به گزارش خبرنگار ایرنا، تمرچین تا سال قبل مکانی برای تردد مسافرانی بود که برای عزیمت به کشور عراق و اقلیم کردستان از این گذرگاه استفاده میکردند، اما امروز میعادگاه زائرانی است که این مرز را برای شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین انتخاب کرده و بیقرار رسیدن به بینالحرمین هستند.
برای اینکه حال و هوای این مرز را پوشش دهیم، به اتفاق یکی از خبرنگاران آماده رفتن به مرز تمرچین میشویم؛ برای طی مسیر ۱۴۵ کیلومتر، ۲ ساعت رانندگی در پیش داریم؛ از ارومیه ۲ جاده منتهی به پیرانشهر وجود دارد که بهترین و راحتترین مسیر جاده نقده است.
تابلوهای کیلومتر شمار تا کربلا نصب شده در مسیر، حس و حال دیگری به جاده داده، تابلوهایی که روی آنها نوشته شده «مسیر پیاده روی اربعین» و کربلا ۷۹۰ کیلومتر در ابتدای جاده نقده، چنان شور و شوقی در وجودم میآفریند که حس بودن در مسیر نجف تا کربلا را از الان برایم تداعی میکند.
از ابتدای جاده ورودی به نقده موکبهای حسینی، پایگاه سیار اورژانس و ماموران پلیس راه مقابل چشمان رهگذران خودنمایی میکنند این یعنی از اینجا تا تمرچین همه امکانات و خدمات برای تردد آسان زائران پیش بینی شده است.
ترافیکی در کار نیست و آب و هوا کاملا معتدل و همراه با نسیم ملایم، این شرایط مسیر را تا مرز تمرچین برایمان کوتاهتر میکند؛ از ورودیه پیرانشهر تا مرز تمرچین، ماموران پلیس راه هر چند صد متر ایستادهاند تا ضمن راهنمایی زائران از به وجود آمدن ترافیک جلوگیری کنند.
دامنه کوهی به سمت بالا با جادهای آسفالت، مسیر ۱۲ کیلومتری از پیرانشهر تا مرز تمرچین است که در ۲ نقطه موکبهای خدمات رسانی آماده استقبال و پذیرایی از زائران هستند.
بدو ورود به مرز با بنرهای خوش آمدگویی پر از عشق امام حسین (ع) آغاز میشود و با آبمیوه خنک با طعم انگور سیاه بومی منقش به آرم اربعین در موکب امیرالمومنین بنیاد مستضعفان پذیرایی میشویم تا در ثواب حضور پیادهروی اربعین همراهت شوند.
ایستگاه اورژانس اجتماعی بهزیستی برای خدمات رسانی به گمشدگان، امانت عصا، واکر و ویلچر در اولین نقطه بعد از ورود به پایانه مرزی جانمایی شده تا به زائران جامعه هدف خدمات ارائه کند.
امروز آنچه در تمرچین دیدنی است حضور زائرانی از شهرهای مختلف کشور است که این مرز را برای شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین انتخاب کردهاند و بیقرار رسیدن به بینالحرمین هستند.
زائرانی که با آرامش و روحیه معنوی مثال زدنی در حال گذر از خروجی تمرچین و ورود به اقلیم کردستان عراق هستند و تا چند ساعت بعد در سرزمین عشق نفس خواهند کشید.
«علیرضا» پیرمردی ۷۰ ساله از شهر سلماس به اتفاق نوه پسریاش کوله پشتی کوچکی بر دوش انداخته؛ او را در حال پذیرایی شدن در موکبهای حاضر در مرز تمرچین دیدم.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میگوید: با اینکه چندین بار به کربلا رفتهام اما امسال به ۲ دلیل این حضور حس و حال دیگری برایم دارد، اول اینکه همراه نوهام هستم و دوم به خاطر راحتی تردد از مرز استان خودم، اینها باعث شده تا حس بهتری نسبت به سفرهای قبل داشته باشم.
«سینا» از ماکو ۲۰ سال دارد و همراه نامزدش اولین سفر مشترکشان را بینالحرمین انتخاب کردهاند، میگوید: نامزدی ما همزمان با عید نوروز بود و وقتی با همدیگر قول و قرار اولین سفر را میگذاشتیم، بین مشهد و کربلا مانده بودیم که اولین سفرمان مرقد مقدس کدام ائمه بزرگوار (ع) باشد که از روی قسمت الهی به اربعین نزدیک شدیم و اتفاقا از رسانهها فهمیدیم گویا مرز تمرچین به عنوان مرز تردد زائران معرفی شده است.
«ژیلا شکوری» که از روی چادر مشکی رنگش چفیه دور گردنش بسته با تایید حرفهای همسرش زیر زبان به آرامی ادامه میدهد: قسمت ما کربلا بود، امام حسین(ع) اگر ما را بپذیرد، دلمان حسینی است.
«شهروز» از خوی آمده و هنگام نشان دادن پاسپورتش به گیتهای بازرسی به خبرنگار ایرنا گفت: گیتهای ثابت بازرسی داخل ساختمان پایانه فعال ولی جوابگوی زائران نیست بنابراین گیتهای ویژه زائران در بیرون ساختمان پایانه برپا شده تا مشکلی در این راستا پیش نیاید که از این بابت قدردان مسوولان هستیم.
سیل جمعیت در مسیر مرز تمرچین آنچنان نسیمی از عشق و محبت و دلدادگی به حرم حسینی به وجود آورده که مردم مرزدار پیرانشهر از نسیم دلنواز حضور زائران اربعین در کوچه و خیابانهای این شهر در حال پذیرایی از زائران هستند تا زائر حرم حسینی خاطره خوبی از پیرانشهر و مرز تمرچین داشته باشد.
امسال اولین میزبانی پیرانشهر از زائران کربلای معلی است تا این منطقه که آغشته به خون مطهر شهیدان دفاع مقدس است با تربت پای زائران امام حسین(ع) هم متبرک شود.