به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی شامگاه یکشنبه در دیدار با محمدجواد ساوری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان اظهارداشت: یکی از مواهب خدادادی این استان، جزیره آشوراده است که شخص رییس جمهور در سفر خود به این استان، دستور و ایجاد زمینههای گردشگری را صادر کرد، اما برخی متاسفانه با نامهنگاری و صحبتهای خود به شدت با اجرای طرح گردشگری این جزیره مخالفت میکنند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: وقتی یک دستور از مقامات ارشد دولتی صادر میشود، هیچ کس نباید مانع آن شود و حتی باید با کسانی که سنگاندازی در مسیر انجام آن دارند، برخورد شود.
آیتالله نورمفیدی خاطرنشان کرد: جزیره آشوراده باید به جایی برسد که موجب رونق اقتصاد استان، گردشگری و حتی ایجاد اشتغال پایدار شود، اما افرادی در برابر این توسعه و پیشرفت مخالفت و ایستادگی میکنند.
نماینده ولیفقیه در گلستان گفت: برخی خواهان ایجاد تلهکابین در گرگان هستند، اما این افراد باید بدانند که تا جاذبه دیگری در استان نباشد، مسافر و گردشگر تنها برای تلهکابین به این استان نخواهد آمد و این پروژه تفریحی تنها از سوی مردم خود استان مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
آیتالله نورمفیدی افزود: جزیره آشوراده در کنار دیوار دفاعی گرگان و حتی شهر تاریخی جرجان که در کنار امامزاده یحییبنزید گنبدکاووس واقع است از جاذبههای شاخص و خاص این استان است که میتواند در زمینه جذب توریست و گردشگر بسیار اثرگذار باشد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: اجرای طرح گردشگری آشوراده حتی موجب رونق صنایع دستی و حتی ورود گردشگران و توریستهای خارجی به این منطقه خواهد شد که درآمدهای ریالی و ارزی به همراه خواهد داشت.
آیتالله نورمفیدی تصریح کرد: یکی از جادبههای گردشگری این استان دیوار دفاعی گرگان است که بخش زیادی از آن زیر خاک مدفون شده که با توجه به قدمت و سابقه آنکه همتراز با دیوار چین است، نیاز است احیا شود و برای این کار باید نسبت به جذب سرمایهگذار در این حوزه برنامهریزی اجرایی و عملیاتی انجام شود.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر کار احیا دیوار دفاعی گرگان هر چند در ابعاد و مساحت کوچک آغاز شود، بدون شک مورد توجه دولت و مسوولان ارشد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار خواهد گرفت و بودجه و اعتبار مناسب برای ادامه روند کار تخصیص داده خواهد شد.
آیتالله نورمفیدی اضافه کرد: برای شناخت انسان، باید از طریق خواستههایش وی را مورد ارزیابی قرار دارد که نیاز است مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواستههای خود را در هر سه حوزه افزایش دهد.
نماینده ولیفقیه در گلستان گفت: یکی دیگر از ظرفیتهای گردشگری توجه به حوزه روستایی با توجه به ظرفیت و پتانسیل روستاها است که برای ایجاد اشتغالزایی در روستا میتوان از ظرفیت ایجاد بومگردی استفاده کرد.
آیتالله نورمفیدی تاکید کرد: مدیران باید برای رشد و توسعه همه جانبه استان به خصوص در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دلسوزی داشته باشند و در مسیر کار به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی به ویژه در زمینه استفاده از بخش های دانشبنیان توجه داشته باشند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: این استان در این حوزه ظرفیتهای بینظیر و ارزشمندی دارد، اما آنطور که باید و شاید مورد استفاده و بهره برای توسعه و رشد استان قرار نگرفته است.
محمدجواد ساوری در این دیدار اظهارداشت: گلستان در بخش مواهب الهی و نعمتهای خدادادی جزو ۱۰ استان برتر کشور است، اما در حوزه بهرهبرداری به علت نبود زیرساختها جزو پنج استان آخر قرار دارد.
وی بیان کرد: برای رشد و توسعه در کمترین حالت و در گام نخست باید زیرساختهای لازم را فراهم کنیم و تا زمانی این زیرساختها فراهم نباشد، سرمایهگذار میل و رغبت و انگیزهای برای حضور در استان ندارد.
وی خاطرنشان کرد: یک سرمایهگذار با گرفتن بسیاری از مجوزها و حتی کلنگزنی پروژهای، آماده شروع عملیات اجرایی آن در کمربندی گرگان بود، اما بعد از مدتی یکی از نهادهای شهرستانی برای اجرای آن مانعتراشی کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: همین سرمایهگذار آماده سرمایهگذاری برای آبگرم منطقه گردشگری زیارت گرگان است و قول مساعد داده آن منطقه را بهتر از منطقه آبگرم معروف کشور کند، اما باز هم شاهد موانعی برای انجام این کار هستیم که نیاز است نماینده ولیفقیه در گلستان نسبت به این موضوع ورود کرده و با همراهی سایر مسوولان موانع را برطرف سازد.
ساوری ادامه داد: بیشترین عامل و علت، توسعه نیافتن استان به خصوص در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مربوط به صدور مجوزها است که به اسم قانون برخی مدیران و دستگاهها چرخه باطل ایجاد کردند.
وی یادآور شد: زمانی که فردی برای یک پروژه به یک دستگاه مراجعه میکند، شاید ۶ ماه زمان نیاز داشته باشد تا بخواهد چند مجوز را در همین مدت زمان بگیرد، بعد از آن مهلت و اعتبار مجوز اول باطل میشود و باید همان چرخه را از اول آغاز کند.
وی تصریح کرد: برای حل این مشکلات، بنا به دستور استاندار پروژههای بزرگ با گرفتن تمام مجوزهای قانونی بدون نام صادر خواهد شد تا سرمایهگذار بعد از معرفی پروژهای بلافاصله کار خود را آغاز کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: همچنین تصمیم گرفته شده تا کارگروهی تشکیل شود که در آن کارگروه درخواستهای مرتبط با این حوزه کاری بررسی و در همان جلسه تصمیم و مجوزهای نهایی اتخاذ شود و سرمایهگذار معطل مجوزها و بروکراسی اداری نماند.
ساوری افزود: برای حل بسیاری از مشکلات به دیپلماسی بین دستگاهی قائل هستیم که استاندار گلستان هم بر این مساله تاکید و همراهی دارد.
وی بیان کرد: تیپ کار ما در میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عملیاتی و میدانی است و به پشت میز نشستن و کاغذ امضا کردن واقف نیستیم.
وی ادامه داد: در حوزه دیوار دفاعی که دغدغه وزیر و استاندار هم است، به دنبال سرمایهگذار در گامهای نخستین هستیم تا بتوانیم برای احیای این دیوار از اعتبارات ملی استفاده کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان گفت: در حوزه اشتغالزایی با توجه به سیاستهای وزارت مربوطه که واقف به استفاده از ظرفیتهای نهادهای حاکمیتی خارج از دولت در راستای همافزایی و ایجاد اشتغالزایی است، بنا داریم تا از تسهیلات آن نهادها برای ظرفیت پروژههایی مانند بومگردی و از ظرفیت این وزارتخانه در صدور مجوزها برای جامعه هدف آن نهادها در راستای اشتغالزایی بهره و استفاده لازم را ببریم.
ساوری یادآور شد: ۴۷ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و ۶۰ تا ۷۰ درصد منابع گردشگری استان در حوزه روستایی است که معاونت مربوطه را به توسعه این بخش توجه دادیم که این توجه باعث اشتغالزایی، توسعه زیرساختها در کوتاه مدت و جلوگیری از آسیبهای اجتماعی خواهد شد.
وی تاکید کرد که بومگردیها باید پیوست فرهنگی هم داشته باشند.
وی از آغاز اجرای احیا و مرمت کاخ آغامحمدخان قاجار در مرکز شهر گرگان که در بخشی از زمین ناحیه مقاومت بسیج سپاه گرگان قرار گرفته، خبرداد و افزود: این کار با موافقت فرمانده سپاه نینوا استان آغاز خواهد شد که در گام اول مبلغی کمتر از ۱۰ میلیارد ریال این نهاد نظامی تخصیص خواهد داد و از سوی دیگر ما به عنوان متولی پیشبینی ۴۰ تا ۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای احیای این کاخ قدیمی و دارای پیشینه و قدمت کردهایم.