داده می شود.
شهرستان تنکابن حدود ۱۹ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی دارد که دستکم ۲۰ هزار بهره بردار هم فعالیت دارند.
سعید فرجی یکی از اهالی محدوده خوبان رزگاه در کمربندی تنکابن از مسوول استانی حاضر در میز خدمت خواستار احداث دور برگردان استاندارد در این منطقه شد و گفت : به دلیل ایمن نبودن بریدگی موجود غیر استاندارد در این محل سالانه خسارت های مالی و جانی برجا می گذارد.
مراد حاتمیان دیگر مراجعه کننده از روستای کم برخوردار کاوی ملک بخش مرکزی تنکابن با اشاره به خاکی بودن مسیر این روستا از مسوولان امر خواست نسبت به بهسازی این روستا برنامه ریزی کنند.
علی فرجی از اهالی روستای جاده سه هزار تنکابن از مسوولان راهداری خواست با توجه به کوهستانی بودن این مسیر تابلوهای علایم راهنمایی و رانندگی را برای ارتقای ایمنی در تردد نصب کنند.
وی افزایش گشت شبانه نیروهای راهداری در این محور را خواستار شد.
معاون فنی و راه های روستایی استان مازندران در این میز خدمت بر ضرورت احداث دور برگردان خوبان رزگاه تاکید کرد و افزود: دولت مردمی در این مدت توجه ویژه ای به ایمنی راهها داشته است که با تخصیص اعتبار سه میلیارد تومانی دور برگردان استاندارد محدوده پس گلایه در کمربندی تنکابن احداث شده و برنامه ریزی لازم برای احداث دور برگردان خوبان رزگاه با برآورد ۱۵ میلیارد تومان با توجه به لزوم احداث دیواره و تعریض در دستو کار قرار دارد.
یاسر ابراهیمی در جواب درخواست ماشین آلات راهداری از سوی روستاییان گفت: این مساعدت از سوی اداره راه اجرایی می شود و این درحالی است که هم اکنون اداره راهداری با کمبود ماشین آلات مواجه است.
وی همچنین به حریم نوار تاسیساتی اشاره و خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه اجرایی تبصره یک ماده ۱۷ قانون ایمنی راهها اداره راه ملزم به برخورد با متجاوزان به این حریم است.
رییس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای تنکابن به خبرنگار ایرنا گفت: در دولت سیزدهم ۱۷ کیلومتر راه با اعتباری بالغ بر ۳۴ میلیارد تومان در این شهرستان احداث شده است.
علی نصیری همچنین از لکه گیری آسفالت تمامی راه های اصلی، روستایی و فرعی با حجم یکهزار و ۴۰۰ تن اشاره کرد و افزود: این روند با جدیت در حال انجام است.
شهرستان ۲۰۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران واقع شده است.