سرهنگ فیروز سرخوش نهاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از شهروندان پس از مراجعه به پلیس فتا استان با ارائه مرجوعه قضایی مبنی بر کلاهبرداری اینترنتی بیان داشت که برای خرید گوشی تلفن همراه با قیمتی ارزان و بهصرفه در دام کلاهبرداران سایبری گرفتار شده است.
وی افزود: شاکی پس از مراجعه به کانال تلگرامی فروش تجهیزات موبایل و رایانه و مقایسه قیمتها با سایر فروشگاههای موجود، تصمیم به خرید یک گوشی گرفته اما پس از واریز ۹۰ میلیون ریال دیگر پاسخی از فروشنده دریافت نکرده و متوجه کلاهبرداری صورت گرفته، شده است.
رییس پلیس فتا استان همدان خاطرنشان کرد: با کنار هم قرار دادن اطلاعات جمع آوری شده از سرنوشت وجه کلاهبرداری شده و کانال مجرمانه تلگرامی، متهم به هویت مشخص در یکی از استان های همجوار شناسایی شد و اقدامات لازم در راستای معرفی وی به مقام قضایی و عودت وجه شاکی پرونده به انجام رسید.
سرهنگ سرخوش نهاد توصیه کرد: بیشتر شهروندان قبل از بررسی اصالت کالا و هویت فروشنده اقدام به خرید کالا میکنند و ناآگاهانه وارد یک معامله بی اساس میشوند.
وی تاکید کرد: تعداد مخاطبان یک صفحه اجتماعی دلیل بر مجوز، صحت و ارائه خدمات توسط مدیر آن صفحه یا کانال نیست زیرا افراد سودجو این فضا را به عنوان مکانی مناسب برای انجام اعمال مجرمانه خود انتخاب میکنند.
رییس پلیس فتا استان همدان ادامه داد: بنابراین شهروندان هنگام خرید در فضای مجازی از منابع معتبر و فروشگاه های دارای نماد اعتماد الکترونیک خریداری کنند و قبل از مشاهده کالا و اطمینان از صحت و سلامت کالا هیچگونه مبلغی به حساب فروشنده در قالب بیعانه واریز نکنند.
این مقام انتظامی با اشاره به فعالیت ۲۴ ساعته مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اظهار داشت: دریافت مشاوره و اطلاع از ترفندهای کلاهبرداران در راستای پیشگیری از وقوع جرم و زیان مالی بهترین گزینه است و کاربران میتوانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس حاصل کنند و از خدمات مرکز فوریتهای سایبری پلیس بهرهمند شوند.