به گزارش ایرنا، محسن منصوری روز یکشنبه در حاشیه جلسه بررسی مصوبات سیل فیروزکوه که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد به خبرنگاران گفت: تعدادی کانکس توسط بنیاد برکت، ستاد اجرایی و بنیاد احسان برای اسکان سیل زدگان تامین شده است و اگر خانوادهای علاقهمند به سکونت در کانکس نباشند برای آنان منزل رهن می کنیم.
وی ادامه داد: تعدادی از خانوادهها که مشکل اسکان دارند ترجیح دادند در منزل اقوام ساکن بشوند و کسانی که محلی برای زندگی ندارند در صورت تمایل برای دریافت کانکس های تامین شده اقدام کنند.
استاندار تهران با اشاره به وظایف و ماموریت های محول شده به مسئولان شهرستان در سیل اخیر اظهار داشت: دستگاهها وظایفی را که برعهده داشتند به خوبی اجرا کردند و کار خوب پیشرفته است.
منصوری ادامه داد: فرآیند اجرای کار در دستگاه های مختلف میان مدت و بلند مدت است به ویژه مناطقی که باید عملیات عمرانی صورت بگیرد زمان بر هستند.
وی با اشاره به ضرروت رفع مشکل باغات، اظهار داشت: رفع مشکل باغات به قید فوریت درجلسه مطرح و مقرر شد علاوه بر افزایش دستگاههای متولی برای انجام کار تامین اعتبار لازم با قید فوریت انجام شود.
استاندار تهران با اشاره به نزدیک شدن به فصل بارش در شهرستان فیروز کوه، توضیح داد: سیل اخیر حجم زیادی از رسوبات سنگین را در مسیر رودخانه ها باقی گذاشت و در این راستا مقرر شد که آب منطقه ای در اسرع وقت عملیات لایروبی و پاکسازی مسیلها و رودخانه ها را آغاز کند.
منصوری گفت: در حال حاضر راه روستایی مسدود نداریم؛ امور مربوط به حوزه راهداری به خوبی اجرایی شده و تنها چند مورد مشکل مربوط به ابنیه باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: شوراها و دهیاران از ظرفیت های خود برای انجام امور باقی مانده استفاده کنند، تجهیزات لازم را اجاره کنند ما هم تامین اعتبار می کنیم.
استاندار تهران تاکید کرد: هدف ما از تشکیل جلسات باز سازی و اقدام عمرانی برای جبران خسارتهای قبلی و مهم تر از آن پیشگیری برای حوادث آینده به ویژه در دستگاههایی مانند آبخیر داری، آب منطقه ای و جهاد کشاروزی است.
منصوری گفت: بخشداری و دهیاری که متولی ساخت و ساز و برخورد با ساخت وساز غیر مجاز هستند موظف شدند که بر روی اقدامات پیشگیرانه در این حوزه کار کنند.
نقشه نقاط آسیب پذیر و نقاط بحران خیز استان تهیه شده است
استاندار تهران گفت: نقشه نقاط آسیب پذیر و نقاط بحران خیز استان تهیه و تامین شده و در اختیار دستگاههای هر شهرستان قرار گرفته تا هر دستگاهی به تفکیک بر اساس نقشهای که داده شده نقاط حادثه خیز، نقاط بحرانی و کانون های سیل گیر در شهرستان را بررسی و رفع مشکل کنند.
منصوری با بیان اینکه محدودیت منابع داریم، اظهار داشت: در سیل اخیر سه هزار میلیارد تومان خسارت نهایی و ارائه شده و اعداد جزئی هم به این اعداد اضافه خواهد شد، اجرای طرح های پیشگیرانه هزینه سنگینی دارند درحالی که با محدودیت منابع مواجه هستیم.
وی تاکید کرد:خسارتهای قبلی باید جبران شود و برای اجرای طرح های پیشگیرانه به اعتبارات سنگین تری نیاز داریم در حال رایزنی هستیم تا اعتبار مورد نیاز محقق شود.
استاندار تهران گفت: در سیل اخیر امامزاده داوود(ع) ، دماوند، فیروز کوه همه مسئولان پای کار بودند و و حضور به موقع در صحنه و مدیریت بحران دستگاهها قابل تقدیر است و نمره خوبی می گیرند.
منصوری گفت: برای بازسازی بعد از سیل فرمانداری ،شهرداری، بخشداریها، دهیاریها، راهداری، جهادکشاورزی و آب منطقه ای، ادارات گاز و برق عملکرد خوبی داشتند و در این نشست به دستگاههای ضعیت برای بهبود عملکرد تذکر داده شد.
شهرستان فیروز کوه با جمعیت سیال ۵۰ تا ۱۵۰ هزار نفر در فصول مختلف سال در شرق پایتخت قرار دارد.