به گزارش دوشنبه ایرنا، روزنامه گاردین با پرداختن به شرایط پناهجویان اوکراینی تصویری از گذشته تا حال آنها را روایت کرد. این روزنامه انگلیسی با اشاره به شرایط اوکراینیها در اوایل شروع جنگ نوشت: پس از گذشت ۶ ماه از تهاجم روسیه، کشورهای هم مرز اوکراین یک اقدامی را برای کمک به میلیونها پناهجوی اوکراینی انجام دادند. دولتها برنامههای حمایتی اضطراری تدارک دیدند و میلیونها شهروند برای تامین غذا، لباس و سرپناه داوطلب شدند.
این نشریه اضافه کرد: اما همزمان با نزدیک شدن به یک زمستان پرهزینه و بی ثبات، دولتهای اروپایی از برنامههای حمایتی برای اوکراینیها عقب میکشند و در حالیکه بسیاری از داوطلبان هم که از میزبانی آنها خوشحال بودند حالا پی بردند این جنگ شاید سالها طول بکشد. بدین ترتیب اغلب اوکراینیها شرایط سختی را تجربه خواهند کرد.
به نوشته گاردین، برخی از پناهجویان اوکراینی در سراسر اروپا برای خود زندگی جدیدی را آغاز کردند و وضع خوبی دارند. درحالیکه اوکراینیهای جوان و آشنا به اینترنت نیز قادر به دستیابی به اطلاعات و ارتباط با اعانه دهندگان هستند، مددکاران اجتماعی گفتند که اغلب پناهجویان مسنتر و آسیب پذیرتر به ویژه آنهایی که نمیتوانند انگلیسی صحبت کنند و نمیدانند به کجا روی بیاورند، احتمالا به حاشیه رفته و نادیده گرفته خواهند شد. حتی آنهایی که پول هم دارند از اینکه چه زمانی ممکن است بازگشت به وطن را تجربه میکنند، آگاهی ندارند.
روزنامه گاردین در این گزارش اشاره کرد حتی در لهستان که پناهجویان بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی پذیرفته، یک نظر سنجی انجام شده که در آن ۶۲ درصد مردم حمایت از پناهجویان اوکراینی را بسیار هزینه بردار توصیف کردند.
این رسانه انگلیسی ادامه داد: با نزدیک شدن زمستان جنگ اوکراین به نظر همچنان ادامه خواهد داشت و بخش عمدهای از این کشور شاید بدون گرمایش باقی بماند و در نتیجه پناهجویان جدیدی میتوانند وارد اروپا شوند و کمک کمتری را در مقایسه با آنهایی که پیشتر به کشورهای همسایه آمده بودند، دریافت کنند. شرایط کشور به کشور متفاوت است اما در سراسر اروپا بسیاری از پناهجویان اوکراینی با مشکل دسترسی به آموزش و مراقبتهای بهداشتی دست و پنجه نرم میکنند. به طور مثال برخی از والدین نسبت به فرستادن کودکانشان به مدرسه در کشور جدید به علت چالشهای زبانی نامطمئن هستند.
با کاهش واردات انرژی از روسیه، زمستان پیش رو برای کشورهای اروپایی به شدت بحرانی شده و هزینههای انرژی را به صورت سر سام آوری بالا برده است. این شرایط شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا را به شدت از اوضاع نابسامان در فصل سرما که در آن دولتها تمهیداتی برای صرفه جویی انرژی اندیشیدند، نگران هستند.