به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر امیر رضا صالح مقدم افزود: در این طرح، بیمارانی که نیاز به مراقبت و پیگیری پس از ترخیص دارند زیر پوشش قرار میگیرند و در کلینیکهای پرستاری آموزش سلامت واقع در تمامی بیمارستانها، فردی تحت عنوان "پرستار پیگیر" مسوول پیگیری بیمارانی است که شرایط پیگیری دارند
وی ادامه داد: برنامه پیگیری بیماران سه روز پس از ترخیص آغاز می شود و با توجه به شرایط و تشخیص پزشک تا زمان تعیین شده ادامه مییابد و تمامی بیمارستانها به طور مستمر، توسط کمیته اجرایی نظارتی آموزش به بیمار دانشگاه پایش میشوند و صحت اطلاعات ثبت شده در این سامانه مورد راستی آزمایی قرار میگیرد.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس این طرح تا کنون وضعیت پنج هزار و ۸۰۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹، ۵۱۰ بیمار دیابتی، ۳۰۰ بیمار مبتلا به نارسایی قلبی، ۲۵۸ بیمار سی. وی. ای،۵۰۳ بیمار مبتلا به انسداد ریوی مزمن (سی. او. پی. دی)، ۴۱ بیمار قطع اندام (آمپوتاسیون)، ۲۲۷ بیمار سرطانی(کانسر) و ۱۴ هزار و ۵۵۷ بیمار دیگر اعم از بیماران جراحی از طریق سامانه، پیگیری شدهاند.
صالح مقدم افزود: از مهمترین چالشهای پیش روی بیماران مبتلا به بیماریهای صعب العلاج پس از ترخیص، عدم تبعیت از درمان، سواد سلامت پایین، عدم مشارکت مراقبان خانگی در مراقبت از بیمار، نارسایی نظام پیگیری پس از ترخیص، انگیزه ناکافی برای تداوم درمان و ماهیت پیچیده بیماری مزمن است.
وی ادامه داد: پیگیری بیماران پس از ترخیص منجر به کاهش عوارض بیماری و درمانهای مرتبط میشود لذا این برنامه، موجب افزایش رضایتمندی بیمار و خانواده، جلوگیری از مراجعات غیر ضروری به اورژانس بیمارستانی، پیشگیری از موارد بستری مجدد و ارتقای کمی و کیفی آموزش به بیمار و خانواده آنها میشود.
صالح مقدم افزود: مدیریت پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نظر دارد سامانه پیگیری بیماران روان، کودکان و نوزادان و همچنین مادران شیرده را نیز به زودی راه اندازی کند.