به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این رسانه افزوده است،شرکت های اروپای غربی با افزایش بیش از ۱۰۰ دلاری قیمت گاز طبیعی در هر کیلووات ساعت نسبت به سال قبل، به سمت دوران قرون وسطی حرکت می کنند به طوری که درختان جنگل ها قطع می شوند تا از آنها هیزم تهیه شود زیرا روسیه به تلافی تحریم ها، جریان گاز طبیعی را که تا قبل از این به اروپا منتقل می کرد، قطع کرده است.
براساس این گزارش، در آلمان شرکت های چند ملیتی مانند شرکت فولاد «ارسلور متال» دو کارخانه فولاد خود در این کشور را تعطیل کرده است. بحران انرژی آنها را نگران کرده و با توجه به افزایش بهای انرژی پروسه برون سپاری را برای کارخانه ها دشوار کرده است.
به اعتقاد این نشریه اقتصادی، به نظر نمی رسد که این بحران کوتاه مدت باشد و آنچه که در کشورهای اروپای غربی شنیده می شود قبلا در کشورهایی همچون بولیوی شنیده شده بود. این کشورها با تورم بالا و سهمیه بندی که از سوی دولت اعمال شده است مواجه هستند.
سرمایه گذاران اروپایی قبلا مسائلی را همچون مالیات، هزینه نیروی کار و محیط زیست لحاظ می کردند اما آنها اکنون باید هزینه برق را نیز به این ترکیب اضافه کنند. هیچ یک از این موضوعات حاوی پیام خوشایندی برای کسب و کارها در اروپا نیست.
در این گزارش با اشاره به وضعیت انگلیس، آمده است: همین امر باعث شده که لیز تراس نخست وزیر جدید این کشور دیگر توجهی به لابی حامی محیط زیست نداشته باشد. او وعده داده ممنوعیت تکنیک فراکینگ (استخراج نفت و گاز از درون سنگهای زیرزمینی با استفاده از آب با فشار بالا) را لغو می کند.
انگلیس نیز در همان شرایط دشوار اتحادیه اروپا بسرمی برد و برگزیت (خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) این کشور را در مقابل خطاهای سیاسی اروپا مصون نگه نداشت.
این گزارش می افزاید: آلمان در حال امضای قراردادهای بلندمدت برای واردات گاز طبیعی مایع از آمریکا است تا بتواند خود را نجات دهد اما باید مکانی برای ذخیره آن پیدا کند. به همین دلیل، آلمانی ها باید پایانه های های جدیدی را بسازند تا به سرعت آن محموله ها را به آنجا منتقل کنند. اما این اقدامات باید سال ها پیش یا دستکم قبل از اعلام تحریم های روسیه انجام می شد.
بانک مرکزی اروپا هفته گذشته نرخ بهره خود را ۷۵ واحد پایه افزایش داد و به ۱.۲۵ درصد رساند. این رقم از نظر تاریخی پایین است. اما اقتصاد اتحادیه اروپا آنقدر به نرخ های نزدیک به صفر عادت کرده که با افزایش هزینه های سرمایه، نقدینگی از بین خواهد رفت.
اروپایی ها بیشتر از هر کشوری برای گاز طبیعی هزینه می کنند. قیمت انرژی باید سقوط کند تا به بانک مرکزی اروپا کمک شود که بتواند با تورم کشنده دستمزد و سرمایه گذاری مبارزه کند.
پیش بینی وخامت اوضاع اقتصادی اروپا
به گزارش این نشریه، سرمایهگذاران نگران هستند که افزایش نرخهای بهره، فشار بیشتری را بر مصرفکنندگان و کسبوکارهایی که با قبوض بالای انرژی مواجه هستند، وارد کند. بسیاری از آنها دارای مقادیر قابل توجهی بدهی هستند.
شاخص مدیران خرید (PMI) «اس اند پی گلوبال» که به عنوان شاخصی از سلامت اقتصاد در نظر گرفته می شود، در ماه آگوست به ۴۸.۹ سقوط کرد که پایین ترین سطح در ۱۸ ماه گذشته بود. این شاخص در ماه ژوئیه ۴۹.۹ درصد ثبت شد. برآورد اولیه نشان می دهد این شاخص در ماه آگوست به ۴۹.۲ می رسد. شاخص زیر ۵۰ از انقباض اقتصادی حکایت دارد.
در فرانسه نیز مدیران خرید، زمستان و اوایل پاییز تاریکی را پیش بینی کرده اند. شرکت ها نگران تورم و افزایش صورتحساب برق و تاثیر آن در کاهش سرمایه گذاری و تقاضا هستند.
بخش خدمات در ایتالیا دیگر کشور اروپایی هم با کندی رشد مواجه است و به پایینترین سطح خود از ژانویه تاکنون رسیده است.
«نعیم اسلم»، استراتژیست ارشد بازار در موسسه «اوا ترید» (AvaTrade )در لندن، می گوید: «در کوتاه مدت و میان مدت اوضاع برای منطقه یورو بدتر خواهد شد. ارزش یورو به ۰.۹۵ دلار یا کمتر سقوط خواهد کرد. در حال حاضر هر دلار یک یورو معامله می شود.
فوربس نوشت: در آمریکا صرف نظر از بحران انرژی در اروپا وضعیت مشابه بحرانی این قاره وجود ندارد اما احساسات مصرف کنندگان کاهش یافته است.
نظرسنجی شرکت «اکسپرین» (Experian) نشان می دهد کمتر از نیمی (۴۸٪) از آمریکایی ها می گویند که به توانایی خود برای عبور از رکود اطمینان دارند.
۷۳ درصد نگران هستند که افزایش قیمت ها (بنزین، خواربار، اجاره، و غیره) همچنان به سطحی برسد که توانایی پرداخت آن را نداشته باشند.
بیش از یک سوم آمریکایی ها می گویند که در حال حاضر از اعتبار برای پوشش هزینه های ضروری استفاده می کنند و بیش از نیمی از کسانی که بدهی کارت اعتباری دارند، می گویند بدهی آنها در طول ۳ ماه گذشته افزایش یافته است.
از هر پنج نفر آمریکایی، دو نقر معتقدند که برای پوشش هزینه های ضروری و غیرمنتظره در سه ماه آینده باید به کارت های اعتباری خود متکی باشند.