به گزارش ایرنا از اعلام روز دوشنبه روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، سید هاشم داخته اظهار داشت: یکی از برنامه هایی که با هدف حفاظت از منابع طبیعی و بهره برداری خردمندانه از این منابع در جزیره انجام میشود طرح بذرچینی حرا برای کاشت، توسعه و حفاظت از جنگلهای حرای قشم است.
وی ادامه داد: این برنامه ۲ سالی است که در روستای گوران آغاز شده و در سال اول اجرای آن ۲۰۰ اصله نهال حرا در این جنگل ها کاشته شد و تاکنون تعداد این نهال ها به ۶ هزار اصله افزایش پیدا کرده که ۴۰ کودک در کاشت و نگهداری این نهال ها مشارکت دارند.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: علاقمندان به محیط زیست و گردشگران در زمستان میتوانند تعدادی از این نهال ها را تهیه و به نام خود در بستر گلی با نام محلی، «سر زور زوما» بکارند.
داخته اضافه کرد: برنامه امسال ما آموزش و مشارکت هر چه بیشتر افراد از داخل و خارج روستا ها است تا افراد علاوه بر اینکه بذرهای حرا رو جمع آوری میکنند در خصوص فعالیتهای گردشگری روستا، معماری پایدار و نقش گردشگری در اکوسیستم حرا آشنا شوند.
این پروژه با نام محلی سر زور زوما، چند سالی است که با مدیریت شرکت تعاونی توسعه روستایی گوران پیریزی شده است و با مشارکت شورا، دهیاری و مردم خوب گوران پیش می رود.
به گزارش ایرنا، جنگل های حرا (مانگرو) را می توان در خورها و مصب رودخانه های فصلی و دایمی هرمزگان به طور مجتمع و یا پراکنده مشاهده کرد و رویشگاه های توده های طبیعی این نوع جنگل در شهرستان قشم شامل خورهای شمال غربی جزیره واقع در خورخوران، جزایر ماسه ای مقابل روستاهای طبل و لافت تا گوران اعلام شده است.
زمان بذردهی درختان حرا خرداد است و بذردهی این گونه از شرق به غرب هرمزگان با تاخیر زمانی آغاز می شود به طوری که در شرق استان و در شهرستان جاسک در نیمه دوم تیر ماه و در قشم مرداد و شهریور ماه بذر این درخت آماده کشت و تولید نهال می شود.
زیبایی خیره کننده، دلنواز و چشم نواز جنگل های حرا در غرب جزیره قشم موجب شده تا همه ساله هزاران نفر از گردشگران داخلی و خارجی بازدید از آنها را در برنامه سفر خود لحاظ کنند.
گردشگرانی که برای نخستین بار و در هنگام مد کامل دریا از این مناطق بازدید می کنند با جنگل های سرسبزی مواجه می شوند که گویی روی آب های خلیج فارس شناور هستند؛ درحالیکه هنگام پایین رفتن آب (جزر) تپه هایی را با درختان کوچک، متوسط و حتی تنومند که ریشه های انبوه آنها از خاک بیرون آمده، مشاهده می کنند.
بومی های ساکن حاشیه این جنگل ها از سرشاخه های حرا به عنوان علوفه و خوراک دام های خود استفاده می کنند و در هنگام گلدهی نیز زنبورداران محلی کندوهای خود را به مناطق ساحلی می آورند زیرا عسل حرا در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خریداران زیادی دارد.
وجود دهها گونه پرنده مهاجر و بومی منطقه و همچنین انواع آبزیانی که تعدادی از آنها برای زادآوری وارد این حوزه شده اند به زیبایی های بی شمار جنگل های حرا در مناطق ساحلی جزیره قشم افزوده است.