سنندج- ایرنا- مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان گفت: بیش از ۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات در راستای اجرای طرح عادلانه سازی یارانه‌ها به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از تولیدکنندگان واحدهای تولیدی دام و طیور استان پرداخت شد.

به گزارش ایرنا، جمشید ویسی روز سه‌شنبه در نشست هم اندیشی با مرغداران استان؛ پرداخت تسهیلات به مرغداران پس از اجرای طرح عادلانه سازی یارانه‌ها  را یکی از اقدامات اساسی این بانک در تامین سرمایه درگردش واحدهای دام و طیور با نرخ سود مناسب خواند و اظهار داشت: تا کنون بیش از ۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب این طرح در کوتاه ترین زمان ممکن حتی در روزهای تعطیل به متقاضیان پرداخت شده است.

وی با اعلام اینکه این میزان تسهیلات به ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از تولیدکنندگان واحدهای دام و طیور استان پرداخت شده است، افزود: حمایت از واحدهای تولیدی دام و طیور و صنایع وابسته از اولویت های این بانک در پرداخت تسهیلات است.

مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان از صدور دامدار کارت جدید با سقف اعتباری ۲ میلیارد ریال و نرخ سود ۱۰ درصد خبر داد و گفت: در راستای حذف ارز ترجیحی و به منظور حمایت از دامداران و عشایر تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریالی با عنوان دامدار کارت به آنها پرداخت می‌شود.

ویسی ادامه داد: دامداران به وسیله این دامدار کارت از مراکزی که مورد تایید جهاد کشاورزی استان در فروش نهاده‌های دامی قرار دارد، می‌توانند نهاده مورد نیاز خود را تهیه کنند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه مرغداری های استان در سطح کشور مقام هشتم تولید مرغ گوشتی را دارند، اظهار داشت: ۷۵۲ واحد دارای پروانه بهره برداری به ظرفیت ۱۵ میلیون قطعه در دوره در استان وجود دارد که از این تعداد ۵۱ واحد آن راکد است.

فرزاد معاونی ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ واحد تخم گذار دارای پروانه بهره برداری داریم که  از این تعداد ۶ واحد فعال  و در خصوص مرغ گوشتی مادر هم از ۱۷ واحد موجود ۱۵ واحد آن فعال است.

وی با تاکید بر فعال سازی واحد های تولیدی گفت: مراحل فعال سازی ۲ واحد تولید مرغ گوشتی مادر در شهرستان‌های سنندج و بانه در دستور کار قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد واحدهای صنعت طیور در حال فعالیت هستند و نسبت به سایر صنایع دارای عملکرد خوبی هستند.

معاونی اضافه کرد: بیش از ۱۴ هزار نفر در بخش طیور استان شاغل هستند و نزدیک به یکصد هزار میلیارد ریال در این صنعت سرمایه گذاری شده است.

کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات  کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.

جمعیت بهره‌بردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که  ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.