شیراز-ایرنا-معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و ‌آبخیزداری استان فارس گفت: نگاه دولت سیزدهم به آبخیزداری، ویژه است؛ به گونه‌ای که وزیر کشور در نامه‌ای، استانداران را دعوت کرده تا توجه جدی به آبخیزداری داشته باشند.

حسن مقیم چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: دکتر ایمانیه استاندار فارس هم رویکرد خوبی نسبت به این بخش دارد و در تلاش است تا اعتبار ویژه‌ای را برای پیشبرد اهداف‌ موردنظر در این زمینه جذب کند.
وی اضافه کرد: نزدیک به یک هزار میلیارد تومان، پروژه آماده اجرا داریم و در صورت تأمین اعتبار می‌توانیم تمام این پروژه‌ها را به سرانجام برسانیم و از آنها بهره‌برداری کنیم.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس اظهار کرد: در هفته دولت سال ۱۴۰۱ ( دوم تا هشتم شهریورماه ) هم افتتاح و کلنگ‌زنی ۶پروژه آبخیزداری با مبلغی بالغ بر ۱۱ میلیاردتومان در ۶ شهرستان‌ سرچهان، رستم، گراش گ، لارستان، ارسنجان و کوه‌چنار صورت گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح‌های آبخیزداری استان حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب را استحصال و مدیریت می‌کند،گفت:سازه‌های آبخیزداری در نقاط مختلف استان،خسارت‌های ناشی از بارندگی و سیلاب در تابستان را به حداقل رساند.
مقیم با بیان اینکه در آبخیزداری سه رسالت اصلی بر دوش اداره‌کل منابع طبیعی گذاشته شده است، اظهار کرد: یکی از وظایف سازمانی در این حوزه بحث کنترل فرسایش و رسوب است؛ در واقع یکی از مهمترین وظایف ما این است که از خاک و سدهایی که در استان ساخته شده یا در دست ساخت است، حفاظت کنیم‌.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس ادامه داد: حدود ۳۵درصد از مساحت استان فارس را مناطقی تشکیل می‌دهد که آب باران و سیلاب در این مناطق به پشت سدهای ساخته شده منتقل می‌شود و وظیفه آبخیزداری این است که اقداماتی را جهت جلوگیری از انتقال رسوب به پشت سدها انجام دهد و عمر مفید این سدها را حفظ کند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۲ سد در استان داریم که سودآوری سه سد برای خارج از استان است، گفت: ۶ سد هم در دست ساخت است و می‌توان گفت در استان فارس از ۱۸ سد برخوردار هستیم.
او با بیان اینکه مدیریت سیلاب بخش مهمی از فعالیت‌های این معاونت را تشکیل می‌دهد، افزود: طرح آبخیزداری استان فارس حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب را استحصال و مدیریت می‌کند؛ البته هدف آبخیزداری انباشت و ذخیره آب نیست. وظیفه ما ایجاد تأخیر در روند سیلاب است.
مقیم یادآوری کرد: سازه‌هایی که آبخیزداری در اکثر نقاط استان احداث کرده موجب شد که در بارندگی‌های اخیر بتوانیم سیلاب را به خوبی کنترل کنیم و خسارت‌های ناشی از بارندگی را به حداقل برسانیم.
وی آبخوان‌داری و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی را از دیگر این معاونت دانست و گفت: با توجه به افت شدید آب‌های زیرزمینی که منبع اصلی تأمین کننده آب استان به ویژه آب کشاورزی هستند، بحث آبخوان‌داری بسیار حیاتی است؛ در حال حاضر در تمام بخش‌ها و دشت‌هایی که با خطر افت آب زیرزمینی مواجه هستند، فعالیت‌های آبخوان‌داری در حال انجام است و به تغذیه مصنوعی این سفره‌ها نیز کمک می‌شود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس ادامه داد: هرچند توانستیم اعتبار قابل توجهی را در این زمینه جذب کنیم اما این اعتبارات با توجه به حجم کاری که در استان داریم بسیار پایین است.